Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zprávy o provincii Aceh na ostrově Sumatra jsou velmi zajímavé.

V Indonésii jsem totiž byl loni, na ostrově Jáva, ubytován v Bandungu, ale najímali jsme si řidče a jezdili po okolí.

Co mne překvapilo, tak velmi liberální přístup k náboženství. Byli jsme na světové výstavě poštovních známek v Bandungu a první, co náš šokovalo, když nám výstavní výbor přidělil starší muslimku, která s námi všechno vyřizovala a společně s námi instalovala exponáty. Všechno bez doprovodu manžela. Výstavu navštěvovaly hojně ženy bez doprovodu manžela či jiného muže. Velmi se chtěly fotografovat s námi - Evropany a samy nás žádaly o společné fotografie, které potom odesílaly na sociální sitě. Běžné bylo, že po ulici šla skupina mladých žen, některé v nikábu, většina v muslimských šátcích, ale dost jich chodilo prostovlasých.

Zajímavé, že skupiny muslimských žen bez doprovodu mužů nás běžně oslovovaly i na výletech ve vesnicích, či turistických oblastech.

A co mne překvapilo nejvíce, tak, když se do výtahu v hotelu nahrnulo na dvacet mladých muslimských dívek, tak všechny do jedné "mobilovaly." To jsem např. u nás neviděl, aby všichni mladí lidé měli neustále mobil v ruce. Tam měly muslimské dívky mobil v ruce neustále.

Nějaké fotografie jsou zde: http://www.infofila.cz/stripky-z-bandungu-r-2-c-5894

0 0
možnosti
DR

Indonesie má zaděláno na velký problém. Vzhledem k její lidnatosti i celý svět. Nicméně mě zaujal jejich přístup ke stavění křesťanských kostelů. Ten bychom mohli aplikovat na povolovaní stavby mešit u nás.Tedy povolit ji pouze pokud seženou souhlas 60 neislamských rodin v okolí.

0 0
možnosti
LP

Průser je ten, že my jsme tak blbí, že bychom jim to podepsali...

1 0
možnosti
OP

V každé zemi, kde se usadil islám, jsou spící teroristické buňky. Nicméně Indonésané byli islámem převálcováni, takže snad jím nejsou tolik indoktrinováni jako arabské země

0 0
možnosti
LP

Zatím vládne islám jen v Ačehu, ale zdá se, že to směřuje tam, kam píšete. Nechci to soudit, vím toho příliš málo.

0 0
možnosti
ZV

Z63u61z92a55n39a 77V47a47s88s

21. 9. 2018 10:23

Ďakujem za Vaše články. Veľmi rada ich čítam.

1 0
možnosti
LP

Děkuji Vám. Milá slova vždy potěší. Dnes už mnohem více času kontroluji překlady ostatních překladatelů, takže překládám méně. Koukněte se na českou verzi GI, máme tam už 285 článků.Tady je jen malá část.

0 0
možnosti
IP

Díky za osvětu a přiblížení chování odnoží islámského státu v této části planety. Je vidět, že vše souvisí se vším a Syrie je stejně jak pro Rusko mj. místem pro testování nejnovějších zbraní, tak pro IS výchova nových nositelů vidění světa a jejich šíření.

0 0
možnosti
LP

Není zač. Teď jsem v Armádních novinách četl článek Sestřel letadla Il-20 na pozadí rusko-turecké zrady o Idlíbu kterém se psalo o tom, že Rusko se dohodlo s Tureckem bez Sýrie o záboru části syrského území. Chci tím říci... Testování zbraní, bojové zkušenosti, získání respektu v oblasti, kšeftování s Tureckem a Íránem něco za něco. Jinak souhlas.

0 0
možnosti
  • Počet článků 238
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1728x
Douglas Murray: „Pokud nemáte kontrolu nad svými hranicemi, nemáte smysluplné imigrační zákony a nemáte právo nepouštět lidi do vaší země, tak vlastně žádnou vlastní zemi nemáte."

Douglas Murray: „Ke konci života většiny dnešních obyvatel Evropa už nebude Evropou a její národy ztratí to jediné místo na světě, jež nazývaly svým domovem."

„Tam, kde začíná ideologie, končí zdravý rozum."