Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Společnost se fašizuje.

Společnost se fašizuje. Tohle tvrzení mě dokáže zvednout ze židle.Je to skutečně pravda? Nebo je to jen další klacek na umlčení lidí?

Na toto tvrzení jsem si vzpomněl při čtení blogu Lucie Provazníkové o situaci v Německu s názvem Nájezdníci v roce 2016. Cituji: „Jen během prvních 3 měsíců r. 2016 bylo (v Německu) zaznamenáno 69.000 trestných činů či pokusů o trestný čin ze strany žadatelů o azyl. To je cca. 765 denně. Téměř třetinu z toho tvořily krádeže (29 %), dále pak padělání (28 %) a omezování osobní svobody/ fyzické obtěžování se sexuálním motivem (23 %).“ Také migranti jsou občas oběťmi útoků. Za stejné období – tedy první 3 měsíce r. 2016 – jich bylo 345, což je podle úřadu pro kriminalitu (BKA) „vysoký stupeň”. A já si to nemyslím.“

Dost velký nepoměr, co říkáte? V této statistice jsou přitom uvedeny jen trestné činy způsobené žadateli o azyl. Připočtěme si k nim i trestné činy způsobené lidmi, kteří již azyl dostali a německých občanů s migračním pozadím, kteří již v Německu žijí déle. To by byla panečku čísla… A realita je jistě ještě mnohem horší.

Tohle strašení fašismem a nacismem je naprosto logické. Vlády si nepřejí, aby se obyvatelstvo bránilo, více jim vyhovuje „klid“ a status quo, i když to v důsledku znamená neustálé zhoršování bezpečnostní situace a postupnou likvidaci vlastního národa i země. Po přečtení mého překladu článku „Podobenství pro Německo“ musí být každému jasné, že každý Němec musí prožívat silné trauma, když jej někdo nazve fašistou nebo nacistou. A tak lidé raději mlčí.

I v internetových diskusích u nás jsem si všiml, že když někdo někoho nazve fašistou nebo nacistou, tak se jej nikdo nezastane a všichni od toho dávají ruce pryč, aby s tím neměli nic společného.

Dovolím si odbočku. Jeden kamarád mě opakovaně upozornil na to, že v České televizi na ČT2 je podle jeho názoru dlouhodobě vysíláno neúměrně vysoké množství dokumentárních filmů o nacismu. Pořady tematicky spjaté s nacismem jsou podle něj v České televizi vysílány častěji než večerníček. Možná trochu (ne moc) přehání, ale tato skutečnost je myslím hodna zamyšlení. Sám jsem si to nikdy neuvědomil. Televizní program detailně nesleduji a na televizi se dívám jen výjimečně. Také jsem vždy měl rád dokumenty o historii včetně historie 2. světové války.

Proč se dokumentární pořady o nacismu vysílají tak často? Skutečný důvod samozřejmě neznám. Stále o tom přemýšlím. Podle mě to souvisí s propagací Evropské unie. Vznik EU a její další rozvoj a posilování pravomocí Evropské komise na úkor národních států je zdůvodňován mimo jiné i jako způsob jak zabránit dalším válkám mezi evropskými národy. Vysílání pořadů s nacistickou tematikou tedy chápu jako varování: „Podívejte se, co nám hrozí, pokud nebudeme rozvíjet EU a vrátíme se k vlastním národním státům!“ Možný je samozřejmě i jednoduchý výklad: „Podívejte se, kam by to došlo, kdyby se ti dnešní neonacisté dostali k moci.“ Je podle vás riziko neonacismu v naší zemi tak vysoké, jak je vysoká frekvence vysílání filmů s nacistickou tematikou? Všimli jste si častého vysílání dokumentárních filmů o nacismu také? Co si o tom myslíte vy?

Také ono časté varování před příchodem „Vůdce" mi nesedí. Neznám člověka, který by si přál příchod „Vůdce", znám však mnoho lidí, kterým chybí skutečný demokratický lídr se skutečnou vizí typu Winstona Churchilla. Varování před příchodem „Vůdce" vnímám jako snahu dehonestovat předem jakéhokoliv možného silného lídra. Skutečná pravice je slabá a roztříštěná a vytvořit silnou pravicovou stranu může jedině skutečný lídr s vizí.

Žijeme v divné době. Ten, kdo dnes pojmenuje věci pravým jménem, je nazýván populistou. Ten, kdo má rád svoji zemi a vlastní národ, je nazýván nacionalistou. Ten, kdo upřednostňuje vlastní spoluobčany před cizinci, je nazýván xenofobem. Ten, kdo si je vědom rozdílů mezi lidmi z různých kultur, je nazýván rasistou. A ten, kdo se chce bránit proti likvidaci vlastního národa a země, je označován jako fašista nebo nacista.

Z těchto negativních nálepek se staly hole, které slouží pouze k umlčení lidí a k jejich vyloučení z veřejné diskuse. Tyto negativní nálepky jsou zřejmým totalitním nástrojem. Lidé, kteří je používají, jsou skutečným ohrožením pro demokracii u nás i v celé Evropě. 

Největší ohrožení Evropy dnes (kromě naší slabosti) vidím v islámu. Vidím jednoznačné paralely mezi totalitní ideologií islámu a nacismu. Je proto podivné označovat občany, kteří se islamizaci vlastních zemí brání, jako nacisty a fašisty.

Hezky to napsal pan Josef Provazník: „Varovat před nástupem fašismu v současném Německu a přitom okázale ignorovat islamizaci země je totéž, jako kdyby vám hořela střecha nad hlavou, a vy jste si začali vyhrnovat kalhoty z obav před stoletou vodou.“ Toto platí pro celou Evropu.

 

Autor: Libor Popovský | středa 25.1.2017 9:07 | karma článku: 36,07 | přečteno: 911x
  • Další články autora

Libor Popovský

Šmelina se zelenou energií

Podtitul článku: "Růst ́zelených ́ zisků jde ruku v ruce s bezohledným omezováním svobody občanů." Článek J. B. Shurka "The Green Energy Profiteering Scam", který vyšel 20. října 2022, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

9.2.2023 v 11:02 | Karma: 29,47 | Přečteno: 606x | Diskuse| Společnost

Libor Popovský

Opakem tyranie není demokracie a světová vláda, ale svoboda a práva jednotlivce

Článek J. B. Shurka "The Antidote to Tyranny is Liberty, Not Democracy or International Government", který vyšel 31. července 2022, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

27.1.2023 v 17:31 | Karma: 20,93 | Přečteno: 430x | Diskuse| Společnost

Libor Popovský

Svoboda stojí za to, aby se za ni bojovalo

Článek J. B. Shurka "Liberty Is Worth the Fight", který vyšel 23. listopadu 2022, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

20.1.2023 v 7:04 | Karma: 13,99 | Přečteno: 208x | Diskuse| Společnost

Libor Popovský

Důvody, proč jsou výsledky letošních amerických prezidentských voleb velmi podezřelé

Článek Patricka Bashama "Reasons why the 2020 Presidential Election is Deeply Puzzling", který vyšel 27. listopadu 2020 v americkém on-line magazínu The Spectator, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

6.12.2020 v 13:34 | Karma: 38,53 | Přečteno: 1567x | Diskuse| Politika

Libor Popovský

Byly prezidentské volby v USA ukradeny?

Článek Soerena Kerna "Was the US Election Stolen?", který vyšel 17. listopadu 2020, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou. Dlouhý článek...

21.11.2020 v 9:16 | Karma: 33,41 | Přečteno: 1362x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 238
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1728x
Douglas Murray: „Pokud nemáte kontrolu nad svými hranicemi, nemáte smysluplné imigrační zákony a nemáte právo nepouštět lidi do vaší země, tak vlastně žádnou vlastní zemi nemáte."

Douglas Murray: „Ke konci života většiny dnešních obyvatel Evropa už nebude Evropou a její národy ztratí to jediné místo na světě, jež nazývaly svým domovem."

„Tam, kde začíná ideologie, končí zdravý rozum."