Markéta Vondroušová to dokázala! II.

13. 03. 2019 1:36:59
Markéta Vondroušová v osmifinále tenisového turnaje WTA Premier Mandatory v Indian Wells porazila Simonu Halepovou 6:2 3:6 6:2. Přestože ve čtvrtfinále těsně prohrála s Elinou Svitolinovou 6:4 4:6 4:6, tak odehrála hezký turnaj.

Před zápasem se Simonou Halepovou řekla Markéta Vondroušová toto: „Nikdy jsme spolu nehrály, ale vím, že je to výborná hráčka. Budu zase bojovat." Svůj slib splnila, bojovala.

Markétě Vondroušové jsem před zápasem se Simonou Halepovou věřil. Věřil jsem, že bude Simoně Halepové rovnocennou soupeřkou. Ano, bylo to odvážné očekávání. Přesto mě průběh zápasu příjemně překvapil. Byla to velká bitva. V prvních pěti gamech si žádná z hráček neudržela své podání. Jako první si své podání udržela za stavu 3:2 Markéta Vondroušová a set nakonec vyhrála 6:2. O osudu druhého setu rozhodlo jedno zaváhání Markéty Vondroušové na podání. Ve třetím setu přišla jako první o své podání Markéta Vondroušová, ale dokázala se dostat zpět do zápasu, šla si pro vítězství a nakonec zaslouženě zvítězila. O průběhu zápasu mnohé napoví například statistika proměňování brejkbolů. Markéta Vondroušová využila 8 z 9 brejkbolů a Simona Halepová 5 z 5. V prvním setu si Simona Halepová ani jednou neudržela své podání!

Skvěle mé pocity vystihl televizní komentátor, který po skončení zápasu na adresu Markéty Vondroušové řekl: „A fantastic teenager from the Czech Republic.“

O Markétě Vondroušové jsem psal již před dvěma lety v blogu Markéta Vondroušová to dokázala! Zrodila se nová česká tenisová hvězda.

Markéta Vondroušová je tenistka s duší šampionky a srdcem bojovnice a já se těším na její další tenisové bitvy. Za ty dva roky, co ji jako tenisový fanoušek sleduji, udělala velký pokrok. V žebříčku WTA již patří mezi naše nejlepší tenistky. Aktuálně je z našich tenistek 5. na 61. místě a jde stále vzhůru. Věřím, že tato 19letá slečna (28. června 2019 jí bude 20 let) přinese tenisovým fanouškům ještě mnoho radosti a skvělého tenisu. Nepřestává mě však fascinovat, kde se v ní bere tolik energie, síly a vytrvalosti.

Po vyřazení Simony Halepové Markéta Vondroušová na sociální sítě napsala: "Byl to ohromně těžký zápas. Bojovala jsem o každý míč a chvílemi jsem měla pocit, že na kurtu umřu. Naběhala jsem toho fakt moc. ale stálo to za to. Mám to tu moc ráda. Loni se mi tu dařilo a letos je to ještě lepší."

Postup do čtvrtfinále turnaje v Indian Wells je zatím nejlepším individuálním výsledkem Markéty Vondroušové. (Ve čtyřhře došla letos v lednu na Australian Open s Barborou Strýcovou až do semifinále.) Jízda však ještě nekončí, jede se dál. Na léčení bolístek bude čas po turnaji.

Markéto, pojď!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dopsáno 14. března 2019 po zápase s Elinou Svitolinovou.

Skvělá jízda Markéty Vondroušové turnajem v Indian Wells je u konce. Markétu Vondroušovou ve čtvrtfinále přetlačila Elina Svitolinová v poměru 6:4 4:6 4:6. Zápas to byl skvělý, hrál se tenis na vysoké úrovni a ten, kdo ve 2 hodiny ráno vstal, tak nelitoval. Jen ten konec byl bohužel smutný. Přesto to byl v podání Markéty Vondroušové hezký turnaj a já jsem si jej užil. Děkuji!

Čtvrtfinále s Elinou Svitolinovou. Statistiky zápasu.

Osmifinále se Simonou Halepovou. Statistiky zápasu.

3. kolo s Jelenou Ostapenkovou. Statistiky zápasu.

Ze zápasu 2. kola s Darjou Kasatkinovou jsem na You Tube žádné video nenašel. Statistiky zápasu.

Ze zápasu 1. kola s Laurou Sigemundovou jsem na You Tube žádné video nenašel. Statistiky zápasu.

Autor: Libor Popovský | středa 13.3.2019 1:36 | karma článku: 5.73 | přečteno: 92x

Další články blogera

Libor Popovský

Šmelina se zelenou energií

Podtitul článku: "Růst ́zelených ́ zisků jde ruku v ruce s bezohledným omezováním svobody občanů." Článek J. B. Shurka "The Green Energy Profiteering Scam", který vyšel 20. října 2022, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

9.2.2023 v 11:02 | Karma článku: 29.38 | Přečteno: 606 | Diskuse

Libor Popovský

Opakem tyranie není demokracie a světová vláda, ale svoboda a práva jednotlivce

Článek J. B. Shurka "The Antidote to Tyranny is Liberty, Not Democracy or International Government", který vyšel 31. července 2022, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

27.1.2023 v 17:31 | Karma článku: 20.93 | Přečteno: 430 | Diskuse

Libor Popovský

Svoboda stojí za to, aby se za ni bojovalo

Článek J. B. Shurka "Liberty Is Worth the Fight", který vyšel 23. listopadu 2022, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

20.1.2023 v 7:04 | Karma článku: 13.99 | Přečteno: 208 | Diskuse

Další články z rubriky Sport

Petr Těthal

Pavel Kousal – skrytý „poklad“, zatím jen v ELH?

Sparta letos naplňuje očekávání a její hráči taktéž. Mě asi nejvíc překvapil Pavel Kousal. A to svojí komplexností a vlivem na hru.

27.3.2024 v 14:37 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 47 | Diskuse

Petr Těthal

MS v ledním hokeji divize IIIA

V Kyrgyzstánu se konalo MS jedné z nižších divizí (divize IIIA), pojďme se na tento turnaj podívat malinko blíž.

19.3.2024 v 14:44 | Karma článku: 7.04 | Přečteno: 199 | Diskuse

Petr Mašín

Iron Dad – První nádech svobody

První kapitola mé cesty na dlouhý triatlonový závod, Iron Man. O mém bezstarostném dětství a prvním horském kole, díky kterému jsem pochopil, že v životě budu chtít dál a výš.

16.3.2024 v 15:29 | Karma článku: 10.38 | Přečteno: 136 | Diskuse

Milan Macho

Fotbalové nůžky se rozevírají

Budíček! Probuďme se ze snu, že se úroveň české fotbalové ligy nějak výrazně zvedla. Fakta z Evropské ligy: Liverpool – Sparta 11:2, AC Milán – Slavia 7:3. Smutný rezultát měření sil zástupců české ligy s anglickými a italskými.

15.3.2024 v 19:22 | Karma článku: 14.21 | Přečteno: 326 | Diskuse

Petr Těthal

Play-off, baráž, systém prolínání soutěží… Co je nejvíce fér?

V ELH započaly vyřazovací boje. A jako každý rok zároveň s nimi začala debata o tom, kolik týmů by mělo postoupit do play-off a samozřejmě se stočí i řeč na baráž. 100 lidí = 100 názorů. Tady je ten můj.

15.3.2024 v 13:35 | Karma článku: 5.13 | Přečteno: 148 | Diskuse
Počet článků 238 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1724

Douglas Murray: „Pokud nemáte kontrolu nad svými hranicemi, nemáte smysluplné imigrační zákony a nemáte právo nepouštět lidi do vaší země, tak vlastně žádnou vlastní zemi nemáte."

Douglas Murray: „Ke konci života většiny dnešních obyvatel Evropa už nebude Evropou a její národy ztratí to jediné místo na světě, jež nazývaly svým domovem."

„Tam, kde začíná ideologie, končí zdravý rozum."

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...