Austrálie: Šílenství pokračuje.

14. 08. 2017 9:12:10
Překlad článku Judith Bergman „Australia: The Madness Continues" pro českou verzi Gatestone Institute zpracovaný paní Helenou Kolínskou a mnou."
  • „Zatímco teroristické činy mají mnoho příčin, islámští teroristé, jakkoliv jsou jejich činy hrůzostrašné, dělají často jen to, co jim svaté texty přikazují,“ říká muslimský psychiatr Tanveer Ahmed.
  • Podle těchto soudců si musí ženy a děti v Austrálii na sexuální útoky zvyknout, protože ty jsou součástí "islámské kultury" útočníků. Zdá se, že v některých částech Austrálie tato "islámská kultura" nahradila právní stát. Žádný z výše uvedených ústupků se však nezdá být dostatečným, aby uchlácholil muslimské cítění. První australská muslimská poslankyně Anne Alyová v březnu uvedla, že zákony o rasové diskriminaci by měly být rozšířeny tak, aby zahrnovaly i náboženské urážky.
  • V březnu opustila svou práci na Základní škole v Punchbowl učitelka poté, co ona a její rodina obdržely výhrůžky smrtí od dětí z této základní školy, přičemž některé z nich říkaly, že jí uřežou hlavu. Stížnosti učitelky byly na ministerstvu školství státu Nový Jižní Wales zamítnuty.

Jen během měsíce ramadánu byl svět svědkem 160 islámských útoků ve 29 zemích, v nichž bylo zavražděno 1 627 lidí a 1 824 jich bylo zraněno. Nicméně snaha popírat jakoukoliv vazbu mezi islamistickým terorismem a islámem na jedné straně, a úsilí o co největší vstřícnost vůči islámu na straně druhé, se nezdá být ovlivněna realitou islámského terorismu ani v Austrálii, která prožívá svůj vlastní podíl šaríe a džihádu.

Koncem května vyzvala Asociace veřejného zdraví Austrálie (PHAA) Stálý výbor pro zahraniční věci, obranu a obchod australského Parlamentu, aby:

„...do své zprávy zahrnul doporučení, které odmítá představu, že existuje nějaké inherentní spojení mezi islámem a terorismem... Výbor by měl odsoudit jakéhokoliv politika, který se za účelem politického zisku negativně vyjadřuje (výslovně nebo implicitně) vůči jakékoliv náboženské nebo etnické skupině.“

Generální ředitel PHAA Michael Moore uvedl, že mezi náboženstvím a teroristickými útoky neexistuje žádný inherentní vztah:

„Když se podíváte na terorismus a IRA (Irská republikánská armáda), nemyslím si, že mnoho lidí obviňovalo křesťanství z terorismu, i když bylo zřejmé, že tam byl překryv. Ve skutečnosti v sobě nemá křesťanství nic, co by jej spojovalo s terorismem.“

Odkdy jsou úředníci ve sféře veřejného zdraví kvalifikovaní k tomu, aby činili autoritativní prohlášení o teologii islámu nebo o jeho vazbě na islámský terorismus?

Muslimský psychiatr Tanveer Ahmed, nesouhlasí. Když v červnu promluvil o nepřiměřeném zaměření australských médií na "islamofobii", řekl:

„Zatímco teroristické činy mají mnoho příčin, islámští teroristé, jakkoliv jsou jejich činy hrůzostrašné, často dělají jen to, co jim přikazují svaté texty.“

Zatímco australští úředníci vždy urychleně prohlašují, že islámský terorismus nemá s islámem nic společného, při několika příležitostech se zjevně odvolávali na islám nebo na islámskou kulturu aby dosáhli zproštění viny muslimů. V dubnu byl osvobozen mladý Afghánec, ačkoliv se přiznal k sexuálnímu útoku na osm žen a dívek na pláži v Queenslandu. Důvod osvobození: "Kulturní rozdíly". Podle soudce pro něj bylo "vidět dívky v bikinách kulturně velmi odlišné od prostředí, v němž vyrostl". Teenager dostal dva roky probačního dohledu, aniž by byl za své činy odsouzen.

V roce 2014 byl v podobném případě registrovaný sexuální provinilec a pedofil Ali Jaffari obviněn z pokusu o únos dítěte. Avšak australská policie stáhla veškerá obvinění proti němu poté, co soudce řekl prokurátorům, že budou mít potíže Jaffariho usvědčit. Podle zpráv:

Magistrátní soudce Ron Saines uvedl, že pokud by soudní přelíčení této záležitosti bylo u něj, měl by důvodné pochybnosti, a když by jako jeden faktor uvedl "kulturní rozdíly", vedlo by to k odmítnutí obvinění.

Podle těchto soudců si musí ženy a děti v Austrálii na sexuální útoky zvyknout, protože ty jsou součástí "islámské kultury" útočníků. Zdá se, že v některých částech Austrálie tato "islámská kultura" nahradila právní stát.

Nedávná studie financovaná daňovými poplatníky zabývající se domácím násilím je příkladem trendu v některých částech Austrálie směřujícího k nahrazení australských hodnot islámskými. Zatímco podle této studie jsou uprchlíci vděční za "mír, svobodu, zdravotní péči a vzdělání", "hlavním bodem sporu" však je otázka práv žen a dětí:

Tato tříletá studie financovaná Australskou výzkumnou radou uzavírá: „Mnoho uprchlíků považuje některá lidská práva, zejména ta, která se týkají práv žen a dětí, za znemožňující jejich úspěšné usazení v Austrálii.“

Studie také říká, že někteří uprchlíci argumentují, že "práva žen a dětí porušují kulturní hodnoty, normy a mravy" jejich etnických skupin.

Studie vyzývá ke "kulturní citlivosti a pochopení dopadu této problematiky na uprchlíky mužského pohlaví a... jejich pocity odcizení a zklamání".

Domácí násilí v muslimských domácnostech je již teď v Austrálii žhavým tématem. Bývalý prezident Australské federace islámských rad Keysar Trad v únoru Sky News řekl, že rozzlobený manžel může proti své ženě jako "poslední možnost" použít násilí. V dubnu odvysílala na Facebooku ženská pobočka islámské skupiny Hizb Ut-Tahrir video ze setkání žen v Sydney, na kterém dvě ženy simulovaly bití manželky a nazvaly to "krásným požehnáním".

V Austrálii má vstřícnost k islámu i jiné formy. Během letošního ramadánu dostali muslimští vězňové ve dvou věznicích s maximální ostrahou ve státě Victoria do svých cel mikrovlnné trouby financované daňovými poplatníky, aby si mohli po západu slunce ohřát své jídlo, jakmile jim skončí půst. Toto zacházení s muslimy v těchto věznicích zřejmě způsobilo nepokoje mezi nemuslimskými vězni.

V Auburnu byl muslimkám vyhrazen samostatný bazén oddělený oponou, aby si mohly zaplavat bez toho, že by je viděli mužští uživatelé bazénu. Firma Belgravia Leisure, která provozuje toto zařízení, uvedla: „Opona byla instalována proto, aby překonala kulturní bariéry a povzbudila muslimské ženy k využívání bazénu.“ Generální ředitel společnosti Anthony McIntosh řekl, že je to "krok k tomu, aby byl bazén přístupný všem kulturním skupinám".

Žádný z výše uvedených ústupků se však nezdá být dostatečným, aby uchlácholil muslimské cítění. První australská muslimská poslankyně Anne Alyová v březnu uvedla, že zákony o rasové diskriminaci by měly být rozšířeny tak, aby zahrnovaly i náboženské urážky. Velký muftí Austrálie Ibrahim Abu Mohammed se vyjádřil v podobném smyslu.

Islámská rada státu Victoria předložila v červnu návrh parlamentnímu vyšetřovacímu výboru a požádala vládu, aby:

„Naléhavě vytvořila bezpečné prostory potřebné pro muslimskou mládež, kde by se tato mládež mohla setkávat a mluvit emocionálně bez zábran o řadě problémů. Zde by mohli být upřímní a mohli by zde dokonce používat slova, která by ve veřejném prostoru mohla znít jako pobuřující.“

Jinými slovy, muslimové by měli mít "bezpečný prostor" financovaný daňovými poplatníky, kde by mohli neomezeně podněcovat k nenávisti vůči Australanům?

Někteří muslimové se již rozhodli si samostatný "bezpečný prostor" oddělený od zbytku australské společnosti vytvořit sami. Australská mezinárodní islámská škola plánuje v Brisbane výlučně muslimskou enklávu, včetně mešity o rozloze 1 970 m2; třípodlažní obytnou budovu s pečovatelskou službou pro starší osoby, 3 000 m2 obchodních ploch a 120 bytů, kromě nových učeben a dětského centra pro 2 000 školáků. Stávající místo je již domovem školy, která vzdělává studenty od mateřské školy až do 12. ročníku. Takto oni chápou "multikulturalismus".

Je zřejmé, že appeasement nefunguje. Nikdy nefungoval. Appeasement má ve skutečnosti obvykle opačný účinek. Níže uvádíme několik nedávných příkladů toho, jak se v poslední době vyvíjela australská politika:

V dubnu byl v Sydney napaden muslimským gangem křesťan, který nosil křížek. Muslimští mladíci křičeli „Alláh“ a „f**k Ježíše“, hodili jeho křížek na zem a prudce ho napadli. Podle baptistického pastora George Capsise to byl v Sydney čtvrtý podobný útok na křesťana za posledních šest měsíců.

V chlapecké střední škole v Punchbowl v Sydney - jedné z 19 škol v Novém Jižním Walesu, které jsou označeny jako školy vystavené riziku radikalizace muslimských studentů - byli studenti svými vrstevníky "nuceni navštěvovat každodenní modlitební setkání, přednášky o Koránu a byli nuceni si i stříhat vlasy, jejich vrstevníci na ně dotírali, aby se chovali tak, aby to odpovídalo islámu."

Všech 19 rizikových škol se účastní antiradikalizačního programu, ředitel Chlapecké střední školy v Punchbowl Chris Griffiths, islámský konvertita, který byl již od té doby propuštěn, se tohoto programu odmítl zúčastnit. Řekl, že „nemůže souhlasit se sledováním modlitebních skupin a se stigmatizací školy.“

Griffiths nemusel mít žádné obavy. Tyto programy deradikalizace zřejmě moc nefungují. V březnu se teenager ze Sydney, který prošel programem deradikalizace, přiznal k plánování teroristického útoku na výročí Anzac (1) v roce 2016. Teenager byl obviněn z pokusu získat zbraň pro zamýšlený útok 25. dubna; když se mu to nepodařilo, pokusil se získat příručku na výrobu bomb.

V březnu opustila svou práci na Základní škole v Punchbowl učitelka poté, co ona a její rodina obdržely výhrůžky smrtí od dětí z této základní školy, přičemž některé z nich říkaly, že jí uřežou hlavu:

Učitelka uvedla, že jí studenti nadávali, když jim v třídě zakázala vyvěsit syrskou vlajku....

Mnozí studenti také údajně hovořili o rodinných příslušnících, kteří bojují ve válce v Sýrii, a někteří žáci opouštěli třídu během vyučování a odcházeli se modlit.

Podle zpravodajských zpráv byly stížnosti učitelky na ministerstvu školství státu Nový Jižní Wales zamítnuty.

Džihád dorazil do Austrálie také během nedávného ramadánu. Poté, co ISIS nařídil svým příznivcům, aby zaútočili na nevěřící "v jejich domovech", australský muslim Yacqub Khayre to vzal doslova. 5. června vzal v luxusním obytném bloku na bohatém předměstí Melbourne jednu ženu jako rukojmí, zabil jiného muže a pak ještě během útoku stihl zavolat do jedné televizní stanice a říci jim, že tento útok provedl ve jménu ISIS a al-Kájdy. Australská policie se však nedá tak snadno obalamutit: oznámila, že terorismus je jen "jedna linie vyšetřování".

Ukázalo se však, že somálský imigrant Khayre je úřadům dobře známý.

V roce 2010 byl soudem zproštěn obžaloby z plánování teroristického útoku na armádní základnu v Sydney. Potom byl Khayre vězněn za žhářství a násilné zločiny ale v listopadu 2016 byl propuštěn za dobré chování.

Judith Bergman je publicistka, právnička a politická analytička.

Poznámka překladatelů:

(1) Anzac Day je Den armádních sborů Austrálie a Nového Zélandu: Je to den připomenutí hrdinství a obětí příslušníků obou armád. Slaví se 25. dubna, to je v den nasazení ANZAC u Gallipoli. Anzac je zkratka názvu “Australian and New Zealand Army Corps”.

Australia: The Madness Continues

Česká verze webu Gatestone Institute.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Další články Judith Bergman na mém blogu:

Rozhodla se Evropa spáchat sebevraždu?

Evropské zklidňování Trumpování. Evropa pořádá „večeři neklidu“

Evropa: Pojďme ukončit svobodu projevu! Jsou nyní evropské země policejními státy?

O čem by měli Američané diskutovat?

Autor: Libor Popovský | pondělí 14.8.2017 9:12 | karma článku: 36.54 | přečteno: 1842x

Další články blogera

Libor Popovský

Šmelina se zelenou energií

Podtitul článku: "Růst ́zelených ́ zisků jde ruku v ruce s bezohledným omezováním svobody občanů." Článek J. B. Shurka "The Green Energy Profiteering Scam", který vyšel 20. října 2022, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

9.2.2023 v 11:02 | Karma článku: 29.38 | Přečteno: 606 | Diskuse

Libor Popovský

Opakem tyranie není demokracie a světová vláda, ale svoboda a práva jednotlivce

Článek J. B. Shurka "The Antidote to Tyranny is Liberty, Not Democracy or International Government", který vyšel 31. července 2022, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

27.1.2023 v 17:31 | Karma článku: 20.93 | Přečteno: 430 | Diskuse

Libor Popovský

Svoboda stojí za to, aby se za ni bojovalo

Článek J. B. Shurka "Liberty Is Worth the Fight", který vyšel 23. listopadu 2022, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

20.1.2023 v 7:04 | Karma článku: 13.99 | Přečteno: 208 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 3 | Diskuse

Filip Vracovský

Jak to vypadá Mordor ( Rusko ) už nám klepe na dveře ?

Krátká předsváteční úvaha ... Taky vás některé uklidňující zprávy spíš rozruší ? Račte vstoupit .....

28.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 86 |

Michael Laitman

Odhalení tajemství Knihy života

Jeden mudrc kdysi řekl: „Člověk musí získat jak vědomosti, tak moudrost.“ Na otázku, jaký je mezi nimi rozdíl, odpověděl: „Vědomosti se získávají čtením knih, moudrost se získává čtením knihy, kterou jsi ty sám.“

28.3.2024 v 4:14 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 23 | Diskuse

Tadeáš Firla

KSČM a Jan Ámos Komenský

Myslím, že politické, nebo náboženské symboly mají veliký význam a pro některé lidí hodně znamenají. Dnes jsem si všiml dvou. Vedle sebe ve skříňce - logo KSČM a portrét Jana Ámose Komenského. Je to změna mysli, nebo pouhá fraška?

28.3.2024 v 1:25 | Karma článku: 8.84 | Přečteno: 119 | Diskuse

Václav Kunft

Krásná česká královna Viola Těšínská.

O Viole Těšínské je zoufale málo písemných zmínek. Není divu, nebyla příliš významná a manželkou panovníka byla pouze rok. O to víc může pracovat fantazie.

27.3.2024 v 15:05 | Karma článku: 14.74 | Přečteno: 331 | Diskuse
Počet článků 238 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1724

Douglas Murray: „Pokud nemáte kontrolu nad svými hranicemi, nemáte smysluplné imigrační zákony a nemáte právo nepouštět lidi do vaší země, tak vlastně žádnou vlastní zemi nemáte."

Douglas Murray: „Ke konci života většiny dnešních obyvatel Evropa už nebude Evropou a její národy ztratí to jediné místo na světě, jež nazývaly svým domovem."

„Tam, kde začíná ideologie, končí zdravý rozum."

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...