Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Islamizace Německa v roce 2016. „Německo již není bezpečné.“

To, že zde tento článek zveřejňuji právě dnes, je náhoda, ale toto téma mi k dnešnímu dni sedí. 17. listopad je symbolem naší svobody a o naši svobodu jde v procesu islamizace Evropy především.

Překlad článku Soerena Kerna The Islamization of Germany in 2016. "Germany is no longer safe." pro českou verzi Gatestone Institute zpracovaný mnou a paní Helenou Kolínskou."

 

  • Masová migrace z muslimského světa způsobuje urychlování islamizace Německa, o čemž svědčí šíření no-go zón, šaría soudů, polygamie a dětských sňatků. Masová migrace je také zodpovědná za společenský rozvrat v podobě džihádistických útoků, epidemie znásilnění migranty, krize veřejného zdravotnictví, rostoucí kriminality a horečné snahy německých občanů koupit si zbraně pro vlastní obranu - a dokonce i emigrace z Německa.
  • Ministr ekonomické spolupráce a rozvoje Gerd Müller varoval, že největší migrační toky do Evropy teprve přijdou. Řekl, že se dosud dostalo do Evropy jen 10 % migrantů z chaosu v Iráku a Sýrii: "Osm až deset miliónů migrantů je stále na cestě."
  • "Existují písemné pokyny… o uprchlících dnes nemůžeme říkat nic negativního. Toto je vládní žurnalistika a vede to k situaci, kdy v nás veřejnost ztrácí důvěru. Je to skandální.“ - Wolfgang Herles, veřejná rozhlasová stanice Deutschlandfunk.
  • Turecká vláda poslala 970 duchovních, z nichž většina nemluví německy, aby v Německu vedli 900 mešit, které kontroluje Turecká islámská unie pro náboženské záležitosti (DITIB), pobočka Ředitelství pro náboženské záležitosti turecké vlády, známého v turečtině jako Diyanet. Kritici obviňují tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana z toho, že používá mešity DITIB k tomu, aby zabránil integraci tureckých migrantů do německé společnosti.
  • Ředitel policie v Kolíně nad Rýnem odhalil, že mu bylo nařízeno, aby z interní policejní zprávy o silvestrovských masových sexuálních útocích v Kolíně nad Rýnem odstranil slovo "znásilnění". Sdělil, že mu úředník ministerstva vnitra Severního Porýní-Vestfálska rozzlobeně řekl: "Toto není znásilnění. Odstraňte to slovo z vaší zprávy. Předložte novou zprávu.“
  • Německá pobočka Open Doors, nevládní organizace podporující pronásledované křesťany, informovala o tom, že v německých centrech pro uprchlíky jsou tisíce křesťanů pronásledovány muslimy, a někdy dokonce i jejich strážci….
  • 23letý irácký žadatel o azyl, který na sobě měl tričko se slovy "Jsem muslim, nepanikařte", byl ostatními uprchlíky napaden za urážku islámu. Byl zbit tak surově, že musel být hospitalizován.
  • Podle průzkumu věří polovina ze tří miliónů etnických Turků žijících v Německu, že je důležitější se řídit islámským zákonem šaría než německými zákony, pokud jsou tyto zákony spolu v rozporu.
  • Z uniklého dokumentu získaného serverem Spiegel Online vyplynulo, že více než 33 000 migrantů, kteří měli být deportováni, je stále v Německu, a je o ně postaráno na účet německých daňových poplatníků. Mnozí migranti zničili své cestovní pasy a zřejmě lhali o zemích svého původu, aby znemožnili svoji deportaci….
  • Podle zprávy Spolkového kriminálního úřadu spáchali migranti v průběhu prvních šesti měsíců roku 2016 142 500 trestných činů. To odpovídá 780 trestným činům spáchaným migranty za den, nebo 32,5 trestným činům za hodinu, což je v porovnání s rokem 2015 nárůst o téměř 40 %. Údaje zahrnují pouze ty trestné činy, v nichž byl podezřelý migrant zadržen.
  • Bild, největší deník v Německu, varoval, že země "kapitulovala před islámským právem".

Německá muslimská populace překročila v roce 2016 poprvé hranici šesti miliónů. Německo se nyní přetahuje s Francií o pozici země s největší muslimskou populaci v západní Evropě.

Růst německé muslimské populace je poháněn masovou migrací. Odhaduje se, že k více než jednomu miliónu migrantů, kteří přišli v roce 2015, přišlo v roce 2016 do Německa dalších přibližně 300 000 migrantů. Podle Ústřední rady muslimů v Německu tvořili nejméně 80 % (což je 800 000 v roce 2015 a 240 000 v roce 2016) nově příchozích muslimové.

Podle údajů extrapolovaných ze studie Pew Research Center o růstu muslimského obyvatelstva v Evropě je i bez nově příchozích míra růstu populace muslimské komunity již žijící v Německu zhruba 1,6 % ročně (což je 77 000).

Na základě projekcí Pew Research Center, které byly zveřejněny před současnou migrační krizí, měla populace muslimů v Německu dosáhnout do konce roku 2015 odhadovaných 5 145 000.

Přičtením 800 000 muslimských migrantů, kteří přišli do Německa v roce 2015 a 240 000, kteří přišli v roce 2016, v kombinaci s přirozeným nárůstem 77 000, se muslimská populace Německa zvýšila o 1 117 000, a do konce roku 2016 dosáhla odhadovaných 6 262 000. To představuje přibližně 7,5 % z celkové 82 miliónové populace Německa.

Masová migrace z muslimského světa způsobuje urychlování islamizace Německa, o čemž svědčí šíření no-go zón, šaría soudů, polygamie a dětských sňatků. Masová migrace je také zodpovědná za společenský rozvrat v podobě džihádistických útoků, epidemie znásilnění migranty, krize veřejného zdravotnictví, rostoucí kriminality a horečné snahy německých občanů koupit si zbraně pro vlastní obranu - a dokonce i emigrace z Německa.

Dále následuje chronologický přehled některých klíčových příběhů islamizace Německa v roce 2016.

LEDEN 2016

1. ledna. Davy muslimských mužů "arabského nebo severoafrického" původu sexuálně napadly stovky žen v Kolíně nad Rýnem, a dalších německých městech. Kolínský policejní šéf Wolfgang Albers to nazval "zcela novou dimenzí zločinu". Vláda a mainstreamová média byly obviněny ze zakrývání zločinů ve snaze vyhnout se podněcování proti-imigračních nálad.

1. ledna. Předseda vlády Bádenska-Württemberska Winfried Kretschmann odmítl obavy veřejnosti ohledně "údajné islamizace" Německa. Zeptal se: "Jak by muslimové, kteří představují menšinu, mohli islamizovat naši společnost?". Řekl, že se Němci cítí nejistě, protože "se bojí cizinců, které neznají."

3. ledna. Předseda Brémské policejní unie Jochen Kopelke uvedl, že migranti napadají městskou policii se zvyšující se frekvencí: "Tón se stal velmi agresivní, někdy musí policie uplatňovat obrovskou sílu, aby dostala situaci pod kontrolu." Brémský senátor Ulrich Mäurer dodal: "Přemíra násilí proti policistům ukazuje, že tito lidé nemají respekt k našemu ústavnímu řádu a jeho zástupcům."

4. ledna. Uniklá policejní zpráva odhalila, že na Silvestra panoval v Kolíně nad Rýnem "nepopsatelný chaos". Ženy, které chtěly jít na hlavní nádraží, nebo z něj odejít, byly nuceny "běžet trestnou uličku“ mezi opilými muži s "migračním pozadím". Policisté nebyli schopni obnovit pořádek. Jeden migrant pokáral policejního důstojníka těmito slovy: "Jsem Syřan, musíte se ke mně chovat laskavě. Pozvala mě paní Merkelová."

6. ledna. Bývalý ministr vnitra Hans-Peter Friedrich řekl, že je "skandální, že mainstreamovým médiím trvalo několik dní", než podaly zprávu o sexuálních útocích v Kolíně nad Rýnem. Řekl, že veřejné sdělovací prostředky držely "kartel ticha", uplatňujíc cenzuru chránící migranty před obviněním z páchání zla.

9. ledna. Ministr ekonomické spolupráce a rozvoje Gerd Müller varoval, že největší migrační toky do Evropy teprve přijdou. Řekl, že se dosud dostalo do Evropy jen 10 % migrantů z chaosu v Iráku a Sýrii: "Osm až deset miliónů migrantů je stále na cestě."

9. ledna. Skupina vigilantů začala hlídat ulice Düsseldorfu, aby "udělala město bezpečnější pro naše ženy". Podobné skupiny se objevily také v Kolíně a Stuttgartu.

12. ledna. Politik z vládnoucí CDU Frank Oesterhelweg způsobil skandál, když řekl, že policie by měla být oprávněna používat smrtící sílu k tomu, aby byla schopna zabránit migrantům ve znásilňování německých žen. Bild informoval, že mnozí němečtí policisté se obávají použít smrtící sílu "kvůli právním důsledkům".

17. ledna. Berlínský duchovní Gottfried Martens obvinil německé politiky a církevní představitele z ignorování pronásledování křesťanů muslimy v německých centrech pro uprchlíky. Řekl, že křesťané čelí "verbálním hrozbám, vyhrůžkám noži, úderům do obličeje, ničení krucifixů a biblí, urážkám, že jsou nevěřící a odmítnutím přístupu do kuchyně."

18. ledna. 24letý migrant ze Súdánu byl propuštěn poté, co byl předveden k výslechu na policejní stanici v Hannoveru. Poté, co přešel ulici, si muž dostávající 300 eur měsíčně v sociálních dávkách sundal kalhoty, odhalil se na veřejnosti a křičel: "Kdo jste? Nemůžete mi nic udělat. Cokoliv, co nedostanu od státu, si ukradnu."

20. ledna. Migranti opakovaně vtrhli do dámských šaten a sprch ve veřejném plaveckém bazénu v Lipsku. Městští úředníci se tyto incidenty snažili udržet v tajnosti, detaily však unikly do médií.

21. ledna. Více než 200 migrantů zažalovalo německou vládu kvůli příliš pomalému zpracování jejich žádostí o azyl.

26. ledna. Wolfgang Herles, známý novinář a spisovatel v důchodu, v rozhovoru s veřejnoprávním rozhlasem Deutschlandfunk připustil, že pokud jde o hlášení zpráv, tak veřejnoprávní média dostávají "pokyny shora":

"Náš problém je, že jsme příliš blízko vládě. Témata, která pokrýváme, jsou určována vládou, ale mnohá z témat, o nichž nám vláda brání informovat, jsou důležitější než témata, která po nás chtějí pokrýt…

"Musíme informovat takovým způsobem, který slouží Evropě a všeobecnému blahu, podle přání paní Merkelové. Existují písemné pokyny… dnes nemůžeme říkat nic negativního o uprchlících. Toto je vládní žurnalistika a vede to k situaci, kdy v nás veřejnost ztrácí důvěru. Je to skandální. "

28. ledna. Politici v Kielu nařídili městské policii přehlížet trestné činy páchané migranty. Policie v Severním Porýní-Vestfálsku a v Dolním Sasku byla rovněž instruována, aby byla k migrantům porušujícím zákony shovívavá.

28. ledna. Migrant ze Súdánu sexuálně napadl policistku v Hannoveru, když se ho pokoušela zatknout za krádež. Státní zástupce Thomas Klinge prohlásil: "Takové drzé chování bylo až dosud neslýchané."

28. ledna. Berlínské letiště Tempelhof, ikonické místo Berlínského vzdušného mostu v letech 1948-49, se stalo největším centrem pro uprchlíky v Německu. Opoziční politici uvedli, že vláda vybudovala "imigrantské ghetto" v srdci Berlína.

30. ledna. Gang afghánských migrantů napadl v mnichovském metru dva starší muže, kteří se jim snažili zabránit v osahávání jedné ženy. Přestože jim v Německu byl již před čtyřmi lety zamítnut azyl, nebyli deportováni, protože Afghánistán je "příliš nebezpečný".

31. ledna. Na hřbitově v Kostnici posprejovali sympatizanti ISIS více než 40 náhrobků hesly jako "Němci pryč ze Sýrie", "Kristus je mrtvý" a "Islámský stát".

31. ledna. Ve snaze utišit kritiku vládní imigrační politiky otevřených dveří vyzval vícekancléř Sigmar Gabriel Spolkový úřad pro ochranu ústavy, aby začal sledovat Alternativu pro Německo (AfD), třetí nejsilnější stranu v Německu. Popularita AfD roste díky jejímu anti-imigračnímu zaměření.

 

ÚNOR 2016

2. února. Na území Německa vstoupilo v lednu roku 2016 celkem 91 671 migrantů - v průměru přibližně 3 000 migrantů denně.

4. února. Německá policie zatkla čtyři členy buňky údajně plánující džihádistické útoky v Berlíně. Vůdce skupiny – 35letý Alžířan, který bydlel se svou ženou a dvěma dětmi v azylovém centru v Attendornu - dorazil do Německa vydávaje se za žadatele o azyl ze Sýrie. Údajně absolvoval vojenský výcvik Islámského státu.

5. února. Šéf Spolkového úřadu pro ochranu ústavy BfV (německá vnitřní civilní zpravodajská služba) Hans-Georg Maassen připustil, že je možné, že v Německu je mezi uprchlíky více než 100 bojovníků Islámského státu. O některých z nich je přitom známo, že do země vstoupili s falešnými nebo odcizenými pasy.

8. února. Německá policie zatkla údajného velitele ISIS, který žil v azylovém centru v Sankt Johann. 32letý džihádista, který se vydával za syrského žadatele o azyl, vstoupil do Německa na podzim roku 2015.

16. února. Podle uniklé policejní zprávy spáchali v roce 2015 migranti 208 344 trestných činů. Toto číslo představovalo 80 % nárůst v porovnání s rokem 2014. V období od ledna do prosince 2015 se denně řešilo přibližně 570 trestných činů spáchaných migranty, což je 23 trestných činů za hodinu.

Skutečný počet trestných činů spáchaných migranty je však mnohem vyšší, protože zpráva zahrnovala pouze zločiny, které byly vyřešeny (aufgeklärten Straftaten). Statistiky ukazují, že se vyřeší jen asi polovina všech trestných činů spáchaných v Německu v daném roce (Aufklärungsquote). Z toho vyplývá, že skutečný počet zločinů spáchaných migranty v roce 2015 přesáhl 400 000.

16. února. Policie udělala razii v domech 44 salafistů v Brémách. Brémský ministr vnitra Ulman Mäurer řekl: "Je poněkud apokalyptické, že existují lidé žijící ve středu našeho města, kteří jsou ze dne na den připraveni se masivně podílet na teroru Islámského státu."

25. února. Afghánští žadatelé o azyl napadli tři dívky v nákupním centru Sophienhof v Kielu. Po zveřejnění fotografií dívek na sociálních sítích se k těmto dvěma mužům připojilo nejméně 30 dalších migrantů, kteří začali dívky obtěžovat. Když dorazili policisté, tak je migranti verbálně a fyzicky napadli. Pouze dva z pachatelů byli zadrženi.

26. února. 15letá německá dívka marockého původu bodla a zranila policistu na hlavním železničním nádraží v Hannoveru. Toto bodnutí bylo prvním německým teroristickým útokem inspirovaným Islámským státem. Policie to popsala takto: "Pachatelka neprojevovala žádné emoce. Zajímala se jen o svůj muslimský šátek. Nezajímalo ji, jestli policista přežil."

29. února. Německé úřady připustily, že ztratily stopu přibližně 130 000 migrantů, kteří do země vstoupili v roce 2015. Přiznání bylo reakcí na parlamentní otázku opoziční strany Die Linke. Toto přiznání vyvolalo obavy, že mezi těmito „ztracenými“ migranty mohou být džihádisté, kteří vstoupili do země vydávajíce se za uprchlíky.

 

BŘEZEN 2016

1. března. Zemská organizace CDU kancléřky Angely Merkelové ve Šlesvicko-Holštýnsku oznámila plány na zajištění dostupnosti vepřového masa ve veřejných jídelnách, školních družinách a školách v celé spolkové zemi. Politik CDU Daniel Günther si stěžoval, že jídelny, mateřské školky a školy odstraňují vepřové maso z jídelníčků, aby neurazily muslimy. Řekl: "Konzumace vepřového masa patří k naší kultuře. Nikdo by neměl být nucen jej jíst, ale také nechceme, aby se většina musela vepřovému masu vyhýbat."

3. března. Vodní park Arriba v Norderstedtu, jeden z největších vodních parků v Německu, oznámil, že muži a ženy budou odděleni, poté co v tomto zařízení dva afghánští migranti znásilnili 14letou dívku.

4. března. Soud v Düsseldorfu odsoudil 25letého německého státního příslušníka Nilse Donatha na čtyři a půl roku vězení za připojení se k Islámskému státu. Soud vyslechl, že Donath konvertoval k islámu, absolvoval vojenský výcvik a naučil se sestavovat bomby - a že se dobrovolně rozhodl provést džihádistické útoky v Evropě.

7. března. Policie v Kolíně nad Rýnem zatkla 25letého německého státního příslušníka Shahida Ilgara Oclu S. na základě obvinění z toho, že je členem Islámského státu.

24. března. V návaznosti na vlnu sexuálních útoků migrantů oznámila Mitteldeutsche Regiobahn, železniční dopravní společnost ve středním Německu, plány na vyhrazení některých oddělení vagónů jen pro ženy.

31. března. Spolkové ministerstvo pro rodinu, seniory, ženy a mládež (BMFSFJ) vyčlenilo 200 miliónů eur na boj proti sexuálnímu zneužívání žen a dětí v uprchlických centrech.

 

DUBEN 2016

3. dubna. Dva migranti z Afghánistánu byli zatčeni za to, že ve veřejném plaveckém bazénu v Delbrücku přinutili 14letého chlapce k sexuálnímu aktu.

10. dubna. 26letý syrský migrant připustil, že podpálil centrum pro migranty v Bingenu. Přiznal také, že na budovu namaloval hákové kříže, aby to vypadalo tak, že budovu podpálili odpůrci migrace.

11. dubna. Šéf Spolkového úřadu pro ochranu ústavy BfV Hans-Georg Maassen vyjádřil znepokojení nad rostoucím počtem radikálních mešit v Německu. Maassen  řekl: "Mnoho mešit je ovládáno fundamentalisty a je sledováno kvůli jejich salafistické orientaci." Mnoho mešit je financováno Saudskou Arábií.

13. dubna. Andreas Scheuer, generální sekretář Křesťanské sociální unie (CSU), bavorské sesterské strany CDU Angely Merkelové, poukázal na nutnost přijetí "zákona o islámu", který by omezil vliv cizích imámů a zakázal financování mešit ze zahraničí. Svým návrhem reagoval na zprávy, že turecká vláda poslala 970 imámů, z nichž většina nemluví německy, vést 900 mešit v Německu, které řídí Turecko-islámská unie pro náboženské záležitosti (DITIB), pobočka tureckého vládního Ředitelství pro náboženské záležitosti, známého v turečtině jako Diyanet. Kritici obviňují tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana, že používá mešity DITIB k tomu, aby zabránil integraci tureckých migrantů do německé společnosti.

14. dubna. Angela Merkelová a její koaliční partneři uzavřeli kompromisní dohodu o novém "integračním zákonu", který by vysvětlil práva a povinnosti migrantů v Německu: žadatelé o azyl budou povinni navštěvovat kurzy němčiny a integrační školení nebo jim bude hrozit snížení jejich sociálních dávek. Kritici tvrdí, že zákon nejde dost daleko, protože nehrozí deportací těm migrantům, kteří se odmítají integrovat.

14. dubna. Angela Merkelová se podvolila požadavku tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana, aby byl trestně stíhán německý komik Jan Böhmermann za to, že recitoval báseň, která zesměšňovala Erdogana. Byla obviněna z podlézání Erdoganově autokratické vládě.

15. dubna. 13letý německý chlapec iráckého původu byl v Turecku zatčen poté, co se pokusil připojit k Islámskému státu. Policie uvedla, že chlapec pocházející z Mnichova chtěl v Sýrii absolvovat bojový výcvik a chtěl se vrátit do Bavorska a zaútočit tam.

24. dubna. Římsko-katolický kardinál v Kolíně nad Rýnem Rainer Maria Woelki se snažil zesměšnit Alternativu pro Německo (AfD) za výrok, že islám je neslučitelný s německou ústavou. "Kdo říká ´ano´ kostelním věžím, musí říci ´ano´ také minaretům."

 

KVĚTEN 2016

1. května. Proti-imigrační Alternativa pro Německo (AfD) přijala manifest, vyzývající k omezení migrace a islámu. Dokument vyzval k zákazu minaretů, svolávání věřících muslimů k modlitbě a závojů zakrývajících celý obličej.

2. května. Šéf německé civilní vnitřní rozvědky Hans-Georg Maassen odhalil, že v Německu je pod dohledem přibližně 90 "převážně arabsky mluvících" mešit. Řekl, že se to týká většinou "soukromých mešit", ve kterých "samozvaní imámové a samozvaní emíři" "podněcují své následovníky k džihádu".

2. května. Ředitel policie v Kolíně nad Rýnem odhalil, že mu bylo nařízeno, aby z interní policejní zprávy o silvestrovských masových sexuálních útocích v Kolíně nad Rýnem odstranil slovo "znásilnění". Sdělil, že mu úředník ministerstva vnitra Severního Porýní-Vestfálska řekl: "Toto není znásilnění. Vymažte to slovo z vašeho hlášení. Předložte novou zprávu.“ Toto odhalení jen potvrdilo již existující podezření, že se politici snaží vše utajit, aby zabránili podnícení proti-imigračních nálad.

3. května. 20letý afghánský migrant sexuálně napadl 6letého chlapce v šatně sportovní haly v Mnichově. Policie uvedla, že stejný migrant již v roce 2013 sexuálně napadl 11letou dívku v areálu veřejného plaveckého bazénu.

5. května. Průzkum agentury INSA zjistil, že 60 % dotázaných Němců věří, že islám nepatří do Německa. Téměř polovina respondentů (46 %) uvedla, že mají obavy z "islamizace" Německa.

9. května. Německá pobočka Open Doors (Otevřené dveře), nevládní organizace podporující pronásledované křesťany, informovala, že v německých centrech pro uprchlíky jsou tisíce křesťanů pronásledovány muslimy, a někdy dokonce i jejich strážci. Zpráva tvrdí, že německé úřady ve většině případů neudělaly nic pro ochranu obětí. Zpráva dále tvrdí, že německé úřady a policie situaci úmyslně bagatelizovaly, a že tento "tabuizovaný problém" muslimských útoků na křesťanské uprchlíky zatajily, aby předešly růstu proti-imigračních nálad.

10. května. Německý muž křičící "Alláhu Akbar" ("Alláh je největší") a "nevěřící musí umřít", ubodal k smrti jednoho člověka a tři další zranil v ranním útoku na vlakovém nádraží blízko Mnichova.

11. května. V Turecku narozená 50letá Muhterem Aras se stala první muslimkou, která byla zvolena za předsedkyni zemského sněmu v Bádensku-Württembersku. Její zvolení bylo oslavováno jako příběh úspěšné integrace muslimky. Aras je zastánkyní toho, aby bylo migrantům bez německého občanství umožněno volit v komunálních volbách.

12. května. Odvolací soud v Bambergu uznal sňatek 15leté syrské dívky s jejím 21letým bratrancem. Soud rozhodl, že manželství je platné, protože bylo uzavřeno v Sýrii, kde jsou takové sňatky povoleny podle islámského práva šaría. Toto soudní rozhodnutí v Německu účinně legalizovalo dětské sňatky, uzavřené dle zákona šaría.

14. května. Dokument Spolkového ministerstva financí odhalil, že migrační krize by mohla do konce roku 2020 stát německé daňové poplatníky 93 miliard eur (105 miliard USD). Přibližně 25,7 miliardy eur by činily sociální výdaje, jako jsou dávky v nezaměstnanosti a podpora bydlení. Přibližně 5,7 miliardy eur bude určeno pro jazykové kurzy a 4,6 miliardy eur pro integraci uprchlíků do trhu práce.

15. května. Téměř tucet žen ve věku 16 až 48 let uvedlo, že byly sexuálně napadeny migranty na hudebním festivalu v berlínské čtvrti Kreuzberg. Útoky na Karnevalu kultur, kde skupiny mužů obklíčily ženy, napadly je a okradly, byly podobné silvestrovským útokům v Kolíně nad Rýnem a v dalších německých městech.

16. května. Místopředsedkyně Alternativy pro Německo Beatrix von Storch vyzvala hlavní německé islámské asociace, aby se "výslovně distancovaly" od islámského práva šaría, což tyto organizace dosud odmítaly. Řekla, že AfD není proti muslimům, ale proti politickému islámu, který podle ní odporuje německé ústavě.

18. května. Migranti sexuálně napadli kolemjdoucí ženy v nákupním centru Boulevard Berlin ve čtvrti Steglitz. Nejméně 35 dospívajících migrantů se v nákupním středisku potloukalo hlavně z důvodu volného připojení na internet. Když je ostraha požádala, aby nákupní centrum opustili, tak si mladíci zavolali posily.  Brzy dorazily desítky dalších migrantů a začali na ostrahu útočit.

22. května. Lékař z Kolína nad Rýnem byl obžalován z diskriminace poté, co odmítl ošetřit muslimskou ženu, která mu odmítla podat ruku. Žena řekla, že lékaři nemohla podat ruku z náboženských důvodů. Doktor se bránil poznámkou, že Korán nezakazuje podání ruky.

23. května. 23letý irácký žadatel o azyl, který na sobě měl tričko se slovy "Jsem muslim, nepanikařte", byl ostatními uprchlíky napaden za urážku islámu. Byl zbit tak surově, že musel být hospitalizován.

23. května. Bavorský ministr vnitra Joachim Herrmann oznámil plán náboru migrantů k policii - bez ohledu na to, zda získali německé občanství. Řekl, že doufá, že tento návrh pomůže zlepšit dialog s imigranty, náborem těch, kteří rozumí jejich mentalitě.

26. května. Podle časopisu Focus se kvůli migrační politice otevřených dveří kancléřky Angely Merkelové stěhuje stále více Němců do Maďarska.

27. května. Hlava protestantské církve v Německu Heinrich Bedford-Strohm vyzval k tomu, aby se islám vyučoval ve všech německých státních školách s cílem předejít tomu, aby se mladí muslimové radikalizovali. Řekl: "Tolerance, náboženská svoboda a svoboda svědomí by se měly vztahovat na všechna náboženství. Tyto principy lze nejlépe vyučovat, pokud je náboženství součástí státního vzdělávacího systému."

27. května. Protestantská církev v Hamburku uspořádala pohřební obřad pro konvertitu k islámu, který byl zabit v Sýrii v boji za Islámský stát. Pohřeb teenagera, který se narodil v Kamerunu a byl vychován jako křesťan v Hamburku, se konal v kostele svatého Pavla. Když mu bylo 14, tak konvertoval k islámu, později se radikalizoval a připojil se k německému salafistickému hnutí. Do Sýrie odjel na falešný pas. Pastor Sieghard Wilm, který "tento křesťansko-muslimský" pohřeb zorganizoval, řekl, že kostel by měl být "místem, kde bychom se měli učit respektovat ostatní náboženství".

29. května. Politička strany Zelených Stefanie von Berg vyzvala k vybudování nových mešit v každé čtvrti Hamburku, aby se rostoucí muslimská populace měla kde modlit. Řekla, že výstavba nových mešit je nutná pro integraci muslimské komunity. Nadace Heinricha Bölla, think-tank spojený se stranou Zelených, odhaduje, že v Hamburku, druhém největším městě v Německu, je více než 150 000 muslimů, ale méně než 50 mešit.

31. května. Na festivalu konajícím se pod širým nebem v Darmstadtu migranti sexuálně napadli nejméně 18 žen. Útoky na festivalu Schlossgrabenfest, při kterých velký počet mužů obklíčil a sexuálně napadl přítomné ženy, se podobaly silvestrovským útokům v Kolíně nad Rýnem.

31. května. Dalajláma řekl, že Německo přijalo "příliš mnoho migrantů a že by migranti měli být vráceni zpět, aby pomohli obnovit své domovské země." V rozhovoru pro Frankfurter Allgemeine Zeitung řekl: "Německo se nemůže stát arabskou zemí. Německo je Německo.“

 

ČERVEN 2016

2. června. Nový statistický průzkum v Německu ukázal, že etničtí Turci jsou ekonomicky i vzděláním méně úspěšní než ostatní skupiny imigrantů. Zpráva, kterou vypracoval Spolkový statistický úřad, ukázala, že více než třetina (36 %) etnických Turků žije pod hranicí chudoby. Osvědčení o ukončení povinné školní docházky (Hauptschulabschluss) získá jen 60 % a bakalářský titul získá méně než 10 % etnických Turků ve věku 17 až 45 let. Zpráva uvádí, že vzdělání je rozhodujícím faktorem pro úspěšnou integraci.

2. června. Tři syrští džihádisté byli zatčeni za plánování džihádistického útoku v Düsseldorfu, čtvrtá osoba byla zatčena ve Francii. Plán zahrnoval dva sebevražedné atentátníky, kteří se měli odpálit na rušné ulici Heinrich-Heine-Allee v centru města. Následně plánovali ostatní atentátníci zabít co nejvíce kolemjdoucích střelnými zbraněmi a granáty.

3. června. Šéf Německého policejního odborového svazu Rainer Wendt uvedl, že rozpočtové škrty ve veřejném sektoru znemožnily prověřit všechny migranty přicházející do Německa. Odpověděl tak na požadavky, aby všichni migranti absolvovali okamžité bezpečnostní prověrky.       

12. června. Vicekancléř Sigmar Gabriel přirovnal členy třetí největší strany v Německu, proti-islámské Alternativy pro Německo (AfD), k nacistům.

13. června. Podle průzkumu věří polovina ze tří miliónů etnických Turků žijících v Německu, že je důležitější se řídit islámským zákonem šaría než německými zákony, pokud jsou tyto zákony spolu v rozporu. Jedna třetina z nich si také toužebně přeje, aby se německá společnost „obrátila" ke zvykům z doby Mohameda, zakladatele islámu v Arábii v raném sedmém století. Tento průzkum - který se zabýval Turky žijícími v Německu po mnoho let, často po desetiletí - vyvrátil tvrzení německých úřadů, že muslimové jsou do německé společnosti dobře integrováni.

25. června. Policie objevila obrovské množství vojenských zbraní v obchodě s potravinami poblíž mešity v Kolíně nad Rýnem. Místní politik Ismail Tipi řekl: "Fundamentalističtí salafisté, kteří se v Německu vyzbrojují k boji, znamenají velmi velké ohrožení. Tato tajná razie to ukázala více než jasně."

30. června. Soud v Ahrensburgu uznal 17letého migranta z Eritreje vinným z pokusu znásilnit 18letou ženu na železniční stanici v Bad Oldesloe. Migrant se po příjezdu policie bránil zatčení a vrazil hlavou do policisty, který musel být následně hospitalizován. Soud mladíkovi udělil sedmiměsíční podmíněný trest.

 

ČERVENEC

1. července. Soud v Bavorsku rozhodl, že nařízení, které zakazuje muslimským advokátním koncipientkám nosit šátky, je nezákonné.

3. července. 24letá žena, kterou v lednu v Mannheimu znásilnili tři migranti, přiznala, že lhala o identitě útočníků. Němka tureckého původu Selin Gören zpočátku uvedla, že útočníci byli rodilí Němci, ve skutečnosti to však byli muslimští migranti. Gören uvedla, že lhala, protože nechtěla vyvolat rasismus proti migrantům.

4. července. 30 největších německých firem tvořících akciový index DAX zaměstnalo pouze 54 uprchlíků, z toho 50 přijala Deutsche Post jako kurýry. Tato data zpochybňují slib Angely Merkelové o co nejrychlejší integraci žadatelů o azyl do německého trhu práce. Vedoucí pracovníci společností tvrdí, že hlavním problémem je nedostatek odborné kvalifikace a neznalost němčiny.

7. července. Německý parlament schválil změny trestního zákona s cílem rozšířit definici znásilnění. Podle zákona známého také jako „Ne znamená Ne“ ("Nein heißt Nein") bude jakákoliv forma vynuceného sexu trestným činem. Dříve byly podle německého práva potrestány pouze případy, kdy mohly oběti prokázat, že se proti útoku fyzicky bránily. Změny, které byly vyvolány sexuálními útoky v Kolíně nad Rýnem, byly uvítány jako "změna paradigmatu" v německém právu.

7. července. Více než šest měsíců po silvestrovských sexuálních útocích v Kolíně nad Rýnem vydal německý soud první dva rozsudky: Okresní soud v Kolíně nad Rýnem udělil 20letému Iráčanovi a 26letému Alžířanovi roční podmíněný trest a poté oba muže propustil na svobodu. Pozorovatelé řekli, že mírné tresty jsou výsměchem spravedlnosti.

10. července. Spolkový kriminální úřad (BKA) vyšetřující silvestrovské sexuální útoky v Kolíně nad Rýnem, Hamburku, Stuttgartu, Düsseldorfu a dalších německých městech zjistil, že obětí útoků, které byly spáchány více než 2 000 muži převážně ze severní Afriky, se stalo více než 1 200 žen. Prezident BKA Holger Münch řekl: "Existuje souvislost mezi těmito útoky a silnou vlnou migrace v roce 2015."

13. července. Soukromá bilingvní škola v Berlíně Platanus-Schule se omluvila muslimskému imámovi poté, co jej učitelka ve škole nazvala "misogynním" a "špatně přizpůsobeným německému životu", protože jí odmítl podat ruku. Imámův právní zástupce řekl, že omluva školy byla nedostatečná.

14. července. Bývalý generální sekretář vládnoucí Křesťansko-demokratické unie (CDU) Ruprecht Polenz uvedl, že německý zákon upravující změny jmen (Namensrecht) by měl být pozměněn tak, aby usnadnil muslimským migrantům v Německu, kteří se cítí být diskriminováni, změnu jejich původních jmen na křesťansky znějící jména.

15. července. Na hudebním festivalu v Brémách bylo sexuálně napadeno nejméně 24 žen. Útoky byly podobné silvestrovským útokům v Kolíně nad Rýnem. Policie dokázala identifikovat pouze pět pachatelů, ve všech případech se jednalo o migranty z Afghánistánu.

16. července. Z uniklého dokumentu získaného deníkem Spiegel Online vyplynulo, že více než 33 000 migrantů, kteří již měli být deportováni, je stále v Německu, a je o ně postaráno na účet německých daňových poplatníků. Mnozí migranti zničili své pasy a zřejmě lhali o zemích svého původu, aby znemožnili svoji deportaci.

17. července. Investigativní reportáž Bavorského rozhlasu BR24 zjistila, že deradikalizační programy v Německu selhávají, protože mnozí salafisté nechtějí být deradikalizováni.

19. července. 17letý afghánský žadatel o azyl křičící ve vlaku ve Würzburgu "Alláhu Akbar" a mávající kolem sebe sekerou vážně zranil pět osob. Policisté jej zastřelili poté, co na ně také zaútočil. Teenager byl umístěn u pěstounské rodiny jen dva týdny před útokem odměnou za to, že byl "dobře integrovaný". Poslankyně Bundestagu za stranu Zelení Renate Künast kritizovala policii za použití smrtící síly.

19. července. Manažeři německého centra pro uprchlíky v Postupimi patřícího Červenému kříži byli obviněni z utajování sexuálního zneužívání žen v tomto zařízení.

20. července. Spolkový úřad práce uvedl, že úroveň vzdělání nově příchozích migrantů v Německu je mnohem nižší, než se očekávalo: jen čtvrtina z nich má středoškolské vzdělání, zatímco tři čtvrtiny z nich nemají vůbec žádné odborné vzdělání. Pouze 4 % nově příchozích do Německa jsou vysoce kvalifikovaní.

22. července. 18letý Němec iránského původu Ali Sonboly, který v sobě choval nenávist k Arabům a Turkům, zabil v McDonald's v Mnichově deset lidí (včetně sebe) a dalších 35 lidí zranil.

23. července. Dav mužů křičících "Alláhu Akbar", vpadl na nudistickou pláž v Xantenu a "urážel a ohrožoval" návštěvníky pláže. Policie udržela tuto událost v tajnosti, zdánlivě, aby zabránila negativnímu mediálnímu obrazu muslimů "v těchto citlivých časech".

24. července. 27letý migrant ze Sýrie Mohamed Daleel, jehož žádost o azyl byla zamítnuta, se na koncertě v Ansbachu vyhodil do vzduchu a zranil 15 lidí. Tento sebevražedný pumový útok byl jako první v Německu připsán Islámskému státu.

24. července. 21letý syrský žadatel o azyl zavraždil mačetou v Reutlingenu 45letou polskou ženu a její dosud nenarozené dítě.

24. července. 40letý migrant z Eritreje znásilnil 79letou ženu na hřbitově v Ibbenbürenu. K útoku došlo v 6 hodin ráno, když žena žijící v místním domě s pečovatelskou službou navštívila hrob své zesnulé sestry.

25. července. 45letý Palestinec mávající kolem sebe "Rambo nožem" a křičící "Alláhu Akbar" se pokusil useknout hlavu lékaři v Bonnu. 19letý syn útočníka si stěžoval na lékařovo ošetření zlomené nohy. Muž držel lékaře na podlaze a nařídil mu: "Omluv se mému synovi. Klekni si na kolena a polib mu ruku."

25. července. Senátor CDU z Berlína Frank Henkel řekl: "Nikdo by si neměl nic namlouvat: očividně jsme přijali násilníky, kteří jsou v naší zemi schopni páchat barbarské zločiny. Musíme to říci jasně a bez zábran. To také znamená, že musíme agresivně řešit islamismus. Pokud to neuděláme, tak riskujeme, že němečtí politici budou vnímáni jako odtržení od reality."

25. července. Ministr vnitra Thomas de Maiziere odhalil, že německé úřady v současné době vyšetřují 59 uprchlíků kvůli "podezření, že jsou členy teroristických struktur".

27. července. Policie v Ludwigsburgu zatkla 15letého chlapce, který podle jejich informací plánoval masový útok. Policisté při prohlídce chlapcova domova nalezli více než 300 nábojů, stejně jako nože, chemikálie a neprůstřelné vesty.

28. července Angela Merkelová potvrdila, že nezmění svůj postoj k migraci: "Rozhodli jsme se plnit naše humanitární úkoly. Odmítnutí humanitární podpory by bylo něco, co bych nechtěla dělat a nedoporučovala bych to ani Německu. Úzkost a strach nemohou řídit naše politická rozhodnutí."

29. července. Místopředseda Křesťanské sociální unie (CSU) Thomas Jahn tvrdě kritizoval migrační politiku otevřených dveří Angely Merkelové: "Potřebujeme mít pod kontrolou naše hranice, to je v tuto chvíli náš nejdůležitější úkol. Potřebujeme poslat nebezpečné lidi s islamistickou ideologií zpět do zemí, odkud přišli, mimo Evropu a Evropskou unii."

30. července. Politik CSU Jens Spahn vyzval k zákazu burky: "Zákaz oděvu zakrývajícího celé tělo - to je nikábu a burky – tady už dávno měl být… Nechci se v této zemi setkat s žádnou burkou. V tomto smyslu jsem burkafob."

 

SRPEN 2016

2. srpna. Uprostřed obav z islámského terorismu obnovili němečtí představitelé poprvé od 2. světové války možnost nasazení armády uvnitř Německa.

11. srpna. V Hamburku byly viděny ve čtvrtích Wandsbek a Dammtor muslimské hlídky prosazující právo šaría.

16. srpna. Žadatelé o azyl v Dolním Sasku odmítli přijímat nabídky práce, protože jsou "hosty Angely Merkelové".

19. srpna. Ministr vnitra Thomas de Maiziere vyzval k částečnému zákazu závojů zakrývajících celý obličej na veřejnosti. De Maiziere řekl: "Jednomyslně odmítáme burku. Nepatří do naší otevřené země." Ministr vnitra Severního Porýní-Vestfálska Ralf Jäger řekl, že zákaz burky by byl chybou, protože by vyžadoval zákaz veškerých náboženských oděvů: "Kdo by chtěl zakazovat burky, musel by lidem také zakazovat převlékat se za svatého Mikuláše."

25. srpna. Policie v Hamburku zahájila zátah proti kapesním zlodějům. Ve městě je podle policie každý rok ukradeno více než 20 000 peněženek a kabelek – to je přibližně 55 peněženek a kabelek denně. 90 % peněženek a kabelek podle policie ukradnou mladí muži ze severní Afriky nebo z Balkánu.

28. srpna. 26letý německý státní příslušník křičící Alláhu Akbar těžce pobodal 66letou ženu a 57letého muže, kteří piknikovali v Oberhausenu.

28. srpna. Angela Merkelová vyzvala obyvatele tureckého původu žijící v Německu, aby nepřenášeli své konflikty do Německa.

 

ZÁŘÍ 2016

3. září. Veřejného shromáždění v Berlíně proti Alternativě pro Německo (AfD), se zúčastnilo pouze 2 500 lidí. Organizátoři shromáždění, včetně členů strany Zelených a Die Linke, očekávali, že se dostaví přibližně 10 000 demonstrantů.

3. září. Místopředseda Německého policejního odborového svazu DPolG v Hamburku Freddi Lohse řekl, že mnozí pachatelé z řad migrantů považují shovívavost německého soudního systému za signál, aby pokračovali ve svém delikventním chování. Řekl: "Ve svých domovských zemích jsou zvyklí na tvrdší důsledky. Nemají k nám žádný respekt."

4. září. Angela Merkelová utrpěla velkou ránu, když Alternativa pro Německo (AfD) předběhla ve volbách v její domovské zemi Meklenbursko-Přední Pomořansko její Křesťansko-demokratickou unii (CDU). S 20,8 % hlasů se AfD dostala na druhé místo za středo-levicovou Sociálně-demokratickou stranu Německa (SPD, 30,6 %). CDU Angely Merkelové se s 19 % hlasů dostala na třetí místo, což je nejhorší výsledek, který kdy CDU dosáhla v Meck-Pomm, jak je země zkráceně nazývána. Volby v Meck-Pomm byly obecně považovány za referendum o migrační politice otevřených dveří Angely Merkelové.

6. září. Podle zprávy Spolkového kriminálního úřadu (Bundeskriminalamt, BKA) v průběhu prvních šesti měsíců roku 2016 spáchali migranti 142 500 trestných činů. To odpovídá 780 trestným činům denně, nebo 32,5 trestným činům za hodinu, což představuje nárůst o téměř 40 % v porovnání s rokem 2015. Údaje zahrnují pouze ty trestné činy, u nichž byl podezřelý migrant zadržen.

7. září. Institut pro světovou ekonomiku v Kielu (IfW) vypočítal, že Německo v roce 2016 vynaloží přibližně 20 miliard eur na uprchlíky. IfW napsal: "Zvláště velkou část výdajů tvoří… poskytnutí počátečního ubytování a zdravotní péče a další služby.“

9. září. Německé ministerstvo vnitra v reakci na žádost dle zákona o svobodě informací sdělilo, že k 31. 7. 2016 v Německu žilo v manželství 1 475 dětí, včetně 361 dětí mladších 14 let. Většina dětí v manželství je ze Sýrie (664), Afghánistánu (157) a Iráku (100). Téměř 80 % z těchto dětí (1 152) jsou dívky. Skutečný počet dětských sňatků v Německu je však podle všeho mnohem vyšší, než naznačují oficiální statistiky, protože mnohé z nich jsou utajované.

13. září. Podle veřejnoprávní stanice ARD slouží v Německu obchody s muslimskou módou jako odrazový můstek islámskému extremismu. Tyto obchody "konkurují" západní socializaci tím, že pomáhají ženám přijmout ortodoxní islámský způsob života a postupně je asimilují do salafismu a následně do extremistického islámu.

13. září. Ve Šlesvicku-Holštýnsku byli zatčení tři syrští džihádisté. Policie byla přesvědčena, že jsou členy spící buňky Islámského státu čekající na další pokyny k provádění útoků v Německu.

17. září. Bavorský ministr vnitra Joachim Herrmann obvinil Spolkový úřad pro migraci a uprchlíky (BAMF), že nedokázal odhalit potenciálně desítky tisíc falešných pasů. Mnoho migrantů, kteří přišli do Evropy jako Syřané, pochází ve skutečnosti z jiné země. Téměř 40 % všech Maročanů, kteří dorazili do Řecka, se podle jedné studie lživě vydávalo za Syřany.

23. září. Nový průzkum ukázal, že podpora Alternativy pro Německo (AFD) vzrostla na 16 %, což je nejlepší výsledek v historii a více než trojnásobek 5 % potřebných ke vstupu do parlamentu. Podle průzkumu by CDU Angely Merkelové získala 32 %, zatímco SPD, menší strana ve vládnoucí koalici, by získala 22 %. Společně by získaly 54 %, což by stačilo na to, aby vládní koalice pokračovala ve stejném složení.

30. září. 28letý migrant ve vlaku sexuálně napadl 27letou ženu. Německá média zpočátku zveřejnila národnost pachatele, informace však byla později odstraněna. Vysvětlení znělo: "Tento článek zpočátku obsahoval národnost pachatele. Informace byla následně odstraněna, protože neodpovídala našim redakčním pokynům – to znamená, že neexistuje žádná souvislost mezi národností pachatele a jeho činem."

 

ŘÍJEN 2016

1. října. Dva migranti znásilnili v Lüneburgu 23letou ženu, když se procházela v parku se svým malým dítětem. Muži, kteří zůstávají na svobodě, přinutili dítě, aby se dívalo, zatímco se střídali ve zneužívání ženy.

2. října. 19letý migrant znásilnil 90letou ženu, když odcházela z kostela v centru Düsseldorfu. Policie původně podezřelého popsala jako "jihoevropana se severoafrickými kořeny". Později se ukázalo, že muž je Maročan se španělským pasem.

2. října. Ministr financí Wolfgang Schäuble vyzval k vytvoření "německého islámu", který by pomohl integraci muslimů do země.

4. října. Mnichovský Oktoberfest zaznamenal v roce 2016 nejnižší účast od roku 2001. Návštěvníci údajně nepřišli kvůli obavám z terorismu a sexuálních útoků ze strany migrantů.

17. října. Německá tisková rada pokárala týdeník Junge Freiheit za odhalení národnosti tří afghánských teenagerů, kteří znásilnili ženu na vlakovém nádraží ve Vídni v Rakousku. Tisková rada uvedla, že státní příslušnost pachatelů není pro daný případ "relevantní". Odhalením těchto informací noviny "úmyslně a pejorativně prezentovaly podezřelé osoby jako osoby druhé kategorie".

24. října. Průzkum agentury YouGov zjistil, že 68 % Němců věří, že se v důsledku masové migrace zhoršila bezpečnost v zemi. Téměř 70 % respondentů uvedlo, že se obávají o svůj život a majetek na německých nádražích a v podchodech a 63 % se necítí bezpečně na velkých veřejných akcích.

24. října. V Hamburku byli propuštěni na svobodu srbští teenageři poté, co hromadně znásilnili 14letou dívku a nechali ji ležet na místě při teplotě pod bodem mrazu v domnění, že je mrtvá. Soudce řekl, že i když "se tresty mohou zdát veřejnosti mírné, tak tito dospívající už pro společnost nepředstavují žádné nebezpečí.“

27. října. Státní zástupci obvinili 19letého syrského džihádistu Shaasa Al-M, který přišel do Německa vydávajíce se za uprchlíka, z plánu provést jménem Islámského státu pumové útoky na oblíbené turistické lokality v Berlíně, včetně Braniborské brány a Reichstagu.

 

LISTOPAD 2016

3. listopadu. "My jsme Somálci, my neplatíme.“ řeklo pět somálských migrantů majiteli hospody ve Wabernu poté, co je majitel hospody požádal, aby zaplatili za alkohol, který vypili. A potom mu zdemolovali hospodu.

11. listopadu. Vojenská kontrarozvědka (Militärische Abschirmdienst, MAD) oznámila, že v německých ozbrojených silách slouží více než 20 islamistů a dalších 60 vojáků z toho, že jsou islamisté, podezřívá. Je známo, že asi 30 vojenských veteránů odjelo bojovat do Sýrie a Iráku. Zpráva vyvolala obavy, že islamisté vstupují do německých ozbrojených sil proto, aby získali bojový výcvik.

15. listopadu. Ministr vnitra Thomas de Maiziere zakázal salafistickou skupinu "Pravé náboženství" (Die wahre religion) kvůli její neústavnosti. Skupina stojí za masovou proselytickou kampaní – projektem "Čtěte!", který spočívá v distribuci 25 miliónů výtisků Koránu přeloženého do němčiny s cílem umístit zdarma jeden výtisk Koránu do každé rodiny v Německu. De Maiziere uvedl, že kampaň představuje "systematické porušování našich základních hodnot".

18. listopadu. Státní zástupci obžalovali dva severoafrické migranty ze zapálení centra pro migranty v Düsseldorfu. Žhářský útok, který zranil 26 lidí a způsobil škodu za více než 10 miliónů eur, byl údajně vyvolán sporem ohledně jídla. Oba muže rozzlobilo, že u oběda nebyl k dispozici dostatek sladkostí.

20. listopadu. V Dolním Sasku přivázal 38letý německý Kurd svoji bývalou manželku k autu a vláčel ji ulicemi Hamelnu. Zločin upozornil na problém práva šaríja v Německu.

21. listopadu. Wuppertalský okresní soud rozhodl, že sedm islamistů, kteří vytvořili hlídku šaríja policie k prosazení zákona šaríja v ulicích Wuppertalu, neporušilo německé zákony a jen využilo svoje právo na svobodu projevu.

23. listopadu. Bild, nejprodávanější deník v Německu, varoval, že země kapitulovala "před islámským právem".

27. listopadu. Německá rozhlasová stanice Deutschlandradio Kultur uvedla, že muslimští migranti zapsaní do německých škol šikanují své křesťanské protějšky. V některých případech je perzekuce tak velká, že křesťanští rodiče přemísťují své děti do jiných škol.

29. listopadu. Německý zpravodajský důstojník se přiznal k plánování pumového útoku na ústředí Spolkového úřadu pro ochranu ústavy BfV v Kolíně nad Rýnem. Tento 51letý konvertita k islámu byl pověřen sledováním německé salafistické scény.

 

PROSINEC 2016

3. prosince. 17letý afghánský migrant byl zatčen za znásilnění a vraždu 19leté studentky medicíny ve Freiburgu. Policie uvedla, že se se svým vrahem možná setkala v azylovém centru, kde pracovala jako dobrovolnice. Starosta Freiburgu Dieter Salomon varoval před všeobecným odsuzováním migrantů, neboť tento zločin byl "ojedinělým případem".

6. prosince. V zájmu svého znovuzvolení vyzvala Angela Merkelová k zákazu burky: "Úplný závoj není v naší zemi vhodný a měl by být zakázán všude tam, kde je to legálně možné." V září přitom Angela Merkelová uvedla, že je proti zákazu burky, protože by to bylo v rozporu s "náboženskou svobodou".

8. prosince. Ústavní soud v Karlsruhe, německý nejvyšší soud rozhodl, že muslimské dívky se ve škole musí účastnit smíšených kurzů plavání. Rozhodl tak v rozsudku proti 11leté žákyni, která tvrdila, že i používání burkin, nebo celotělových plavek, porušuje islámská pravidla oblékání. Soud zamítl odvolání rodičů dívky, kteří požadovali, aby byla omluvena z kurzu plavání, protože burkiny nesplňují islámský standard cudnosti.

13. prosince. Začal soudní proces se 45letým iráckým migrantem, který byl obviněn z 68 sexuálních útoků na 12letého chlapce v centru pro uprchlíky ve čtvrti Spandau v Berlíně. Pachatel řekl, že jeho činy jsou důsledkem "milostného poměru" s tímto chlapcem.

14. prosince. Soudce v Oldenburgu rozhodl, že 19letý afghánský migrant, který na festivalu v Bad Zwischenahn osahával dvě ženy, je nevinen. Soudce řekl: "Je docela možné, že mladý muž chtěl tímto způsobem, dát najevo svůj zájem o tyto ženy.“

16. prosince. 12letý Němec iráckého původu se na vánočním trhu v Ludwigshafenu pokusil odpálit hřebíkovou bombu.

19. prosince. V Berlíně bylo nejméně 12 lidí zabito a desítky lidí byly zraněny v důsledku najetí nákladního automobilu do vánočního trhu. Hlavním podezřelým z útoku byl 23letý migrant z Tuniska Anis Amri, který přišel do Německa v červenci 2015 a v dubnu 2016 požádal o azyl. Přestože byla jeho žádost o azyl v červenci 2016 zamítnuta, tak nebyl deportován, protože neměl platný cestovní pas.

20. prosince. Předsedkyně Alternativy pro Německo Frauke Petry uvedla, že Angela Merkelová nese odpovědnost za útok na vánoční trh v Berlíně:

"Uplynulý rok a půl byla nezodpovědně a systematicky dovážena kultura, ve které tyto činy mohly bujet. Naše hranice, které byly tak nezodpovědně otevřeny, musí být znovu kontrolovány. Německo již není bezpečné.“

22. prosince. Deník Bild oznámil, že ministr spravedlnosti Hamburgu Till Steffen odmítl po více než 12 hodinách od útoku povolit policii zveřejnit fotografie Anise Amriho podezřelého z teroru v Berlíně, protože se obával, že sdílení snímků bude podněcovat rasovou nenávist.

22. prosince. V centru pro uprchlíky ve Freisingu sledovali nezletilí migranti propagační videa Islámského státu, vyráběli džihádistické vlajky a pózovali s odznaky této teroristické organizace před kamerou. Německé úřady to komentovaly takto: "Sledování videa IS nebo zhotovení vlajky IS může naznačovat, že proces radikalizace je v pokročilém stádiu vývoje."

27. prosince. Policie zatkla sedm migrantů ze Sýrie a Libye na základě obvinění z podpálení bezdomovce na Štědrý večer ve stanici metra Schönleinstraße v Berlíně. Videozáznamy je zachytily, jak se smáli, když muž na nástupišti hořel. Policie uvedla, že všichni pachatelé, z nichž nejmladšímu je 15 let, přišli do Berlína jako uprchlíci.

31. prosince. Policie v Kolíně nad Rýnem, která měla za úkol zabránit opakování masových sexuálních útoků, k nimž došlo na Silvestra v roce 2015, byla obviněna z rasového profilování, poté co prověřila více než 600 migrantů ze severní Afriky.

 

Soeren Kern je vedoucí spolupracovník Gatestone Institute se sídlem v New Yorku.

 

The Islamization of Germany in 2016. "Germany is no longer safe."

https://www.gatestoneinstitute.org/9700/germany-islamization 

 

 

Autor: Libor Popovský | pátek 17.11.2017 7:47 | karma článku: 39,67 | přečteno: 2614x
  • Další články autora

Libor Popovský

Šmelina se zelenou energií

Podtitul článku: "Růst ́zelených ́ zisků jde ruku v ruce s bezohledným omezováním svobody občanů." Článek J. B. Shurka "The Green Energy Profiteering Scam", který vyšel 20. října 2022, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

9.2.2023 v 11:02 | Karma: 29,47 | Přečteno: 606x | Diskuse| Společnost

Libor Popovský

Opakem tyranie není demokracie a světová vláda, ale svoboda a práva jednotlivce

Článek J. B. Shurka "The Antidote to Tyranny is Liberty, Not Democracy or International Government", který vyšel 31. července 2022, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

27.1.2023 v 17:31 | Karma: 20,93 | Přečteno: 430x | Diskuse| Společnost

Libor Popovský

Svoboda stojí za to, aby se za ni bojovalo

Článek J. B. Shurka "Liberty Is Worth the Fight", který vyšel 23. listopadu 2022, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

20.1.2023 v 7:04 | Karma: 13,99 | Přečteno: 208x | Diskuse| Společnost

Libor Popovský

Důvody, proč jsou výsledky letošních amerických prezidentských voleb velmi podezřelé

Článek Patricka Bashama "Reasons why the 2020 Presidential Election is Deeply Puzzling", který vyšel 27. listopadu 2020 v americkém on-line magazínu The Spectator, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

6.12.2020 v 13:34 | Karma: 38,53 | Přečteno: 1567x | Diskuse| Politika

Libor Popovský

Byly prezidentské volby v USA ukradeny?

Článek Soerena Kerna "Was the US Election Stolen?", který vyšel 17. listopadu 2020, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou. Dlouhý článek...

21.11.2020 v 9:16 | Karma: 33,41 | Přečteno: 1362x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

V březnu by ze Sněmovny vypadla TOP 09. Vyhrává ANO, posilují malé strany

24. dubna 2024  6:22,  aktualizováno  6:32

Podle nejnovějšího volebního modelu Median by se v březnu do Sněmovny dostalo pět stran a hnutí. V...

Balík pomoci pro Ukrajinu či Izrael schválil Senát USA. Zbývá už jen Bidenův podpis

24. dubna 2024  6:24

Americký Senát schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard...

Soud potrestá brutální útok na dívku, bodnutá do krku skončila v pytli v lese

24. dubna 2024

Krajský soud v Plzni dnes vynese rozsudek nad devatenáctiletým Ukrajincem Viktorem Veselovským,...

Podezřelé nákupy zbraní se mají hlásit už od července, schvaluje vláda

24. dubna 2024  5:25

Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 238
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1728x
Douglas Murray: „Pokud nemáte kontrolu nad svými hranicemi, nemáte smysluplné imigrační zákony a nemáte právo nepouštět lidi do vaší země, tak vlastně žádnou vlastní zemi nemáte."

Douglas Murray: „Ke konci života většiny dnešních obyvatel Evropa už nebude Evropou a její národy ztratí to jediné místo na světě, jež nazývaly svým domovem."

„Tam, kde začíná ideologie, končí zdravý rozum."