Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

J40i27r91i 72T56i53c34h52y

9. 4. 2020 17:53

I nejvetsi svetova velmoc upadla do situace, ze na priklad je zavisla na dovozu nekterych dulezitych leku (pochybne hodnoty) z CIny. Nektere "zapadni" zeme slouzi jako kolonie Ciny, dodavaji uhli, drevo. ropu a mineraly do Ciny a kupuji od ni zpet prumyslove vyrobky. Prcujici misto pobirani vyssich mezd z tovaren zivori na prijmech z McDonaldu. To je jen par prikladun spatne globalizace. Trump se to snazi napravit, zmeny budou obtizne.

1 0
možnosti
JS

Vážený autore, co brání tomu, aby někdo jiný zaplavil Evropu materiálem kvalitním?

1 1
možnosti
LP

Vaše námitka je podle mě irelevantní. Na přinášení takových informací nevidím nic špatného. Jsou to informace, názor nechť si z toho udělá každý sám.

3 0
možnosti
MZ

Ale zase poslala kvalitní virus.

1 0
možnosti
MB

No, aniž bych se chtěl zastávat přímo Číny ..je potřeba si uvědomit, že probíhá dosti emocionální propagandistická válka a řada informací může být dezinterpretována.

Argument, že něco nesplňuje "náš standard kvality" spíše patří směrem k těm nákupcům, kteří objednali materiál v jiné (zřejmě dostupné) kvalitě.

Pakliže kvalita neodpovídá objednané kvalitě, neměla být zásilka vůbec převzata (k tomu slouží přejímací inspektoři) a musí být pochopitelně reklamována ..a platby vráceny.

Je potřeba rozlišovat, co nesplňuje naši představu o kvalitě ...a co nesplňuje skutečně deklarovanou objednanou kvalitu.

V současné hektické se určitě najdou oba případy ..jen upozorňuji na přílišné emoce a účelové zaměňování a výklady..

0 0
možnosti
LP

Nejsme v rozporu. To, co píšete, je zřejmé.

0 0
možnosti
Foto

Jedno staré čínské přísloví praví - " daruj světu tmu, abys mu pak mohl prodávat svíčky..."

4 0
možnosti
TB

až jsem z té Číny dostal chuť na doboru čínu, asi dnes na oběd zamířím k Číňanům :-)...ale teď vážně, je vcelku jasné, že se blíží doba, kdy na postu světového hegemona USA vystřídá právě Čína. I když ani teď to není ideální, tak myslím, že lepší to nebude.....

0 0
možnosti
LH

je smutné že v době kdy se spousta lidí dusí a umírá, ta se stale politikáří a kšeftaří, absolutně se nedivím že to pak dopadá jak dopadá....

1 0
možnosti
  • Počet článků 238
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1728x
Douglas Murray: „Pokud nemáte kontrolu nad svými hranicemi, nemáte smysluplné imigrační zákony a nemáte právo nepouštět lidi do vaší země, tak vlastně žádnou vlastní zemi nemáte."

Douglas Murray: „Ke konci života většiny dnešních obyvatel Evropa už nebude Evropou a její národy ztratí to jediné místo na světě, jež nazývaly svým domovem."

„Tam, kde začíná ideologie, končí zdravý rozum."