Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Orbánovo trvání na maďarském stanovisku ve mně vzbuzuje naději, že i my vydržíme.

Co si budeme povídat? Nejsme zrovna tradiční vytrvalci a hrdinové. Hodně často jsme přišli s něčím novým, ale vždy se to zvrhlo v boj za koryta a nikdy jsme nevytrvali.

Husité přišli o sto let dříve než Luther, ale brzy se z nich stala banda loupežníků. Přitom nelze pochybovat, že to krok k pokusu o reformu byl, ale jak to dopadlo, to víme všichni, kteří jsme odhodili jiráskovské iluze.

Stejně tak dvě stavovská povstání (1547 a 1618 až 1620) byla prvými kroky k tomu, co Evropa tak jako tak potom udělat musela, ale bylo to diletantské a zejména to druhé se zvrtlo v boj o koryta, který nakonec znamenal totální krach.

V roce 1938 jsme také mobilizovali v době, kdy jiní jednali a zcela zklamali v Mnichově.

Svým způsobem i ten rok 1968, který byl tak jako tak jen jakousi kosmetickou změnou, aniž by cokoli měnil na podstatě režimu, ale přeci jen se alespoň o něčem začalo mluvit. A nakonec to skončilo normalizací.

Nemůžeme říci, že bychom nikdy nevykročili novátorským směrem, ale vždy jsme podlehli zvenčí, což při tom, že jsme malí, lze pochopit, nebo zevnitř, což už je horší.

Ale věřím, že když v Evropě bude jeden, který neustoupí, čímž míním Orbána, tak že my, kteří bychom to sami opět zcela určitě neustáli, jako se to stalo už několikrát v dějinách, se o něj opřeme a také vytrváme. Bude to více Orbánova zásluha než naše, ale i my na tom budeme své procento zásluhy mít.

Konec konců i to hlasování v EU parlamentu vyhráli mezi našimi poslanci odpůrci. Sice jen o jeden hlas, ale vyhráli.

Orbán nepřímo bojuje i za naši národní čest, že díky němu snad obstojíme a neuhneme.

4 0
možnosti

Četl jsem teď 2 trilogie z doby vlády Jiříka z Poděbrad, který husitské války zažil a vládl hned po nich. Hlavní poučení pro mě bylo, že to byl největší majetkový přesun v českých zemích - majetek se přesunul z rukou církve do rukou šlechty.

Našim předkům nic vyčítat nechci, i když názor na naši historii samozřejmě mám.

V dnešní demografické situaci nemáme jistotu, že náš národ přežije jako homogenní dalších 100 let. I když jsme na tom z hlediska multikulturalismu mnohem lépe než Němci, Francouzi, Britové a další, tak na problémy máme zaděláno i u nás. To, jestli masové migraci dveře otevřeme nebo ne, v tuto chvíli je rozdíl jen časový - problémy nás dostihnou také, jen později. V době Schengenu a s multikulturní výchovou a propagandou, která se dnes tlačí, nám zvoní hrana také.

Také žiji v napětí, jestli naši politici povolí nebo ne. Jak řekl František Ringo Čech: "Musíme tlačit na ty dveře z druhé strany." A tak tlačím.

5 0
možnosti

Děkuji za vynikající článek.

Článků v internetových zdrojích je mnoho a člověk je zahlcen zprávami. Proto již dlouhé roky jsem si žádný článek nestáhl do počítače, abych ho měl k dispozici i po létech, až třeba na internetu už nebude. Ale s tímto Vaším blogem to udělám. Bude to poprvé po sedmi, osmi možná i dvanácti letech, ale udělám to.

3 0
možnosti

Děkuji Vám. Vyřídím to paní Kolínské, protože to ona iniciovala tento překlad. Projevy Geerta Wilderse a Viktora Orbána ve mně probouzejí optimismus.

Mám na blogu i projev Geera Wilderse. Četl jste jej? http://popovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=624474

3 0
možnosti

Dnes je to Maďarsko. Jak doslova stupidní je situace v EP dokládá absurdní výzva Spojeným státům Americkým od bývalého belgického premiéra a současného europoslance GuyeVerhofstadta, který vyzval ve svém textu Spojené státy, aby zakročily proti Maďarsku, které podle jeho názoru narušuje mezinárodní pořádek. Zítra Polsko, https://zpravy.idnes.cz/polsko-evropska-komise-poruseni-vlady-prava-frans-timmermans-pbo-/zahranicni.aspx?c=A171220_132120_zahranicni_kha

Pozítří to bude Slovensko a pak Česko. Změna pořadí vyhrazena.

My vás naučíme poslouchat to uvidíte.

6 0
možnosti

Tento exemplář je vidět na tom videu s proslovem VO, jak tam sedí se založenýma rukama. Škoda mluvit.

4 0
možnosti

V Nizozemsku tweetoval Geert Wilders, lídr Strany pro svobodu: "Maďarsko je vzorem všem zemím EU, premiér Orbán je hrdina a zaslouží si Nobelovu cenu."

...........................

Nezaslouží si ji.

Právě proto, že je to hrdina, tak si nezaslouží takovou potupu, aby byl na stejném seznamu jako Mandela, Obama, Arafat, Lékaři bez hranic nebo EU.

7 0
možnosti

Svět a náš pohled na něj se mění. Platí to jak pro ceny jako je tato, tak např. i pro mezinárodní organizace typu OSN, UNESCO a spoust dalších...

Máte pravdu.Tahle cena je už v oblasti politiky zdiskreditovaná.

3 0
možnosti
  • Počet článků 238
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1728x
Douglas Murray: „Pokud nemáte kontrolu nad svými hranicemi, nemáte smysluplné imigrační zákony a nemáte právo nepouštět lidi do vaší země, tak vlastně žádnou vlastní zemi nemáte."

Douglas Murray: „Ke konci života většiny dnešních obyvatel Evropa už nebude Evropou a její národy ztratí to jediné místo na světě, jež nazývaly svým domovem."

„Tam, kde začíná ideologie, končí zdravý rozum."