Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jsem rasista?!

Nadávání lidem s nevhodnými názory do rasistů, čehož jsme svědky, má za cíl nás umlčet. V našem zájmu však je o problémech skutečně diskutovat. Toto není konec, toto je teprve začátek. Přijdou další pseudokauzy a další a další...

Ve svém předchozím blogu „Mamma mia, ještě jednou Alpha Dia“ , ve kterém jsem se věnoval kauze modela černé barvy pleti v letáku LIDLu, jsem napsal: „Je příznačné, že místo volání po diskusi na toto téma, která by mohla být užitečná a přínosná, jsme svědky pouze nadávání lidem s nevhodným názorem do rasistů.“ Proto mě nepřekvapilo, že jsem skutečně v jedné diskusi rasistou nazván byl. No měli bychom si na to začít zvykat. Dříve víc letěla nadávka „xenofob“, dnes je více v módě „rasista“. Jaká nadávka bude v módě zítra? A novináři si také pokoj nedají, masáž bude pokračovat. 

K napsání tohoto článku mě ovšem přivedlo něco jiného. Přišel mi e-mail z Anglie a v něm se jako reakce na můj blog mimo jiné píše: „V Británii jsou už lidé tak zpracovaní, že by si dali koleno vrtat spíš, než aby se nechali nazvat rasisty. Debata kolem imigrace byla ve Velké Británii establishmentem do nedávna tvrdě potlačována. Lidé si zavedli autocenzuru, protože se báli říct v práci  něco nevhodného. Jakmile jste  byl označen  za 'rasistu', tak  váš kariérní postup v zaměstnání skončil, zejména  ve školství, zdravotnictví, veřejné správě a v novinách.  A přitom to nemuselo  znamenat nic jiného, než že jste měl  pochybnosti o rychlosti a velikosti změn, které se kolem vás děly. Nikoho nezajímal váš názor,  nikdo se vás neptal, jestli si tyto změny přejete, když je jako daňový poplatník platíte.“

Podobně jsou na tom jistě i lidé v Německu, Nizozemí, Švédsku…

Tohle v naší zemi nesmíme dopustit! Tohle je totiž cesta do pekla. My už jsme to jednou zažili. Pamatujete si to? A proto říkám – nebojme se označení za rasisty a xenofoby! Je to jen manipulativní nadávka, která nám má zavřít ústa a umlčet nás. Naše právo svobodně vyjádřit svůj názor si musíme hájit! Slovo má obrovskou sílu a když se o svobodu slova necháme připravit, tak přijdeme o všechno, tak jako o to přicházejí lidé v západní Evropě.

Co je to vlastně rasismus? Jestli to dobře chápu, tak rasismus má podle Wikipedie dva významy:

1) „Politická ideologie, která se snaží legitimizovat společenské nerovnosti na základě rasových rozdílů mezi lidmi.“

2) „Teorie, která tvrdí, že odlišný vývoj různých lidských ras a etnik, determinuje schopnosti a vlastnosti jejich jednotlivých příslušníků.“  „Rasismus v širokém slova smyslu je názor, že z představy, podle níž je lidstvo rozděleno na biologicky odlišné „rasy“, lze vyvodit politické či sociální důsledky a rozdíly.“

Jsem tedy rasista, když mi „vadí“ (1), že v České republice, jsou v reklamních letácích používáni modelové černé barvy pleti, když u nás žije černochů minimum? Jsem tedy rasista, když vnímám, že je v amerických filmech výrazně vyšší podíl černochů (americky afroameričanů), než je jejich podíl v americké společnosti? Jsem tedy rasista, když mi „vadí“ požadavek na rasovou vyváženost v amerických filmech? Jsem tedy rasista, když jsem proti přijímání ilegálních migrantů z nám nepřátelského kulturního okruhu?

Na základě zkušeností z mnoha diskusí se nemohu zbavit dojmu, že existuje ještě třetí význam slova rasismus. Rasismem je v očích některých lidí i vyjádření vlastního názoru, který se liší od jejich jediného správného názoru. A já přitom jen klidně říkám, co cítím. Nepořádám pochod „Prague White" ani neorganizuji demonstrace hnutí „White lives matter“. Kam jsme to dopracovali, když nemůžeme říct, co cítíme bez toho, že bychom čelili osočení z rasismu či xenofobie?

Cílem těchto pseudokauz a kampaní v médiích je posilovat v nás politickou korektnost. Myslet si můžeme, co chceme, ale nechat si to máme pro sebe. Ten, kdo není politicky korektní, je rasista! Toto není konec, toto je teprve začátek. Přijdou další pseudokauzy a další a další...

 

Poznámky

 (1) Slovo „vadí“ dávám do uvozovek, protože to vnímám, eviduji to, vadí mi to, ale není to nijak silný pocit. Dokážu se přes to přenést.

Autor: Libor Popovský | čtvrtek 12.1.2017 9:09 | karma článku: 39,57 | přečteno: 1608x
  • Další články autora

Libor Popovský

Šmelina se zelenou energií

Podtitul článku: "Růst ́zelených ́ zisků jde ruku v ruce s bezohledným omezováním svobody občanů." Článek J. B. Shurka "The Green Energy Profiteering Scam", který vyšel 20. října 2022, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

9.2.2023 v 11:02 | Karma: 29,47 | Přečteno: 606x | Diskuse| Společnost

Libor Popovský

Opakem tyranie není demokracie a světová vláda, ale svoboda a práva jednotlivce

Článek J. B. Shurka "The Antidote to Tyranny is Liberty, Not Democracy or International Government", který vyšel 31. července 2022, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

27.1.2023 v 17:31 | Karma: 20,93 | Přečteno: 430x | Diskuse| Společnost

Libor Popovský

Svoboda stojí za to, aby se za ni bojovalo

Článek J. B. Shurka "Liberty Is Worth the Fight", který vyšel 23. listopadu 2022, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

20.1.2023 v 7:04 | Karma: 13,99 | Přečteno: 208x | Diskuse| Společnost

Libor Popovský

Důvody, proč jsou výsledky letošních amerických prezidentských voleb velmi podezřelé

Článek Patricka Bashama "Reasons why the 2020 Presidential Election is Deeply Puzzling", který vyšel 27. listopadu 2020 v americkém on-line magazínu The Spectator, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

6.12.2020 v 13:34 | Karma: 38,53 | Přečteno: 1567x | Diskuse| Politika

Libor Popovský

Byly prezidentské volby v USA ukradeny?

Článek Soerena Kerna "Was the US Election Stolen?", který vyšel 17. listopadu 2020, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou. Dlouhý článek...

21.11.2020 v 9:16 | Karma: 33,41 | Přečteno: 1362x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Po havárii na koloběžce skončil v řece, bezvládného muže museli oživovat

26. dubna 2024  17:24

Bezvládného muže vytahovali krátce po čtvrteční půlnoci policisté z řeky Svitavy v brněnských...

V bytě mám cizího muže, volal majitel strážníky. Vetřelce našli v posteli s pivem

26. dubna 2024  17:05

Neznámý návštěvník se ve čtvrtek odpoledne objevil muži v bytě na českobudějovickém sídlišti Máj....

Dostával jsem balíčky, ne peníze, řekl Bystroň ke kauze úplatků od Rusů

26. dubna 2024  16:37,  aktualizováno  16:50

Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) Petr Bystroň v kauze možných úplatků od proruské sítě řekl v...

Wau, skvělé, úžasné. Podvodníci imitují známé weby, falešné jsou i komentáře

26. dubna 2024  16:39

Internetoví podvodníci zneužívají zavedené značky a snaží se tak z lidí vylákat peníze. Podvrhnuté...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 238
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1728x
Douglas Murray: „Pokud nemáte kontrolu nad svými hranicemi, nemáte smysluplné imigrační zákony a nemáte právo nepouštět lidi do vaší země, tak vlastně žádnou vlastní zemi nemáte."

Douglas Murray: „Ke konci života většiny dnešních obyvatel Evropa už nebude Evropou a její národy ztratí to jediné místo na světě, jež nazývaly svým domovem."

„Tam, kde začíná ideologie, končí zdravý rozum."