Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Masové udělování občanství migrantům by bylo pro Itálii sebevraždou

Článek Giulia Meottiho "Italy: Mass Legalization of Migrants is Suicidal", který vyšel 28. října 2019, přeložený paní Helenou Kolínskou a mnou.
  • „V mateřské školce, do které chodí můj syn, mají vážný problém s integrací. Musím ho dát jinam,“…. Mohamed vysvětlil, že během zápisu viděl ve školce vystavené výkresy s vlajkami různých států, ale „když jsme pak poprvé se synem přišli do školky, ocitli jsme se ve třídě plné cizinců. Učitelky nebyly schopné ani vyslovit jejich jména.“
  • Přijímací středisko pro migranty na ostrově Lampedusa, který je v přední linii italské migrační krize, nyní kvůli lavinovitě rostoucímu počtu příchozích „kolabuje“.
  • „Životní styl migrantů se stane naším životním stylem.“ - Laura Boldrini, bývalá předsedkyně italského Parlamentu, deník Il Giornale, 2015.
  • Budou se muset Italové přizpůsobit kultuře migrantů?
  • Populace domorodých Italů se již nějaký čas rychle zmenšuje - ovšem pokud bude Itálie hromadně udělovat občanství migrantům, měli bychom si být vědomi toho, že to bude její kulturní sebevražda.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bývalý šéfredaktor deníku Wall Street Journal Gerard Baker nedávno popsal Itálii takto:

„Na většině území země… postupuje vylidňování. Vyprázdněný prostor zaplňují vlny imigrantů, většinou ze severní Afriky a Středního východu. Imigranti vyplnili životně důležité mezery na pracovním trhu, ale v důsledku transformace italských měst se stále více původních obyvatel strachuje o svou identitu.“

Gerard Baker nazval tuto transformaci “předzvěstí úpadku Západu”. Důsledky masové migrace se již dramaticky projevují na mnoha italských základních školách. V posledních dnech se objevily v médiích tyto dva případy ze dvou velkých měst.

První z nich byl z Turína, čtvrtého největšího italského města, ve kterém nyní na základních školách existují třídy, ve kterých není ani jedno italské dítě: „Ve všech třídách,“ vysvětlila ředitelka základní školy Aurelia Provenza, „je podíl cizinců velmi vysoký -  kolem  60 % celkového počtu žáků."

Druhý případ je z Boloně. „V mateřské školce, do které chodí můj syn, mají vážný problém s integrací. Musím ho dát jinam,“ řekl Mohamed, 34letý muž marockého původu, který sám přišel do Itálie, když mu byly 4 roky.

 „Nechci být považován za rasistu, sám jsem marockého původu, ale úřady musí pochopit, že když do třídy zařadí víc než 20 dětí imigrantů, tak se žádná integrace konat nebude.“

Mohamed vysvětlil, že během zápisu viděl ve školce vystavené výkresy s vlajkami různých států, ale „když jsme pak poprvé se synem přišli do školky, ocitli jsme se ve třídě plné cizinců. Učitelky nebyly schopné ani vyslovit jejich jména.“

Dospěli jsme do paradoxní situace: Imigranti berou své děti ze tříd, kde již v rámci multikulturalismu existuje segregace. „Pokud je ve třídách víc než 30 % cizinců, tak kvalita výuky ve škole klesá. 30 % cizinců je hranice, které bychom se měli vyvarovat a v každém případě takovou situaci podrobně sledovat,“ řekl Costanzo Ranci, profesor ekonomické sociologie a autor nedávné zprávy.

Oba výše uvedené případy se v Itálii staly předmětem velké veřejné debaty. V září 2019 prudce vzrostl počet migrantů připlouvajících do Itálie z Afriky po dvouletém poklesu. Přijímací středisko pro migranty na ostrově Lampedusa, který je v přední linii italské migrační krize, nyní kvůli lavinovitě rostoucímu počtu příchozích kolabuje. Celá jižní Itálie má nyní co dělat, aby nával migrantů zvládla.

Podle odhadů Odboru pro populační otázky OSN se počet obyvatel subsaharské Afriky během příštích 30 let zdvojnásobí, což znamená nárůst o další miliardu lidí, a bude představovat více než polovinu celosvětového růstu populace do roku 2050. Itálie, která má již dnes třetí nejpočetnější populaci migrantů v Evropě, prochází nesnesitelnou krizí a čelí nyní skutečnému riziku afrikanizace, jak to nazval Stephen Smith ve své knizeThe Scramble for Europe“ („Hrrr do Evropy!“).

Mnoho lidí je znepokojených. Kardinál Robert Sarah, autor nové knihy Den už dávno zhasnul o krizi na Západě, přirovnává současný příliv migrantů k invazi barbarů, kteří svrhli Římskou říši. Pokud se nezmění evropská politika vůči migrantům, varuje Robert Sarah, bude Evropa „zahlcena cizinci, stejně jako byl Řím zahlcen barbary.“

„Pokud zmizí Evropa, a s ní i neocenitelné hodnoty starého kontinentu, převládne na světě islám a naše kultura a morální vize budou úplně jiné.“

Také italský think-tank Fondazione Fare Futuro  předpověděl, že v důsledku masové migrace a rozdílné porodnosti křesťanů a muslimů může být do konce století polovina italské populace muslimská. Za pouhých posledních deset let se počet migrantů v Itálii zvýšil o 419 %.

Populace domorodých Italů se již nějaký čas rychle zmenšuje. Pokud vyloučíme ze statistik cizince, tak každý rok zemře 615 000 Italů, což je téměř dvojnásobek počtu novorozenců (380 000). Eurostat, Evropský statistický úřad, odhaduje, že do roku 2080 bude mít jedna pětina obyvatel Itálie migrační kořeny (11 milionů z 53 milionů obyvatel Itálie).

V nedávné zprávě italského Národního statistického úřadu (ISTAT) se uvádí, že země je poprvé od první světové války v demografické recesi, a že se ze země vystěhovalo 250 000 mladých Italů. „Itálie vyváží mladé absolventy vysokých škol a dováží migranty,“ napsal deník Il Giornale. Očekává se, že Itálie do roku 2050 ztratí 17 % své populace a bez imigrace by do konce století ztratila polovinu.

Zpráva organizace Caritas-Migrantes nedávno zdokumentovala, že od roku 2014 odpovídá pokles počtu domorodých Italů počtu obyvatel velkého italského města, například Palerma (677 000). Dramatický pokles obyvatelstva ale dosud kompenzovali migranti.

Imigrace se opět stává horkým bramborem italské politiky. Jen několik týdnů poté, co vytvořila koaliční vládu s Hnutím pěti hvězd, prosazuje Demokratická strana takzvané „právo na občanství“, které by zvrátilo přísnou imigrační politiku bývalého ministra vnitra Mattea Salviniho. V latině se toto právo na občanství nazývá „ius culturae“. Podle nového zákona by italské občanství dostaly nezletilé osoby mladší 12 let již po pěti letech školní docházky v Itálii. Návrh zákona předložila Laura Boldrini, bývalá předsedkyně italského Parlamentu, která se proslavila svým výrokem: „Životní styl migrantů se stane naším životním stylem.“ Budou se muset Italové, stejně jako děti na základních školách, přizpůsobit kultuře migrantů?

Současná vláda ví velmi dobře, co je v sázce. „V období do roku 2050 až 2060 budeme čelit epochálním problémům způsobeným přesunem 50 až 60 milionů lidí do našeho středomořského regionu,“ řekl nedávno senátor Hnutí pěti hvězd Nicola Morra.

Vláda s budoucností Itálie doslova hazarduje.

Itálie je evropskou zemí nejvíce vystavenou migračnímu tlaku z Afriky. Populace domorodých Italů se již nějaký čas rychle zmenšuje - ovšem pokud bude Itálie hromadně udělovat občanství migrantům, měli bychom si být vědomi toho, že to bude její kulturní sebevražda.

 

Giulio Meotti je kulturní redaktor deníku Il Foglio, italský novinář a spisovatel.

 

https://www.gatestoneinstitute.org/14942/italy-mass-immigration-suicide

 

Autor: Libor Popovský | pondělí 25.11.2019 9:05 | karma článku: 34,72 | přečteno: 980x
  • Další články autora

Libor Popovský

Šmelina se zelenou energií

Podtitul článku: "Růst ́zelených ́ zisků jde ruku v ruce s bezohledným omezováním svobody občanů." Článek J. B. Shurka "The Green Energy Profiteering Scam", který vyšel 20. října 2022, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

9.2.2023 v 11:02 | Karma: 29,47 | Přečteno: 606x | Diskuse| Společnost

Libor Popovský

Opakem tyranie není demokracie a světová vláda, ale svoboda a práva jednotlivce

Článek J. B. Shurka "The Antidote to Tyranny is Liberty, Not Democracy or International Government", který vyšel 31. července 2022, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

27.1.2023 v 17:31 | Karma: 20,93 | Přečteno: 430x | Diskuse| Společnost

Libor Popovský

Svoboda stojí za to, aby se za ni bojovalo

Článek J. B. Shurka "Liberty Is Worth the Fight", který vyšel 23. listopadu 2022, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

20.1.2023 v 7:04 | Karma: 13,99 | Přečteno: 208x | Diskuse| Společnost

Libor Popovský

Důvody, proč jsou výsledky letošních amerických prezidentských voleb velmi podezřelé

Článek Patricka Bashama "Reasons why the 2020 Presidential Election is Deeply Puzzling", který vyšel 27. listopadu 2020 v americkém on-line magazínu The Spectator, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

6.12.2020 v 13:34 | Karma: 38,53 | Přečteno: 1567x | Diskuse| Politika

Libor Popovský

Byly prezidentské volby v USA ukradeny?

Článek Soerena Kerna "Was the US Election Stolen?", který vyšel 17. listopadu 2020, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou. Dlouhý článek...

21.11.2020 v 9:16 | Karma: 33,41 | Přečteno: 1362x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nenávist vůči Ukrajincům, segregace Romů. Amnesty International kritizuje Česko

24. dubna 2024  2:28

Ukrajinští uprchlíci se loni v Česku potýkali s nenávistnými projevy a diskriminací, pokračovala...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Ignorovat, nebo demaskovat? Německá média řeší, jak informovat o AfD

24. dubna 2024

Premium Je to teď horké téma. Německá mainstreamová média stojí před volbou, nakolik a jakým způsobem...

Šibal z Prahy podmázl průvodčího, s Lorenovou v negližé předběhl konkurenci

24. dubna 2024

Seriál Byla teprve na začátku kariéry, ale fotografové na ni už stáli fronty. Snímek mladičké Sophie...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 238
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1728x
Douglas Murray: „Pokud nemáte kontrolu nad svými hranicemi, nemáte smysluplné imigrační zákony a nemáte právo nepouštět lidi do vaší země, tak vlastně žádnou vlastní zemi nemáte."

Douglas Murray: „Ke konci života většiny dnešních obyvatel Evropa už nebude Evropou a její národy ztratí to jediné místo na světě, jež nazývaly svým domovem."

„Tam, kde začíná ideologie, končí zdravý rozum."