Tichá islamizace Evropy

1. 01. 2017 18:03:00
Můj překlad původního textu Giulia Meottiho „Islam's „Quiet Conquest" of Europe“ pro českou verzi webu Gatestone Institute.
  • „Islám je francouzské náboženství a Francouzština je jazykem islámu.“ – Tariq Ramadan.
  • V roce 1989 ospravedlňoval Dalil Boubakeur, rektor Velké mešity v Paříži, pronásledování Salmana Rushdieho ajatolláhem Chomejním. V loňském roce Boubakeur vyzval k přeměně kostelů na mešity.
  • V Británii vykonávají hlavní muslimské organizace „islámskou spravedlnost" prostřednictvím více než 85 soudů šaría působících u mešit.
  • Občanská válka ve Francii je to, co si Islámský stát přeje: rozpoutání takové slepé represe, že muslimská populace ukáže svou solidaritu s odbojnou menšinou. Přesto existuje ještě horší možný výsledek: že se nic nestane a budeme pokračovat tak, jako nyní.
  • Skuteční „umírnění muslimové" jsou umlčeni nebo zavražděni.

Minulý měsíc zveřejnil Wall Street Journal rozhovor s ředitelem francouzské vnitrostátní rozvědky Patrickem Calvarem. „Konfrontace je nevyhnutelná", řekl pan Calvar. Odhaduje se, že mezi francouzskými sedmi milióny muslimy je 15 000 saláfistů, „jejichž radikálně-fundamentalistické vyznání víry dominuje v mnoha převážně muslimských čtvrtích na okrajích měst jako je Paříž, Nice nebo Lyon. Jejich kazatelé volají po občanské válce všech muslimů s cílem vyhladit zlosyny na ulici."

Tito saláfisté otevřeně zpochybňují francouzský způsob života a netají se svou ochotou svrhnout stávající řád v Evropě pomocí teroristických útoků a fyzického zastrašování. Pokud by islamistické hrozby byly omezeny jen na saláfisty, tak by bylo paradoxně snazší je porazit.

Je zde ve skutečnosti ještě další hrozba, ještě nebezpečnější, protože je obtížnější ji dešifrovat. Před nedávnem byla časopisem Valeurs Actuelles nazvána „tiché dobývání". Je to probíhající projekt „umírněného islámu“ přinášející podrobení. „Jeho cíl je jasný: změnit francouzskou společnost. Pomalu, ale jistě."

Tato hrozba je ztělesněna hlavní postavou románu Michela Houellebecqa Podvolení: Mohammed Ben Abbes, „umírněný" muslim, který se stane francouzským prezidentem a přetváří stát na islámský stát. A kde odstartoval prezident Ben Abbes islamizaci? Na univerzitě v Sorbonně. To se již děje: Katar dal nedávno této významné univerzitě významný dar určený na vzdělávání migrantů.

Ve Francii má tiché dobývání tvář Svazu islámských organizací Francie (UOIF), který zpráva Centra Simona Wiesenthala obviňuje z „antisemitismu, obhajoby a financování terorismu a vyzývání k džihádu ...“.

Nejenže „UOIF nepodporuje integraci muslimů ve Francii“, zpráva uvádí, že „ve skutečnosti je líhní většiny radikálních islamistických postojů."

V Itálii jsme právě byli svědky strategie tohoto „umírněného islámu". Největší a nejvlivnější islámská organizace Svaz islámských společenství a organizací v Itálii (l'Unione delle Comunità ed organizzazione islamiche in Italia, UCOII) podporovala v Miláně první muslimskou radní Sumayu Abdel Qader, zahalenou kandidátku středo-levé koalice. Její manžel Abdallah Kabakebbji otevřeně vyzval ke zničení Státu Izrael: „Je to historický omyl, podvod," napsal na Facebooku. Jeho řešení? „Ctrl + Alt + Delete."

Sumaya Abder Qader porazila skutečnou umírněnou muslimku, nezahalenou somálskou aktivistku Maryan Ismail. Setkal jsem se s paní Ismail na proizraelském fóru v Miláně. Po prohře ve volbách se rozešla s italskou Demokratickou stranou otevřeným dopisem: „Demokratická strana se rozhodla pro dialog s tmářským islámem. Ještě jednou, duše moderního, pluralitního a inkluzivního islámu nebyly vyslechnuty."

Vezměte si dvě „hvězdy" tohoto francouzského „umírněného islámu". První z nich je Tárik Ramadan, vnuk Hasana al-Banny, zakladatele Muslimského bratrstva, jehož motto zní: „Alláh je náš cíl; Prorok je náš vůdce; Korán je náš zákon; Džihád je naše cesta; zemřít na Alláhově stezce je naše nejvyšší naděje."

Ramadan se neskrývá v Raqqa, ani nestřílí na francouzské občany. Ucházením se o francouzské občanství by se rád stal jedním z nich. Jeho kancelář se nachází na pařížském předměstí Saint Denis; napsal 30 knih a na Facebooku má dva miliony fanoušků. Ramadan zastává akademické funkce po celém světě, je ředitelem Výzkumného centra pro islámské právo v Dohá (Katar) a prezidentem Evropské muslimské sítě. Veřejně propaguje islám spolu s bývalým italským premiérem Massimem D'Alemou. Nedávno Ramadan vysvětlil svou vizi pro Evropu a Francii: „Islám je francouzské náboženství a francouzština je jazykem islámu."

Ramadanův plán není naděje na poevropštění islámu, ale nenadějná strašná islamizace Evropy. Odmítá asimilaci muslimů do francouzské kultury a společnosti. Několik dní před volbami v Miláně byl Ramadán v Itálii, aby podpořil kandidaturu Sumayy Abdel Qader.

Druhou francouzskou „hvězdou" je Dalil Boubakeur, rektor Velké mešity v Paříži. V roce 1989 ospravedlňoval Boubakeur pronásledování Salmana Rushdieho ajatolláhem Chomejním. V roce 2002 vypovídal pro žalobu proti spisovateli Michelu Houellebecqovi. V roce 2006 zažaloval u soudu Charlie Hebdo po zveřejnění dánských karikatur Mohammeda. V loňském roce Boubakeur vyzval k přeměně kostelů na mešity a požadoval „zdvojnásobení“ počtu mešit ve Francii.

Dalil Boubakeur, rektor Velké mešity v Paříži, vyzval k přeměně kostelů na mešity a požadoval „zdvojnásobení“ počtu mešit ve Francii. (Zdroj obrázku: TV5 Monde)

Ve Spojeném království vykonávají hlavní muslimské organizace „islámskou spravedlnost" prostřednictvím více než 85 soudů šaría působících u mešit. Rozvod, polygamie, manželská nevěra a bití žen jsou jen některé ze záležitostí tohoto soudnictví. V Německu kritizoval vícekancléř Sigmar Gabriel Saudskou Arábii za financování islámského extremismu v Evropě. To je to stejné království, které loni nabídlo postavit v Německu 200 nových mešit.

Katar se svou hlásnou troubou televizí Al Jazeera je také velmi aktivní ve sponzoringu islámského radikalismu Muslimského bratrstva v celé Evropě. Katarská královská rodina například v roce 2015 darovala oxfordské St. Anthony College, kde učí Tariq Ramadan, 11 milionů britských liber. Katar také oznámil, že je ochoten utratit 65 milionů USD na francouzských předměstích, které jsou domovem pro drtivou většinu ze šesti milionů muslimů ve Francii.

Dnes v Evropě připadá v úvahu několik scénářů, včetně toho nejhoršího. Mezi nimi je i občanská válka, o které začínají mnozí mluvit, včetně ředitele francouzské vnitrostátní rozvědky Patricka Calvara. To je to, co si Islámský stát přeje: rozpoutání takové slepé represe, která způsobí, že muslimská populace ukáže svou solidaritu s odbojnou menšinou. Přesto existuje ještě horší možný výsledek: že se nic nestane a budeme pokračovat tak, jako nyní.

Výsledek je důležitější než použité prostředky. Islámský stát má stejný cíl jako většina členů takzvaného „umírněného islámu": panství pod vládou zákona šaría. Mnozí údajně „umírnění muslimové", i když sami násilné činy nepáchají, tak je v tichosti podporují. Podporují je tím, že proti nim otevřeně nevystupují. A pokud proti nim vystupují, dělají to obvykle v kódovaných termínech, jako že jsou „proti terorismu", nebo že jsou znepokojeni možností „odvety“ proti nim za násilné činy muslimů.

Násilničtí džihádisté, však nejsou jedinými prostředky přeměny Evropy, a možná je jejich činnost dokonce kontraproduktivní: mohli by totiž svými útoky probudit napadené národy. Měkké a diskrétnější prostředky, jako je sociální tlak a propaganda, jsou ještě nebezpečnější, a možná ještě účinnější: jsou hůře vidět, jako je například přijetí duálního soudnictví a právních systémů Západem; šaría finance (Pokud by existoval „nacistický finanční" systém, v němž by všechny finanční transakce posilovaly Třetí říši, jaký vliv by to mělo na 2. světovou válku?), a rychlý růst počtu mešit a extremistických islamistických webových stránek na Západě. Ačkoli skutečně existuje mnoho skutečných „umírněných muslimů", existuje také ještě mnoho těch, kteří nejsou.

Pro konzervativní muslimy však každý muslim, který neakceptuje každé slovo Alláha - celý Korán - není pravý muslim, a hrozí mu obvinění z „odpadlictví", za které je trestem smrt. Jusuf al-Qaradawi, přední sunnitský teolog sídlící v Kataru, řekl: „Kdyby se zbavili [muslimové] trestu za odpadlictví, islám by dnes neexistoval."

To je důvod proč zesnulá spisovatelka Oriana Fallaci jednou časopisu The New Yorker řekla: „Nesouhlasím s prolhaností tzv. umírněného islámu." On je tím důvodem, proč skuteční „umírnění muslimové" jsou umlčeni nebo zavražděni.

Současnou mentalitu většiny muslimů bychom mohli shrnout takto: „Vážení Evropané, pokračujte v přemýšlení o kratším pracovním týdnu, předčasném odchodu do důchodu, potratech na požádání a odpolední manželské nevěře. S vašimi zákony vás dobudeme. S našimi zákony vás změníme.

Giulio Meotti, kulturní redaktor Il Foglio, je italský novinář a spisovatel.

Česká verze webu Gatestone Institute.

Autor: Libor Popovský | neděle 1.1.2017 18:03 | karma článku: 42.01 | přečteno: 3892x

Další články blogera

Libor Popovský

Šmelina se zelenou energií

Podtitul článku: "Růst ́zelených ́ zisků jde ruku v ruce s bezohledným omezováním svobody občanů." Článek J. B. Shurka "The Green Energy Profiteering Scam", který vyšel 20. října 2022, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

9.2.2023 v 11:02 | Karma článku: 29.38 | Přečteno: 606 | Diskuse

Libor Popovský

Opakem tyranie není demokracie a světová vláda, ale svoboda a práva jednotlivce

Článek J. B. Shurka "The Antidote to Tyranny is Liberty, Not Democracy or International Government", který vyšel 31. července 2022, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

27.1.2023 v 17:31 | Karma článku: 20.93 | Přečteno: 430 | Diskuse

Libor Popovský

Svoboda stojí za to, aby se za ni bojovalo

Článek J. B. Shurka "Liberty Is Worth the Fight", který vyšel 23. listopadu 2022, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

20.1.2023 v 7:04 | Karma článku: 13.99 | Přečteno: 208 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 35.37 | Přečteno: 658 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 30.22 | Přečteno: 2296 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 17.06 | Přečteno: 301 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.35 | Přečteno: 218 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.68 | Přečteno: 281 | Diskuse
Počet článků 238 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1724

Douglas Murray: „Pokud nemáte kontrolu nad svými hranicemi, nemáte smysluplné imigrační zákony a nemáte právo nepouštět lidi do vaší země, tak vlastně žádnou vlastní zemi nemáte."

Douglas Murray: „Ke konci života většiny dnešních obyvatel Evropa už nebude Evropou a její národy ztratí to jediné místo na světě, jež nazývaly svým domovem."

„Tam, kde začíná ideologie, končí zdravý rozum."

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...