Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

Na webových stránkách Vatikánu je každoročně zveřejňována statistika pronásledovaných věřících ve světě. Už řadu let jsou nejpronásledovanější skupinou křesťané a rok od roku je počet obětí vyšší. Nejvíce jsou pronásledováni v muslimských zemích, roste však také počet pronásledovaných křesťanů v Indii či na Srí Lance.

1 0
možnosti
AR

V mnohém máte pravdu, ale hlavním problémem toho, že muslimové se cpou do Evropy je multikulturní vidění světa nynější levice a části liberálů, kteří odstoupili od křesťanství. Jde hlavně o ty v západní a jižní části Evropy. A to trvá aspoň přes 40 let. Naplňují se prorocká slova papeže Karola Wojtyly z počátku 90. let, kdy předpověděl, že pokud Evropa nebude skutečně křesťanská, tak bude muslimská!!

3 0
možnosti
MM

O pronásledované blízkovýchodní, asijské či africké křesťany se tady moc lidi nezajímá. Rádi je sice využívají k podpoře svých protiimigračních a protimuslimských postojů, ale jinak jsou pro ně stejná verbeš jako jejich pronásledovatelé. Vzpomeňme na emoce kolem iráckých křesťanských uprchlíků, nebo odmítavé přijetí čínských žadatelů o azyl českými úřady. Jste-li křesťan z Eritreje či Jižního Súdánu jste v očích průměrného českého diskutéra prakticky zločinec. Tleskáme režimům, které potlačují své muslimské menšiny (např. v Barmě nebo v Číně), ale taktně zamlčujeme, že ty samé režimy perzekuují i menšiny křesťanské. Paradoxní je, že máme plnou hubu řečí o obraně tradiční křesťanské Evropy, ale vlastní církve okrádáme o majetek, o své křesťanské dědictví se v zásadě nezajímáme a některým z nás dokonce irituje existence náboženských pořadu ve veřejnoprávních médií, jak tu nedávno psal jakýsi zdejší bloger. Takže, než začneme s kritikou muslimů a tzv. západních levicových liberálů, ukliďme si nejprve před vlastním prahem.

4 0
možnosti
Foto

Krestansti uprchlici by ale radi di Nemecka . Tady se jim podminky moc nelibi. A pokud byl Africe rezim " pevne ruky" pod vedenim Husajna , Kaddafiho tak byl klid ... afrika je po tom slavnem arafskem jaru rozse ana . To nejsou lide schopni neco vymyslet jen nici valci a plodi deti nic jineho za vysledek tam od te doby neni videt a ted se rozhodli jit do Evropy a ze by to trisku upravili tady belochy a krestany z Afriky vyhnali ale nic po nic nedoká ́i prevzit nic se naucit ... jsou 500 let za evropou a pokud ji ovladnou tak se evropa ve svem vyvoji o 500 let vrati at se to komu libi nebo ne ... krastabstvi se za 500 let nekam posunulo a koran zustal stejny ... je to agresivni babozenstvi a ma agresivni stoupence placene ze Saudske arabie

3 0
možnosti
OP

Pronásledovanými jsou v této oblasti evidentně nikoliv židé, jak bývalo v křesťanských zemích obvyklé, nýbrž křesťané. Podle v článku uvedených statistik se zde muslimové i křesťané množí exponenciální řadou, což je horor. Zabývejme se náboženstvím a jeho fanatismem v nejrůznějších podobách, abychom pochopili podstatu všech těchto genocid a nacházeli cestu z jeho bludů. Adorace křesťanství nebo islámu je to nejhorší, co může západ pro tento problém dělat

2 1
možnosti
SB

Podle v článku uvedených statistik se zde muslimové i křesťané množí exponenciální řadou, což je horor.

...............

Stoprocentní souhlas, pokud jde o Afriku.

To nic však nemění na věci, že muslmové budou agresivní i v Evropě, kde to s tím množením nemuslimů není zdaleka takové.

Jim nevadí ta populační exploze. Jim vadí to nemuslimství.

Ale opakuji: Stoprocentně souhlasím s tou vaší větou, kterou jsem vypíchl.

3 1
možnosti
PT

P25e33t13r 10T26o63m81e96k

21. 8. 2019 10:21

Islám pro Evropu znamená její pomalou smrt. To ale sluníčka typu Horner, Polický a mnoho jiných nechce slyšet. Je to jenom jejich hloupost nebo v tom jsou jiné zájmy?

13 0
možnosti
Foto

Nevím jak Horner, ale Polický není ani tak sluníčko jako spíš (zde patří výraz, z který se strhávají íčka a blokuje diskusní profil).

2 0
možnosti
LB

Děkuji autorovi za tento článek. V Evropě se jako o nebezpečném islamofobovi píše o každém hlupákovi, který napíše na facebook agresivní komentář, ale o pronásledování křesťanů na Blízkém východě a v Africe se píše jen sporadicky. Informace, které přináší tento článek jsou bezesporu podstatné k tomu, aby si člověk vytvořil názor na Islám a na to, zda ho chce nechat v Evropě volně expandovat, nebo zda je mu nutno dát nekompromisní mantinely, tak jako každé ideologii, která až příliš často ukazuje svoji agresívní stránku.

15 0
možnosti
SB

Tohle čeká Evropu také, až tady muslimové získají tak silné pozice, že si to budou moci dovolit.

Není jediný důvod se domnívat, že v místě X budou muslimové jiní než v místě Y.

Alkoholik pije v Ústí nad Labem i ve Vrbičanech (malá vesnice na Kladensku), hysterka je hysterická v Brně i v Aši, lenoch se vyhýbá práci v Českých Budějovicích i v Litomyšli, tak proč by muslim měl být jiný v Burkině Faso a jiný v Praze, v Bratislavě nebo v italském městě Livorno?

Rozdíl je v tom, že v té Burkině Faso si to už může dovolit, ale v Polsku nebo v Estonsku zatím ještě ne. Ale rozdíl není v jeho smýšlení.

14 0
možnosti
DK

To je jen zbožné přání...místo Bible by se měl číst cestopis Hanzelky a Zikmunda z roku 1947 a hned by se všem rozsvítilo...Pan Pelc napsal knihu: a bude hůř.

1 0
možnosti
  • Počet článků 238
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1728x
Douglas Murray: „Pokud nemáte kontrolu nad svými hranicemi, nemáte smysluplné imigrační zákony a nemáte právo nepouštět lidi do vaší země, tak vlastně žádnou vlastní zemi nemáte."

Douglas Murray: „Ke konci života většiny dnešních obyvatel Evropa už nebude Evropou a její národy ztratí to jediné místo na světě, jež nazývaly svým domovem."

„Tam, kde začíná ideologie, končí zdravý rozum."