Diskuse

Burkiny

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Za burkinami je islámské myšlení, že ženy jsou od přírody necudné, nečisté, že tedy musí být zcela zahaleny. Ve sporu o burkini nejde o bitvu o plavky, ale jde o boj o svobodu a o přežití Evropy v podobě jakou jsme ji znali.

3 0
možnosti

Spousty demagogie a zbytečné hysterie Rv

4 7
možnosti

D86a39v34i61d 58V72l39k

13. 8. 2017 19:53

Jako vždycky

4 2
možnosti

Osobně si myslím, že ženské plavky pro muslimky nestojí za ten humbuk co se kolem nich rozpoutal..jsou daleko důležitější problemy spojené s islámem . Pro muslimky jsou burkiny novým pokrokem, ale stejně se moc v nich nekoupou. Bývají jen na kraji s dětmi a jsou oblečení. Stejné většina neumí plavat.

4 1
možnosti

Osobně si myslím, že burkiny jsou:

1) Symbolem, do kterého se promítají problémy s islámem.

2) Jedním z klacků, kterými nás aktivističtí novináři mlátí po hlavě, aby nám ukázali, jací jsme xenofobové a rasisté.

3) Problém,který nás odvádí od důležitějších věcí.

Jenže přes to všechno toto téma považuji za důležité a cítím potřebu se k tomu vyjádřit.

Jak řekl František Ringo Čech: "Je potřeba na ty dveře tlačit z druhé strany."

6 1
možnosti

A udržuje naše země diplomatické styky se zemí Burkina Faso ?

1 0
možnosti

D76a12v76i83d 50V96l50k

13. 8. 2017 13:10

Jestli naši kulturu zásadně ohrožují takové maličkosti jako jsou muslimské plavky,tak je to tragédie.Spíš to ale bude tak ,že jsme zbytečně hysteričtí.Jo a fascinuje mě jak s kdekým nediskutujete.To je velmi netolerantní.

7 11
možnosti

To, jestli na někoho reaguji nebo ne, souvisí s jeho chováním v diskusi ke mě a k ostatním diskutujícím. :-) Když se někdo chová trvale slušně a ne jen tehdy, když se mu to hodí, tak s ním v rámci možností rád diskutuji. Kdo to chce vidět, ten to vidí...

6 0
možnosti

Tak zde největší fanatik,který běhal za Konvičkou jako pejsek Vám dává hned dva palečky nahoro,to mluví za vše a v podstatě k tomu není co dodat...

3 11
možnosti

I pro p. Maška - opakovaně. Základní otázkou, již mnohokrát položenou je: "ČEMU MUSLIMOVÉ VĚŘÍTE?" Nikde nikdy žádný evropský muslimský spolek to nadal na papír a NEDÁ! Aby to bylo prohlášení - deklarace v souladu s evropským právem, stali by se z nich, dle většinového názoru v celém islámském hnutí, ODPADLÍCI!

Z toho vyplývá, že v celé Evropě včetně ČR jsou všechny muslimské organizace nezákonně. Osobní víru nelze nikomu vzít, ale jakákoli propagace, i pouhým šátkem nebo burkinama, je nezákonná a měla by být postihována stejně tak, když vyjdu na ulici s nacistickými symboly.

4 1
možnosti

K20a80r91e72l 89M69a64s58e33k

13. 8. 2017 12:46

Taky opakovaně: Do toho, čemu věří muslimové, vám nic není a vy nemáte žádné právo vyžadovat od nich nějaká prohlášení a oni nemají žádnou povinnost dávat něco na papír.

5 3
možnosti

Zajímavé je, že muži-muslimové mohou chodit v "západních" šatech. Třeba nosí trička s krátkým rukávem nebo šortky. Pokud budeme trvat na tom, aby chodili v "muslimském", třeba jich tolik do Evropy nebude cestovat.

2 0
možnosti

Váš příspěvek mi připomněl tuto moji úvahu.

Jdu si koupit kebab. Prodá mi jej sympatický mladý usměvavý muž ve značkových džínách a tričku. Kebab je výborný. A já si položím otázku: Jak je možné, že tady vůbec nevídám muslimské ženy? A potom potkám muslimskou ženu večer s manželem, jak jdou nakupovat po jeho návratu z práce a začnu si klást otázky? Je paní celý den zavřená doma, protože nemůže bez manžela ven? Umí vůbec česky? Jak se bude dařit jejich dětem ve škole, když se u nich doma nemluví česky? Atd.

Jednou jsem šel brzy ráno kolem kebabu na hlavní ulici jednoho nejmenovaného okresního města a před kebabem se bavili 2 muži. Jeden z nich vypadal jako by sem spadl z Afghánistánu. Měl na sobě oblečení jako etnický Tádžik v Afghánistánu. Jestli si pamatujete na Lva z Pandšíru - Ahmada Šáha Masúda - jeho mi to oblečení připomínalo. Ale třeba jen zapracovala moje obrazotvornost...

6 0
možnosti
Foto

zaujala mě myšlenka že islám je založen na odlišování se od společnosti

a zajímalo by mě jak se v této souvisosti díváte na Prague Pride?

A když potkáte Žida v typickém klobouku a s pejzami?

2 1
možnosti

Židé u nás kladou nějaké požadavky? Komunita LGBT bohužel ano. Vidím jasnou analogii mezi islámem a komunitou LGBT v neustálém vznášení dalších a dalších požadavků. Vymklo se to z kloubů.

Teď jsem si vzpomněl, že s Vámi vlastně nediskutuji...

11 3
možnosti