Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Dánsko: "Naše země se změnila během jedné generace“

Článek Judith Bergman  "Denmark: "In One Generation, Our Country Has Changed"", který vyšel 16. ledna 2019 přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.
  • Rozhodnutí o přesídlení zločinců z azylového střediska na neobývaný ostrov Lindholm bylo přivítáno obyvateli města Bording s velkou úlevou. Mezinárodní morální pobouření samozřejmě vůbec nerespektuje právo občanů dodržujících zákony na pokojný život. Nyní však vyjádřili své obavy ohledně zřízení azylového centra na Lindholmu také obyvatelé městečka  Kalvehave, které se nachází v přímém sousedství ostrova na pevnině. Považují to za přesunutí problému z jedné oblasti do druhé. Někteří místní obyvatelé mluví o umístění bezpečnostních kamer, plotů, ostnatého drátu a přemýšlí dokonce i o získání zbrojního průkazu.
  • Je příznačné, že rozhořčený mezinárodní tisk neposkytl žádnou odpověď na legitimní otázku, co mají vlády dělat se zatvrzelými zločinci mezi žadateli o azyl, kteří skutečně ohrožují své okolí a byli odsouzeni k deportaci, která však nemůže být provedena kvůli mezinárodním závazkům v oblasti lidských práv.
  • Tento problém zdaleka nemá jen Dánsko. Prakticky všechny evropské země podepsaly mezinárodní úmluvy o lidských právech a jsou nyní naprosto bezradné.
  • Země se však "nezměnila" sama od sebe, změnili ji dánští politici svojí politikou.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dánsko se objevilo v titulcích mezinárodních médií koncem listopadu 2018 poté, co dánská vláda oznámila plán přesunout některé žadatele o azyl na malý, neobývaný ostrov Lindholm. Mezinárodní pobouření ještě zesílilo, když vyšlo najevo, že na ostrově v současné době sídlí výzkumné centrum pro nakažlivé choroby zvířat, a že trajekt, který budou žadatelé o azyl moci použít během dne ke své cestě na pevninu, se nazývá "Virus" a také že azylové centrum bude pod neustálým policejním dozorem.

Skupinu žadatelů o azyl, kteří budou umístěni na ostrov Lindholm, tvoří různí zločinci, mezi něž patří migranti odsouzení k deportaci z Dánska, migranti považovaní pro Dánsko za bezpečnostní hrozbu a tzv. "zahraniční bojovníci".

Tito žadatelé o azyl však nemohou být deportováni do svých zemí původu proto, že tyto země nedodržují úmluvy o lidských právech, které zakazují mučení, tzv. nelidské zacházení a trest smrti, tedy smlouvy, které Dánsko podepsalo a kterými je nyní vázáno. Někteří žadatelé o azyl nemohou být deportováni do svých zemí původu jednoduše proto, že je tyto země odmítají přijmout zpět.

Objekty na ostrově podstoupí rozsáhlou rekonstrukci, která má trvat téměř tři roky a bude stát dánské daňové poplatníky přibližně 759 milionů dánských korun (přibližně 116 milionů dolarů). Dokud tato rekonstrukce nebude dokončena, zůstane tato skupina žadatelů o azyl v současném ubytovacím zařízení, azylovém centru známém jako Karshovedgard, vzdáleném 6 km od města Bording. Karshovedgard je bývalé vězení, které se stalo azylovým centrem v roce 2016.

Od té doby, tedy během dvou a půl let, vznesla policie proti obyvatelům tohoto azylového střediska 85 obvinění z násilí, vyhrožování násilím, vandalismu, krádeže a zločinů souvisejících s drogami. Manažer supermarketu v Bordingu popsal zkušenosti s azylovým centrem jako "peklo na zemi". Co mezinárodní média zřejmě nezaregistrovala je to, že rozhodnutí o přesídlení zločinců z azylového střediska na neobývaný ostrov Lindholm bylo přivítáno obyvateli města Bording s velkou úlevou. Mezinárodní morální pobouření samozřejmě vůbec nerespektuje právo občanů dodržujících zákony na pokojný život. Nyní však vyjádřili své obavy ohledně zřízení azylového centra na Lindholmu také obyvatelé městečka  Kalvehave, které se nachází v přímém sousedství ostrova na pevnině. Považují to prostě za přesunutí problému z jedné oblasti do druhé. Někteří místní obyvatelé mluví o umístění bezpečnostních kamer, plotů, ostnatého drátu a přemýšlí dokonce i o získání zbrojního průkazu.

Je příznačné, že rozhořčený mezinárodní tisk neposkytl žádnou odpověď na legitimní otázku, co mají vlády dělat se zatvrzelými zločinci mezi žadateli o azyl, kteří skutečně ohrožují své okolí a byli odsouzeni k deportaci, která však nemůže být provedena kvůli mezinárodním závazkům v oblasti lidských práv. Tento problém zdaleka nemá jen Dánsko. Prakticky všechny evropské země podepsaly mezinárodní úmluvy o lidských právech a jsou nyní naprosto bezradné.

Dánského premiéra Larse Lokke Rasmussena neodradila v prosinci 2018 od podpisu Globálního paktu OSN o migraci ani perspektiva přílivu dalších zločinců mezi žadateli o azyl ani opozice proti této iniciativě mezi členy jeho vlastní vlády. Objevilo se dokonce tvrzení, že na internetu vytvořili populární opozici proti Migračnímu paktu hackeři. Pravděpodobnějším důvodem odporu opozice vůči tomuto paktu OSN je to, že stále více Dánů dochází k závěru, že masová imigrace způsobila v Dánsku řadu vážných problémů.

Jedním takovým problémem je existence paralelních muslimských společností ve velkých dánských městech, na kterou upozornili dánští dokumentaristé již v roce 2016. Během svého tajného natáčení skrytou kamerou se snažili potvrdit podezření, že se na udržování paralelních muslimských společností v Dánsku intenzivně podílejí imámové.

Od té doby se věci nezlepšily. Například v únoru 2018 navštívila dánská televizní stanice TV2 News čtvrť Vollsmose, čtvrť třetího největšího dánského města Odense, kde početně převažují muslimové. Televizní štáb udělal v kavárně, kde seděli muži a ženy odděleně od sebe, rozhovor s mladou Somálkou. 31letá Hibo Abdulahi, která přišla do Dánska, když jí bylo deset let, zdůvodnila samovolnou segregaci dle pohlaví takto: "Taková jsou naše pravidla. Ano, náš zákon… To je islámské právo, muži a ženy nesedí společně." Reportér se jí zeptal, jestli to znamená, že on nesmí sedět v ženské části kavárny. "Ano, můžete tu sedět, protože jste bílý muž, a nejste muslim." Hibo Abdulahi zřejmě nepovažovala kavárnu za součást muslimské paralelní společnosti:

"Kavárna se řídí dánskými zákony… Ale segregace dle pohlaví patří k naší kultuře, která nám chybí a trochu se nám po ní stýská. Co je na tom špatného? Prostě nechápu, proč se musíme integrovat. Znamená to, že bychom měli odvrhnout celou naši kulturu a stát se Dány? Už toho mám dost.  Jsem plně integrovaná a mám hodně dánských známých a přátel…. Klídek, nechte nás být.“

Se zvyšujícím se počtem mešit se mění i dánská krajina. Podle Turecké kulturní asociace, která stojí za stavbou turecké mešity v druhém největším městě Dánska Arhusu, "je minaret v první řadě symbolem." Minaret mešity je vysoký 24 metrů a vidí jej lidé přijíždějící do města po dálnici.

V rozšiřování své činnosti v Dánsku je Turecko mimořádně aktivní. Zřejmě je to součást plánu tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana na posílení islámu na Západě. Na konci roku 2017 již v Dánsku bylo zhruba 170 mešit, z toho bylo 30 mešit tureckých. V roce 2006 bylo v celém Dánsku 115 mešit. To je nárůst téměř o 50 % za jedenáct let.

Nedávná vládní studie "Analýza dětí potomků imigrantů s neevropskými kořeny" ukazuje, že s asimilací imigrantů do dánské společnosti jsou stále obrovské problémy.

Studie uvádí, že imigranti třetí generace - druhé generace, která se již narodila v Dánsku - ve škole stále nedostávají lepší známky než jejich rodiče, více jich nedokončí vysokoškolské vzdělání a ani jich více nenajde zaměstnání. Od ledna 2018 bylo v Dánsku 24 200 imigrantů třetí generace, z nichž 92 % mělo neevropské kořeny. Z těch, kteří nemají evropské kořeny, je 41 % imigrantů tureckého původu a 21 % pákistánského původu.

Dnes žije v Dánsku zhruba 500 000 imigrantů a jejich potomků. S tím spojené náklady dánského státu činí podle dánského ministerstva financí 33 miliard dánských korun ročně (4,4 miliardy eur). Odhaduje se, že v roce 2060 bude v Dánsku podle Dánského statistického úřadu (Danmark's Statistik) žít téměř 900 000 imigrantů a jejich potomků. Dánsko má v současné době celkem 5,8 milionu obyvatel. Pokud se imigranti neintegrují ani v příští generaci, tak Dánsko bude mít významný společenský problém, jehož řešení je v nedohlednu.

A nejmenší ponětí ze všech má o řešení tohoto problému dánský premiér Lars Lokke Rasmussen. Ve svém novoročním projevu řekl, že se "situace v Dánsku vyvíjí dobře". Nezmínil se však o studii zabývající se dětmi potomků imigrantů s neevropskými kořeny, ani o tom že dánská vláda nemá jasnou odpověď na mnoho problémů, které souvisejí s existencí muslimských paralelních společností. Přestože Lars Lokke Rasmussen uvedl, že muslimské paralelní společnosti představují problém a že imigranti se musí naučit upřednostňovat sekulární hodnoty před náboženskými, tak neřekl, jak se s tím vším chce vypořádat. Také řekl: "Když jsem byl na střední škole, tak v Dánsku žilo asi 50 000 lidí s neevropskými kořeny. Dnes je jich téměř půl milionu. Naše země se změnila během jedné generace." Země se však "nezměnila" sama od sebe, změnili ji dánští politici svojí politikou.

Rasmussen se také zmínil o nedávném brutálním znásilnění a zavraždění dvou mladých skandinávských žen teroristy ISIS, z nichž jedna byla Dánka, které byly v Maroku na pěší túře:

"Všichni reagujeme zároveň s odporem a smutkem, ale musíme také dále hájit to, v co věříme. Svobodu a rovnost lidí. Musíme bojovat za naše hodnoty…. Nestačí mít přísná pravidla, policii a hraniční kontroly. Potřebujeme také úzkou evropskou spolupráci, rozvojovou pomoc, diplomacii a zvýšené investice do naší obrany. Musíme stát za naší svobodnou společností."

To, že si Dánové myslí, že to jejich premiér - který nedávno podepsal Globální migrační pakt OSN – nemyslí upřímně, je naprosto pochopitelné.

 

 

Judith Bergman je komentátorka, právnička, politická analytička a vedoucí spolupracovnice Gatestone Institute.

 

https://www.gatestoneinstitute.org/13521/denmark-immigration-transformation

Autor: Libor Popovský | středa 13.2.2019 11:50 | karma článku: 37,01 | přečteno: 2017x
  • Další články autora

Libor Popovský

Šmelina se zelenou energií

Podtitul článku: "Růst ́zelených ́ zisků jde ruku v ruce s bezohledným omezováním svobody občanů." Článek J. B. Shurka "The Green Energy Profiteering Scam", který vyšel 20. října 2022, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

9.2.2023 v 11:02 | Karma: 29,47 | Přečteno: 606x | Diskuse| Společnost

Libor Popovský

Opakem tyranie není demokracie a světová vláda, ale svoboda a práva jednotlivce

Článek J. B. Shurka "The Antidote to Tyranny is Liberty, Not Democracy or International Government", který vyšel 31. července 2022, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

27.1.2023 v 17:31 | Karma: 20,93 | Přečteno: 430x | Diskuse| Společnost

Libor Popovský

Svoboda stojí za to, aby se za ni bojovalo

Článek J. B. Shurka "Liberty Is Worth the Fight", který vyšel 23. listopadu 2022, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

20.1.2023 v 7:04 | Karma: 13,99 | Přečteno: 208x | Diskuse| Společnost

Libor Popovský

Důvody, proč jsou výsledky letošních amerických prezidentských voleb velmi podezřelé

Článek Patricka Bashama "Reasons why the 2020 Presidential Election is Deeply Puzzling", který vyšel 27. listopadu 2020 v americkém on-line magazínu The Spectator, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

6.12.2020 v 13:34 | Karma: 38,53 | Přečteno: 1567x | Diskuse| Politika

Libor Popovský

Byly prezidentské volby v USA ukradeny?

Článek Soerena Kerna "Was the US Election Stolen?", který vyšel 17. listopadu 2020, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou. Dlouhý článek...

21.11.2020 v 9:16 | Karma: 33,41 | Přečteno: 1362x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Rusové ostřelovali Charkov, střely zasáhly obytné domy a zranily šest lidí

24. dubna 2024  8:33,  aktualizováno  9:08

Sledujeme online Rusko útočilo střelami S-300 na Charkov. Poničené jsou čtyři obytné budovy, oznámil starosta...

Policie zadržela mladíka, který v tachovské škole vyhrožoval nožem

23. dubna 2024  15:03,  aktualizováno  24.4 7:53

Policisté zadrželi ve škole v Tachově mladíka, který nožem vyhrožoval zabitím. Při incidentu se...

V březnu by ze Sněmovny vypadla TOP 09. Vyhrává ANO, posilují malé strany

24. dubna 2024  6:22,  aktualizováno  6:32

Podle nejnovějšího volebního modelu Median by se v březnu do Sněmovny dostalo pět stran a hnutí. V...

Balík pomoci pro Ukrajinu či Izrael schválil Senát USA. Zbývá už jen Bidenův podpis

24. dubna 2024  6:24

Americký Senát schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 238
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1728x
Douglas Murray: „Pokud nemáte kontrolu nad svými hranicemi, nemáte smysluplné imigrační zákony a nemáte právo nepouštět lidi do vaší země, tak vlastně žádnou vlastní zemi nemáte."

Douglas Murray: „Ke konci života většiny dnešních obyvatel Evropa už nebude Evropou a její národy ztratí to jediné místo na světě, jež nazývaly svým domovem."

„Tam, kde začíná ideologie, končí zdravý rozum."