Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Evropská masová migrace: Lídři versus veřejnost.

Překlad článku Douglase Murrayho „Europe's Mass Migration: The Leaders vs. the Public." pro českou verzi Gatestone Institute zpracovaný mnou a paní Helenou Kolínskou."
  • Bill Gates: "Čím štědřejší jste, tím více se to rozkřikne - což bude v důsledku motivovat více lidí k opuštění Afriky. Německo prostě nemůže přijmout tak obrovský počet lidí, kteří se chtějí dostat do Evropy."
  • Každoroční průzkum mezi občany EU, který se nedávno uskutečnil v rámci Projektu 28, objevil na celém kontinentu vzácnou shodu v otázce migrace. Průzkum zjistil, že 76 % veřejnosti napříč celou EU si myslí, že řešení migrační krize Evropskou unií je v posledních letech "špatné". V EU neexistuje jediná země, v níž by se většina veřejnosti lišila od tohoto konsensu.
  • Ve stejnou dobu, kdy veřejnost věděla, že to, co politici dělají, je neudržitelné, bylo vynaloženo velké úsilí k získání kontroly nad tím, co má evropská veřejnost povoleno říkat. Německá kancléřka Angela Merkelová šla tak daleko, že naléhala na zakladatele společnosti Facebook Marka Zuckerberga, aby omezil příspěvky na sociální síti, které kritizovaly její politiku.

Je Bill Gates nacista, rasista, "islamofob" nebo fašista? Jak by řekl nejslavnější komorník PG Wodehouse: "Tato eventualita se zdá být vzdálená." Nikdo vlivný zatím něco takového o největším filantropovi na světě neřekl. Možná – jen možná - se v Evropě něco mění.

V rozhovoru zveřejněném 2. července v německém časopisu Welt Am Sonntag se spoluzakladatel společnosti Microsoft zabýval probíhající evropskou migrační krizí. To, co řekl, bylo překvapující:

"Na jedné straně chcete demonstrovat velkorysost a přijímat uprchlíky, ale čím jste štědřejší, tím více se to rozkřikne - což bude v důsledku motivovat více lidí k opuštění Afriky. Německo prostě nemůže přijmout tak obrovský počet lidí, kteří se chtějí dostat do Evropy."

Tato slova by byla pro průměrného evropského občana nesporná. Každoroční průzkum mezi občany EU, který se nedávno uskutečnil v rámci Projektu 28, objevil na celém kontinentu vzácnou shodu v otázce migrace. Průzkum zjistil, že 76 % veřejnosti napříč celou EU si myslí, že řešení migrační krize Evropskou unií je v posledních letech "špatné". V EU neexistuje jediná země, v níž by se většina veřejnosti lišila od tohoto konsensu. V zemích jako je Itálie a Řecko, které se nacházejí na frontové linii krize posledních let, toto číslo raketově roste. V těchto zemích se devět z deseti občanů domnívá, že EU zvládla migrační krizi špatně.

Jak by si mohli myslet něco jiného? Oznámení německé vlády v roce 2015, že běžné azylové a hraniční postupy nebudou nadále platit, ještě zhoršilo již tak katastrofální situaci. Počet obyvatel Německa a Švédska vzrostl kvůli tomuto přílivu migrantů za pouhý jeden rok o 2 %. Toto jsou monumentální změny, které by byly závratně rychlé pro kteroukoliv společnost.

Filantrop a spoluzakladatel společnosti Microsoft Bill Gates v rozhovoru nedávno uvedl: "... chcete demonstrovat velkorysost a přijímat uprchlíky. Ale čím jste štědřejší, tím víc se to rozkřikne  – což bude v důsledku motivovat více lidí k opuštění Afriky

 

Ve stejnou dobu, kdy veřejnost věděla, že to, co politici dělají, je neudržitelné, bylo vynaloženo velké úsilí k získání kontroly nad tím, co má evropská veřejnost povoleno říkat. Kancléřka Merkelová šla tak daleko, že naléhala na zakladatele společnosti Facebook Marka Zuckerberga, aby omezil příspěvky na sociální síti, které kritizovaly její politiku. Toto je jen jeden příklad mnohem širšího trendu. Pokud se jakákoliv soukromá či veřejná osoba kdekoliv na kontinentu odvážila varovat, že importovat tak mnoho lidí tak chaoticky, je počátek katastrofy, zjistila, že jí byly podsunuty nejtemnější představitelné motivy.

Dokonce i po teroristických útocích v Paříži v listopadu roku 2015 a objevu, že členové teroristické buňky proklouzli do Evropy a z Evropy použitím migračních tras, odmítli evropští vůdci obavy veřejnosti ohledně migrační krize. Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker spílal veřejnosti i několika politikům, kteří odporovali Merkelové po pařížských útocích:

"Chtěl bych vyzvat ty, kteří se v Evropě pokoušejí změnit migrační agendu, kterou jsme přijali - chtěl bych je požádat, aby k tomuto problému přistupovali seriózně a nepodléhali malicherným reakcím, se kterými nesouhlasím."

Je pochopitelné, že během období, kdy tisíce lidí překonávaly Středomoří, a mnozí se utopili, by mohl převládnout určitý humanitární impuls. Tehdy v roce 2015 v době krize sám Bill Gates vyzval Ameriku, aby přijala migranty ve stejném počtu jako Německo. Od té doby však Gates zaznamenal to, čeho si všichni lidé žijící v Evropě již všimli - že přestože otevření hranic vlastní země může mít krátkodobé morální odůvodnění, tak to vyvolává celou řadu dlouhodobých společenských obav.

Právě tyto obavy - které evropská veřejnost vidí všude kolem sebe, stejně jako na předních stránkách svých novin - vedou většinu evropské veřejnosti k tomu, aby chtěla omezit tok migrantů. Ve svém nedávném rozhovoru pro německé noviny Bill Gates také vyjádřil tento názor - a ostře - řekl: "Evropa musí Afričanům ztížit dosažení kontinentu prostřednictvím současných tranzitních cest."

To vše je samozřejmě pravda. Není možné, aby se Evropa stala domovem pro každého a každou osobu v Africe, na Středním východě nebo na Dálném východě, která dokáže překročit poměrně úzký proužek vody. Lidé v Evropě to již vědí dlouho. Někteří lidé - silně kritizovaní mainstreamovými médii a politickou třídou - to dokonce i vyjádřili. Ale snad se teď něco změní, když to umírněně formuloval rozhodně ne nacistický filantrop, jako je Bill Gates. Bylo by asi bláhové doufat, že západoevropské politické elity budou skutečně poslouchat jeho rady. Mohly by však alespoň ovládnout své opovržení k odůvodněným obavám široké veřejnosti?

 

Douglas Murray, britský spisovatel, komentátor a analytik aktuálních událostí, žijící v Londýně v Anglii.

 

Europe's Mass Migration: The Leaders vs. the Public

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Česká verze webu Gatestone Institute.

Další články Douglase Murrayho na webu Gatestone Institute:

Evropská imigrace: Převážně muslimové, převážně muži, převážně mladí.

 

Autor: Libor Popovský | středa 16.8.2017 9:12 | karma článku: 37,59 | přečteno: 1531x
  • Další články autora

Libor Popovský

Šmelina se zelenou energií

Podtitul článku: "Růst ́zelených ́ zisků jde ruku v ruce s bezohledným omezováním svobody občanů." Článek J. B. Shurka "The Green Energy Profiteering Scam", který vyšel 20. října 2022, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

9.2.2023 v 11:02 | Karma: 29,47 | Přečteno: 606x | Diskuse| Společnost

Libor Popovský

Opakem tyranie není demokracie a světová vláda, ale svoboda a práva jednotlivce

Článek J. B. Shurka "The Antidote to Tyranny is Liberty, Not Democracy or International Government", který vyšel 31. července 2022, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

27.1.2023 v 17:31 | Karma: 20,93 | Přečteno: 430x | Diskuse| Společnost

Libor Popovský

Svoboda stojí za to, aby se za ni bojovalo

Článek J. B. Shurka "Liberty Is Worth the Fight", který vyšel 23. listopadu 2022, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

20.1.2023 v 7:04 | Karma: 13,99 | Přečteno: 208x | Diskuse| Společnost

Libor Popovský

Důvody, proč jsou výsledky letošních amerických prezidentských voleb velmi podezřelé

Článek Patricka Bashama "Reasons why the 2020 Presidential Election is Deeply Puzzling", který vyšel 27. listopadu 2020 v americkém on-line magazínu The Spectator, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

6.12.2020 v 13:34 | Karma: 38,53 | Přečteno: 1567x | Diskuse| Politika

Libor Popovský

Byly prezidentské volby v USA ukradeny?

Článek Soerena Kerna "Was the US Election Stolen?", který vyšel 17. listopadu 2020, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou. Dlouhý článek...

21.11.2020 v 9:16 | Karma: 33,41 | Přečteno: 1362x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

VIDEO: Strážníci v ulicích naháněli bagr, opilý řidič si jel pro cigarety

26. dubna 2024  15:42

Městská policie z Krupky na Teplicku zveřejnila video z netradičního zásahu svých strážníků. Ti...

Medaile z policistova hrobu nosil zloděj jako ozdobu klíčenky. Odhalila ho DNA

26. dubna 2024  15:36

Policie dopadla zloděje, který v říjnu roku 2022 v Ostravě-Vítkovicích ukradl dvě medaile z hrobu...

Danko dostal za nabouraný semafor pokutu a zákaz řízení. A šel zametat

26. dubna 2024,  aktualizováno  15:10

Předseda Slovenské národní strany (SNS) Andrej Danko oznámil, že dostal pokutu 900 eur (zhruba 22...

Policie navrhla obžalovat za podvod dva rusínské aktivisty s vazbami na Zemana

26. dubna 2024  15:05

Policie navrhla obžalovat dva proputinovské rusínské aktivisty Mychajla Ťaska a Vasyla Džuhana z...

  • Počet článků 238
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1728x
Douglas Murray: „Pokud nemáte kontrolu nad svými hranicemi, nemáte smysluplné imigrační zákony a nemáte právo nepouštět lidi do vaší země, tak vlastně žádnou vlastní zemi nemáte."

Douglas Murray: „Ke konci života většiny dnešních obyvatel Evropa už nebude Evropou a její národy ztratí to jediné místo na světě, jež nazývaly svým domovem."

„Tam, kde začíná ideologie, končí zdravý rozum."