Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Rakety vypálené z Pásma Gazy a nevědomost a fanatismus Ilhany Omar

Článek Alana M. Dershowitze "Ilhan Omar's Ignorance and Bigotry on Gaza Rockets", který vyšel 8. května 2019, přeložený paní Helenou Kolínskou a mnou.
  • Uvědomuje si Ilhan Omar, že Izrael ukončil okupaci Pásma Gazy v roce 2005, když z této oblasti odsunul všechny vojáky i osadníky.
  • Americko-arabský antidiskriminační výbor vydal prohlášení, v němž odsoudil Izrael za „cílené zabíjení palestinských civilistů, včetně dětí a batolat.“ Ve své neomalenosti se však ani slovem nezmínil o 698 raketách odpálených na rozkaz lídrů Pásma Gazy. Tyto rakety byly odpáleny na izraelské civilisty.  Prohlášení se také ani slovem nezmínilo o tragické skutečnosti, že Hamás a Islámský džihád vědomě používají „palestinské civilisty, včetně dětí a batolat“ jako lidské štíty s cílem zvýšit počet palestinských civilistů, kteří jsou neúmyslně zabiti nebo zraněni legitimním úsilím Izraele chránit své civilisty před nezákonnými raketovými útoky.
  • Izrael letos slaví 71. výročí svého vzniku. Žádný jiný národ neprospěl lidstvu tak moc v tak krátkém časovém období. Žádný národ, který kdy čelil podobným hrozbám jako Izrael, neměl nikdy lepší vysvědčení z lidských práv, z dodržování právního státu a ze snahy vyhnout se civilním obětem. Mezinárodní komunita by se měla připojit k Izraeli a oslavovat jeho 71 let státnosti. Svět by si také měl uvědomit, že kdyby nepřátelé Izraele přestali útočit na izraelské občany, nastal by mír. Kdyby však Izrael přestal své občany bránit, nastala by genocida.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Všichni čestní lidé by měli být pobouřeni řáděním teroristických skupin v Pásmu Gazy, které na izraelské civilisty vypálily 698 raket. Tyto rakety čtyři lidi usmrtily, zranily 234 lidí a traumatizovaly tisíce nevinných dětí. Představte si, co by udělaly ostatní země, včetně Spojených států, kdyby smrtící rakety cílily na jejich civilisty. Izrael však zareagoval zdrženlivě. Ano, 30 Palestinců bylo zabito a 154 jich bylo zraněno izraelským úsilím zastavit raketové běsnění. Mnozí z nich byli teroristé, ale někteří z nich byli civilisté, kteří byli teroristy využiti.

Tato úmrtí a zranění byla způsobena známou taktikou Hamásu a Islámského džihádu: úmyslně umístit své raketomety v hustě obydlených oblastech - v blízkosti škol, nemocnic a mešit – a tak záměrně maximalizovat počet arabských civilních obětí. Tato strategie bývá nazývána “mrtvé dítě” nebo “CNN”. Cílem je, aby CNN a další sdělovací prostředky ukázaly ve svých zprávách děti a další civilisty, které izraelská protiopatření neúmyslně zabila ve snaze zabránit raketám teroristů zabíjet izraelské děti a civilisty.

Je strašnou tragédií, že tato strategie funguje. Média ji podněcují svým známým přístupem „když teče krev, je to hlavní zpráva.“ Vizuální média milují obrázky a videa mrtvých a zraněných dětí, aniž by divákům prozradily, že taková tragická publicita ve skutečnosti nahrává teroristům. 

Stejně tak i kongresmanka Ilhan Omar podporuje odpalování raket Hamásem a Islámským džihádem. Ilhan Omar viní izraelské oběti ze „spirály násilí“, místo aby obvinila Hamás a Islámský džihád ze zahájení teroristického násilí proti nevinným izraelským civilistům.

V tweetu publikovaném po posledním raketovém útoku ospravedlňuje kongresmanka Ilhan Omar dvojnásobné válečné zločiny spáchané teroristy, kteří se zaměřují na izraelské civilisty a přitom používají palestinské civilisty jako lidské štíty. Ilhan Omar se rétoricky ptá, kolik "raket musí být ještě vypáleno a kolik malých dětí musí být ještě zabito, dokud neskončí tento nekonečný cyklus násilí?" V jejím chápání jsou tyto dvojnásobné válečné zločiny důsledkem „okupační a humanitární krize v Pásmu Gazy.“

Uvědomuje si Ilhan Omar, že Izrael ukončil okupaci Pásma Gazy v roce 2005, když z této oblasti odsunul všechny vojáky i osadníky. Díky svému přístavu a umístění se Pásmo Gazy mohlo stát Singapurem Středozemního moře. Izraelci po sobě zanechali skleníky a mnohá další zařízení. Evropa a Katar nalily do Pásma Gazy spoustu peněz.  Hamás, který Pásmo Gazy převzal násilím z rukou Palestinské samosprávy, se však rozhodl, že místo toho Pásmo Gazy přemění na jednu velkou základnu raketometů. Namísto toho, aby využil svých nově získaných zdrojů k zajištění humanitárních potřeb svých obyvatel, použil je k vybudování tunelů a výrobě raket, určených k útokům na izraelské civilisty. To donutilo Izrael přijmout efektivní protiopatření na ochranu svých občanů. Ten, kdo používá slovo „okupace“ - Pásmo Gazy už okupováno není - jako ospravedlnění toho, proč musí být z Pásma Gazy „vypáleny rakety“ projevuje jak nevědomost, tak fanatismus. 

Kongresmanka Ilhan Omar není jediná, kdo dává vinu Izraeli za raketové útoky na izraelské civilisty. Americko-arabský antidiskriminační výbor (ADC, American Arab Anti-Discrimination Committee) vydal prohlášení, v němž odsoudil Izrael za „cílené zabíjení palestinských civilistů, včetně dětí a batolat.“ Ve své neomalenosti se však ani slovem nezmínil o 698 raketách odpálených na rozkaz lídrů Pásma Gazy. Tyto rakety byly odpáleny na izraelské civilisty. Prohlášení se také ani slovem nezmínilo o tragické skutečnosti, že Hamás a Islámský džihád vědomě používají „palestinské civilisty, včetně dětí a batolat“ jako lidské štíty s cílem zvýšit počet palestinských civilistů, kteří jsou neúmyslně zabiti nebo zraněni legitimním úsilím Izraele chránit své civilisty před nezákonnými raketovými útoky.

Pokud bude terorismus povzbuzován touto snůškou lží, které vytrubuje do světa Omar, ADC a další stoupenci Hamásu a Islámského džihádu, tak se konflikt v Pásmu Gazy ještě vystupňuje. Všichni slušní lidé se musí snažit zabránit útokům raket teroristů na civilisty. Dobrým začátkem by bylo začít říkat pravdu.

Píšu tato slova z Izraele, který si nyní pietně připomíná mnoho vojáků, kteří padli během dlouhých let těžkých bojů proti těm, kteří chtěli zničit národní stát židovského lidu. Izrael letos slaví 71. výročí svého vzniku. Žádný jiný národ neprospěl lidstvu tak moc v tak krátkém časovém období. Žádný národ, který kdy čelil podobným hrozbám jako Izrael, neměl nikdy lepší vysvědčení z lidských práv, z dodržování právního státu a ze snahy vyhnout se civilním obětem. Mezinárodní komunita by se měla připojit k Izraeli a oslavovat jeho 71 let státnosti. Svět by si také měl uvědomit, že kdyby nepřátelé Izraele přestali útočit na izraelské občany, nastal by mír. Kdyby však Izrael přestal své občany bránit, nastala by genocida.

 

Alan M. Dershowitz je emeritní držitel profesury Felixe Frankfurtera na Harvard Law School, autor knihy „The Case against the Democrats Impeaching Trump“ (Hot Books, 2. ledna 2019) a vedoucí spolupracovník Gatestone Institute.

 

https://www.gatestoneinstitute.org/14190/ilhan-omar-gaza-rockets

Autor: Libor Popovský | pondělí 3.6.2019 9:12 | karma článku: 27,65 | přečteno: 541x
  • Další články autora

Libor Popovský

Šmelina se zelenou energií

Podtitul článku: "Růst ́zelených ́ zisků jde ruku v ruce s bezohledným omezováním svobody občanů." Článek J. B. Shurka "The Green Energy Profiteering Scam", který vyšel 20. října 2022, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

9.2.2023 v 11:02 | Karma: 29,47 | Přečteno: 606x | Diskuse| Společnost

Libor Popovský

Opakem tyranie není demokracie a světová vláda, ale svoboda a práva jednotlivce

Článek J. B. Shurka "The Antidote to Tyranny is Liberty, Not Democracy or International Government", který vyšel 31. července 2022, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

27.1.2023 v 17:31 | Karma: 20,93 | Přečteno: 430x | Diskuse| Společnost

Libor Popovský

Svoboda stojí za to, aby se za ni bojovalo

Článek J. B. Shurka "Liberty Is Worth the Fight", který vyšel 23. listopadu 2022, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

20.1.2023 v 7:04 | Karma: 13,99 | Přečteno: 208x | Diskuse| Společnost

Libor Popovský

Důvody, proč jsou výsledky letošních amerických prezidentských voleb velmi podezřelé

Článek Patricka Bashama "Reasons why the 2020 Presidential Election is Deeply Puzzling", který vyšel 27. listopadu 2020 v americkém on-line magazínu The Spectator, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

6.12.2020 v 13:34 | Karma: 38,53 | Přečteno: 1567x | Diskuse| Politika

Libor Popovský

Byly prezidentské volby v USA ukradeny?

Článek Soerena Kerna "Was the US Election Stolen?", který vyšel 17. listopadu 2020, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou. Dlouhý článek...

21.11.2020 v 9:16 | Karma: 33,41 | Přečteno: 1362x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Koalici rozdělují výše daňové slevy na poplatníka i výpověď bez udání důvodu

23. dubna 2024  14:33,  aktualizováno 

Rozpory ve vládní koalici u zásadních věcí přibývají s blížícími se volbami, ale i kvůli tomu, že...

Narušitelé jsou všude. Čínská rozvědka přitvrzuje, chlubí se i českým zářezem

23. dubna 2024

Premium Čínské tajné služby v posledních letech posilují svůj vliv a nebojí se ani prezentace na sociálních...

Sami máme málo. Evropa váhá nad systémy protivzdušné obrany pro Ukrajinu

23. dubna 2024  19:53

Mnohé evropské státy včetně Francie nejsou ochotné zříci se ve prospěch Ukrajiny svých...

Ursula von der Leyenová přijede v rámci předvolební kampaně do Prahy

23. dubna 2024  19:38

Šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová přicestuje v úterý 30. dubna do Prahy. V rámci...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 238
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1728x
Douglas Murray: „Pokud nemáte kontrolu nad svými hranicemi, nemáte smysluplné imigrační zákony a nemáte právo nepouštět lidi do vaší země, tak vlastně žádnou vlastní zemi nemáte."

Douglas Murray: „Ke konci života většiny dnešních obyvatel Evropa už nebude Evropou a její národy ztratí to jediné místo na světě, jež nazývaly svým domovem."

„Tam, kde začíná ideologie, končí zdravý rozum."