Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

J76i26r13i 16T30i95c54h44y

25. 11. 2019 16:45

Na legalizaci a udelovani vubec nezalezi, vetrelci Evropu stejne rozvrati. V USA zije asi pet milionu nelegalnich privandrovalcu, ven uz je nikdy nedostanou.

3 0
možnosti

Pane Popovský, mezi námi, k čemu je nějaká realita pro snílky, idealisty a (prázdné) moralisty. Ještě, že jste tohle napsal jen na ten blog. Pokud byste to vysypal v ČT, psaly by se blogy o Vás a strhla by se v nich hospodská rvačka o to, zda jste či nejste xenofób, rasista, nácek, atd, atd. No, možná i sem dorazí kouzelník (nějaký ten snílek, moralista či idealista).

1 0
možnosti
LP

Možná k ničemu, možná k něčemu. To ať si posoudí každý čtenář sám.

Moje ambice je přinášet informace a alespoň trošku posouvat Overtonovo okno. I brzdit má podle mě smysl.

3 0
možnosti
Foto

Titulek blogu zmiňuje `občanství`.

V žádném případě se nejedná o občanství nýbrž o asyl. Eventuálně o povolení pobytu na omezenou dobu nebo o strpění odmítnutého žadatele o asyl, to pokud jej nelze vrátit do země původu.

0 1
možnosti
LP

Děkuji Vám. V originálu je mimo jiné věta:

The new law would allow foreign minors under the age of 12 to become citizens after just five years at school in Italy.

Podle nového zákona by italské občanství dostaly nezletilé osoby mladší 12 let již po pěti letech školní docházky v Itálii.

Ano, máte pravdu, mohli jsme název článku přeložit "Masová legalizace migrantů..."

2 0
možnosti
LB

Ještě k tomu líčení složení žactva na školách:

Kamarád učitel se nyní vrátil z Dánska, kde si s dalšími učiteli z EU vyměňovali zkušenosti. Na tamní střední škole, kde byli hosty, mají "Mezinárodní místnost", kam jsou prostě shromážděni děti migrantů, které neumí dánsky a nehodlají se dánsky ani naučit a škola doufá, že když tam budou na počítači a na internetu, tak se alespoň vzájemně nepozabíjí. Každý den se otevřou dveře učebny a sociálka přivede do třídy učiteli další studenty: "Tak tady je máte, neumí dánsky ani slovo, ale to není náš problém, vy jste učitel, tak je učte".

Naprosto stejnou zkušenost má ze stejných pobytů ve všech západoevropských zemích.

2 0
možnosti
LB

Bohužel je naivní myslet si, že obyvatelé západoevropských států jen tak spáchají kulturní sebevraždu, že se jen tak nechají zavalit davem lidí naprosto odlišné kultury a morálky.

Reakce na tento nával bude opačného znaménka, ale obdobné intenzity: Vždyť už dnes a přímo v Německu charakterizovaném státním multikulturalismem, propagandou politické korektnosti, cenzurou a s ní spojeným strachem k odporu lidé přesto zakládají občanské hlíkdy, přičemž je u nich těžké rozlišit mezi snahou udržet veřejný pořádek a mezi bojůvkami toho typu, jaký zakládali nacisté před devadesáti lety.

Západní Evropa bude mít až nezasloužené štěstí, pokud se migrační krizi podaří zvládnout bez vzestupu nějakého nového Musoliniho nebo Hitlera. Vše bohužel směřuje k tomu, že demografický trend je neúprosný: Přistěhovalecká populace bude drtit populaci původní, ale její kulturní vzorce převzít odmítá, což pozorujeme už po více než tři generace.

3 0
možnosti
JT

J76i11r28i 23T59i50c49h51y

25. 11. 2019 16:54

V jine zemi "zapadu". kterou zde nejmenuji, by vytvoreni obcanskych hlidek, snazicich se kontrolovat "verejny poradek" (na priklad uzivani drog), by se potkalo demonstracemi "liberalnich" band a rychlym zasahem policie.

0 0
možnosti

J95a81k27u51b 66Š28o63l40c

25. 11. 2019 9:40

Smutné čtení, ale velké změny v dějinách nejde zastavit. Pád Evropy je neodvratný, což ovšem neznamená konec světa. Evropská civilizace dala světu hodně kladného i záporného, doufejme, že další civilizace nebudou o mnoho horší.

1 0
možnosti
LP

I já Vám přeji hezké dopoledne...

0 0
možnosti
  • Počet článků 238
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1728x
Douglas Murray: „Pokud nemáte kontrolu nad svými hranicemi, nemáte smysluplné imigrační zákony a nemáte právo nepouštět lidi do vaší země, tak vlastně žádnou vlastní zemi nemáte."

Douglas Murray: „Ke konci života většiny dnešních obyvatel Evropa už nebude Evropou a její národy ztratí to jediné místo na světě, jež nazývaly svým domovem."

„Tam, kde začíná ideologie, končí zdravý rozum."