Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Itálie: Za obranu státních hranic skončíte u soudu

Článek Giulia Meottiho "Italy: Defend National Borders, End Up on Trial", který vyšel 11. října 2020, přeložený paní Helenou Kolínskou a mnou.
  • Toto je poprvé, co nějaký evropský soud soudí vládního ministra – zodpovědného za bezpečnost země – za to, že zakázal migrantům se vylodit v přístavu, dokud nebyli přerozděleni do ostatních evropských zemí.
  • Evropa dosud Itálii nijak nepomohla.
  • Tváří v tvář přívalu ilegálních imigrantů, kteří jsou obvykle do Itálie dopravováni zločineckými gangy pašeráků lidí, italská politická vládnoucí třída na migrační politiku po celá léta rezignovala. Nyní se tyto „elity“ rozhodly odevzdat Mattea Salviniho soudu za to, na co samy neměly nikdy odvahu: za obranu evropských hranic.
  • V současnosti to vypadá, že se desítky tisíc lidí mohou přeplavit z Libye do Itálie bez jakékoliv kontroly, bez jakýchkoliv překážek a bez toho, že by cílová země mohla uplatnit své právo na sebeobranu proti epochální migrační tsunami.
  • A to nejdůležitější je, že Itálie teď posílá do Evropy a celého svobodného světa tento znepokojující vzkaz: Kdokoliv z titulu své vládní funkce brání státní hranice své země a snaží se se zastavit masovou ilegální imigraci, může skončit před soudem a nakonec i ve vězení.
  • Skutečná tragika této politické frašky spočívá v tom, že ačkoliv se Itálie stále snaží posílat lodě s migranty jinam, tak z Mattea Salviniho dělají italské „elity“ zločince. Proč asi?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

„Za této situace mě mrzí jen to, že budu muset svým dvěma dětem vysvětlovat, že jejich otec je u soudu ne proto, že je zločinec, ale proto, že bránil svoji zemi,“ řekl Matteo Salvini, když ho italský parlament zbavil imunity a jeho soudní stíhání mohlo začít.

Tváří v tvář přívalu ilegálních imigrantů, kteří jsou obvykle do Itálie dopravováni zločineckými gangy pašeráků lidí, italská politická vládnoucí třída na migrační politiku po celá léta rezignovala. Evropa dosud Itálii nijak nepomohla. Nyní se tyto italské „elity“ – politici, tvůrci veřejného mínění, novináři – rozhodly odevzdat Mattea Salviniho soudu za to, na co samy neměly nikdy odvahu: za obranu evropských hranic.

Matteovi Salvinimu nyní za zločin „únosu“ hrozí až 15 let vězení. Obvinění proti Salvinimu se datuje od roku 2019, kdy jako ministr vnitra zabránil nelegálním migrantům se vylodit z plavidla pobřežní stráže, které tyto migranty na moři nabralo o pět dní dříve. Exministr Salvini prohlásil, že bránil svou zemi a že by to samé rozhodnutí udělal opět.  Na Facebooku napsal: „Jdu k soudu s hrdostí a s čistým svědomím, protože vím, že jsem hájil čest Itálie.“

Jako ministr vnitra zaujal Matteo Salvini k nelegálním migrantům tvrdý postoj. Uzavřel italské přístavy záchranným lodím nevládních organizací, a vydal zákon, který umožnil zadržení a pokutování plavidel přepravujících nelegální migranty.

26. července 2019 zakázal Matteo Salvini vylodění migrantů z lodě  Gregoretti, která se přibližovala k východnímu pobřeží Sicílie. „Vydal jsem pokyny, že jim nebude k dispozici žádný přístav, dokud nedojde k přerozdělení všech 140 migrantů na palubě po celé Evropě,“ řekl. Ihned po zakotvení lodě  Gregoretti – několik evropských zemí mezitím souhlasilo s přijetím těchto migrantů – obžaloval státní zástupce Salviniho za únos.

„Čekání na povolení k přistání bylo nutné, abychom se dohodli na přerozdělení těchto migrantů do evropských zemí, za plné asistence italské vlády,“ řekl později Salvini. Itálie v té době zoufale potřebovala dohodu o přerozdělování migrantů v Evropě, která do té doby nenabídla Itálii sebemenší pomoc. Salvini si byl velmi dobře vědom toho, co řekl albánský premiér Edi Rama:  „Co se migrantů týče, Evropa nechala Itálii ve štychu.“

Ačkoliv to může znít melodramaticky, Salvini pochopil, že v sázce je na rovinu řečeno, přežití Itálie, jak ji známe. Pokud budou současné trendy podle zprávy Machiavelliho centra pokračovat, přesáhne do roku 2065 počet imigrantů první a druhé generace v Itálii 22 milionů, tedy více než 40 % celkové populace Itálie, jejíž porodnost „se propadla“.

Toto je poprvé, co nějaký evropský soud soudí vládního ministra – zodpovědného za bezpečnost země – za to, že zakázal migrantům se vylodit v přístavu, dokud nebyli přerozděleni do ostatních evropských zemí.

V současnosti to vypadá, že se desítky tisíc lidí mohou přeplavit z Libye do Itálie bez jakékoliv kontroly, bez jakýchkoliv překážek a bez toho, že by cílová země mohla uplatnit své právo na sebeobranu proti epochální migrační tsunami.

Uzavřením hranic, pokutováním nevládních organizací a ztížením přístupu do italských přístavů dokázal Matteo Salvini snížit počet ilegálních migrantů přicházejících do Itálie, někdy však bohužel za cenu tragického úmrtí migrantů na moři. Kdy se však stalo povinností evropských zemí pomáhat nezákonnému byznysu pašování lidí?

Když Itálie v roce 2018 přijala Salviniho imigrační politiku, tak počet ilegálních migrantů přicházejících do Itálie dramaticky poklesl. Podle statistik OSN to byl pokles o 80 %, z 119 369 v roce 2017 na 23 370 v roce 2018.

Po Salviniho odchodu z vlády se však počet ilegálních migrantů v loňském roce ztrojnásobil. Podle ministerstva vnitra dorazilo v roce 2019, kdy byl ministrem vnitra Matteo Salvini, do Itálie 7 894 ilegálních migrantů. Nyní, jen za prvních devět měsíců roku 2020, přistálo v Itálii 24 332 migrantů, kteří se volně rozptýlili po celé Itálii a po ostatních zemích EU.

Itálie musela nedávno poslat vojáky, aby zpacifikovali migranty, kteří nechtěli dodržovat nařízenou karanténu kvůli COVIDu-19. Je nabíledni, že po zrušení Salviniho politiky „uzavřených přístavů“ byla tato anarchie na spadnutí.

Den po zahájení soudního procesu s Matteem Salvinim zmírnila italská vláda pravidla přijatá v době, kdy byl Salvini ministrem vnitra, postihující nevládní organizace dopravující ilegální migranty do italských přístavů.

A to nejdůležitější je, že Itálie teď posílá do Evropy a celého svobodného světa tento znepokojující vzkaz: Kdokoliv z titulu své vládní funkce brání státní hranice své země a snaží se se zastavit masovou ilegální imigraci, může skončit před soudem a nakonec i ve vězení. Jsme nyní bohužel svědky sebevraždy Itálie a celého evropského kontinentu.

Skutečná tragika této politické frašky spočívá v tom, že ačkoliv se Itálie stále snaží posílat lodě s migranty jinam, tak z Mattea Salviniho dělají italské „elity“ zločince. Proč asi?

 

Giulio Meotti je kulturní redaktor deníku Il Foglio, italský novinář a spisovatel.

 

https://www.gatestoneinstitute.org/16613/italy-immigration-borders 

Autor: Libor Popovský | úterý 27.10.2020 9:18 | karma článku: 34,25 | přečteno: 821x
  • Další články autora

Libor Popovský

Šmelina se zelenou energií

Podtitul článku: "Růst ́zelených ́ zisků jde ruku v ruce s bezohledným omezováním svobody občanů." Článek J. B. Shurka "The Green Energy Profiteering Scam", který vyšel 20. října 2022, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

9.2.2023 v 11:02 | Karma: 29,47 | Přečteno: 606x | Diskuse| Společnost

Libor Popovský

Opakem tyranie není demokracie a světová vláda, ale svoboda a práva jednotlivce

Článek J. B. Shurka "The Antidote to Tyranny is Liberty, Not Democracy or International Government", který vyšel 31. července 2022, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

27.1.2023 v 17:31 | Karma: 20,93 | Přečteno: 430x | Diskuse| Společnost

Libor Popovský

Svoboda stojí za to, aby se za ni bojovalo

Článek J. B. Shurka "Liberty Is Worth the Fight", který vyšel 23. listopadu 2022, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

20.1.2023 v 7:04 | Karma: 13,99 | Přečteno: 208x | Diskuse| Společnost

Libor Popovský

Důvody, proč jsou výsledky letošních amerických prezidentských voleb velmi podezřelé

Článek Patricka Bashama "Reasons why the 2020 Presidential Election is Deeply Puzzling", který vyšel 27. listopadu 2020 v americkém on-line magazínu The Spectator, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

6.12.2020 v 13:34 | Karma: 38,53 | Přečteno: 1567x | Diskuse| Politika

Libor Popovský

Byly prezidentské volby v USA ukradeny?

Článek Soerena Kerna "Was the US Election Stolen?", který vyšel 17. listopadu 2020, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou. Dlouhý článek...

21.11.2020 v 9:16 | Karma: 33,41 | Přečteno: 1362x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Za napadení na koupališti v Dubí dostali tři muži až čtyřleté vězení

23. dubna 2024  10:45,  aktualizováno  11:22

Okresní soud v Teplicích poslal do vězení tři ze šesti obžalovaných v případu napadení mladíka na...

Koudelka by mohl povýšit na generálmajora, generálem se může stát i šéf GIBS

23. dubna 2024  11:20

Ředitel Bezpečnostní informační služby (BIS) Michal Koudelka by mohl po roce povýšit z hodnosti...

Kolegu lídra kandidátky AfD zadrželi, dával Číně informace z europarlamentu

23. dubna 2024  8:38,  aktualizováno  11:07

Německá policie zadržela v noci v Drážďanech spolupracovníka Maximiliana Kraha, lídra kandidátky...

Kadyrov má nekrózu slinivky, Kreml hledá nástupce, tvrdí investigativci

23. dubna 2024  11:03

Spekulace o zdravotním stavu Ramzana Kadyrova opět přiživil ruský exilový portál Novaja Gazeta...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 238
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1728x
Douglas Murray: „Pokud nemáte kontrolu nad svými hranicemi, nemáte smysluplné imigrační zákony a nemáte právo nepouštět lidi do vaší země, tak vlastně žádnou vlastní zemi nemáte."

Douglas Murray: „Ke konci života většiny dnešních obyvatel Evropa už nebude Evropou a její národy ztratí to jediné místo na světě, jež nazývaly svým domovem."

„Tam, kde začíná ideologie, končí zdravý rozum."