Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nejsem si jistý, zda právníci Trumpa jdou na to správně, pokud hovoří o podvodech. Kdyby napadli neférovost předvolební kampaně, Volby pak že jejich průběh a sčítání hlasů, nebyly provedeny v souladu s ústavou, zákony a dobrými mravy, udělali by lépe.

Podvod je něco, kde musíte prokazovat úmysl. Je výsledkem záměrného a promyšleného jednání.

U nás byl výsledek pozměněn, když se zjistilo, že daný preferenční hlas nebyl nezáměrně započten.

0 0
možnosti
Foto

Tak další soud (ten v Pensylvánii) zabránil Trumpovi ukrást volby.

Mimo jiné řekl, že to co předkládá Trump nejsou důkazy, ale spekulace a že žaloba je slátanina.

2 0
možnosti

Přesně tak. Kromě plamenného žvanění totiž zatím nepředložil vůbec nic.

1 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
Foto

Nebyly a nepovede se to ani Trumpovi když to zkouší po volbách.

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti

Důkazy se předkládají u soudu, ne do médií. Když vidím ten hon na Trumpovy právníky, tak ty svědky obdivuji za jejich statečnost. Čekají je perné chvíle.

4 1
možnosti
Foto

Pane Popovský, za dobu co žiji v USA jsem zažil několik voleb presidentů. Vždy to proběhlo víceméně stejně. Poražený sice uznal porážku ale následovně začal šířit informace, že volby byly nečestné a zmanipulované. Největší hystérie ale začala poté, co se presidentem stal Obama. Nejprve lži o tom, že se nenarodil v USA a pak se přidávaly další, jako ta o tom, že měl říct, že USA nejsou křesťanská země. Samozřejmě to takto nikdy neřekl, ale slovo bylo řečeno a tak se objevovaly podél dálnic transparenty s jeho portrétem a citátem "USA nejsou křesťanská země". A do toho spekulace že je utajený muslim. President Donald Trump toto šílenství dovedl téměř k dokonalosti. Tento sebestředný narcis, poté co zjistil že nevyhrál rozpoutal celonárodní hon na čarodejnice. A protože lidi nechtějí znát pravdu v okamžiku, kdy je jím servírovaná líbezně znějící lež, tak má s těmito konspiracemi úspěch a nikoho moc nezajímá, že jsou postaveny na dosti vratkých základech.

Není v žádném případě možné zmanipulovat volby v USA do té míry, aby byl jeden z kandidátů vyšachovaný ze hry. Navíc ty volební výsledky byly natolik těsné, že při troše přemýšlení musíme dojít k závěru, že případná manipulace by se pohybovala ve vysokých rizikových číslech neúspěchu. A to, z důvodů finanční nákladnosti takovéto manipulace, není pro žádnou stranu přijatelné. V zásadě platí, že pokud by došlo k nějaké manipulaci a k podvodům ve volbách, určitě ne způsobem, jakým sugerují Trumpoví právnici a on sám. Musel by to být velice sofistikovaný logistický systém, který by napadl celé USA a nikoliv jen jednotlivé státy. Rozhodně by ale celá manipulace neproběhla takto okatě.

6 1
možnosti

Napsal jste, pane Braune, dlouhý a slušný příspěvek, a tak Vám odpovím. Ale jen stručně, protože...

USA znáte asi tak milionkrát lépe než já, ale přesto... USA jsou velká země a rozdíly jsou tam jistě velké. Nevím, kde konkrétně žijete atd. Co jsem viděl já - viděl jsem toho dost, ale když mají pracovníci ve volební místnosti trička Biden Harris a před volební místností visí cedule Biden Harris, tak to je trochu divné... Viděl jsem Trumpovy volební rally - 3 až 5 denně, na kterých se účastnily desetitisíce lidí a byla tam skvělá nálada a pozitivní energie. Trump říkal, že USA jsou skvělá země, mluvil pozitivně, nabízel pozitivní poselství. Na Bidenových mítincích bylo pár statistů, kteří se často tvářili znuděně. Biden řval: Trump, Trump, COVID, COVID a mluvil o tom, že v USA je systémový rasismus. Níže jsem dal odkazy na dvě videa s Bidenovými výroky. Těch výroků je mnohem více...

Já mám jiný názor než Vy, ale to nevadí. Počkejme, pravda vyjde na povrch, informací je už dost, a uvidíme.

Já o Ameriku obavy nemám. Obavy mám spíše o nás v ČR. Když vidím, jak naše média nekriticky přebírají antitrumpovskou jednostrannou propagandu, tak je mi zle. Ještě hůř je mi z toho, kolik lidí na to médiím skáče. Role médií je strašná. Mám o demokracii u nás velké obavy...

4 1
možnosti

J51i65r41i 30T20i46c19h91y

21. 11. 2020 16:40

Podvody se dely a po ctyrlete stvanici na Trumpa a jeho spolupracovniky, vedene fasistickou propagandou Democratu ve spolupraci s hnizdisti lzi CNN a Washington Post a zkorumpovanymi agenty FBI, je jasne, na ci strane ta prevazna vetsina podvodu byla. Nicmene, napravit se to neda, Daleko horsi, nez vysledky voleb je vsak soucasna situace v USA. Nezakonnost buji, bojuvky se formuji udusit zbytky demokracie. Stat je v uplnem rozpadu. Muzeme si pripomenout pocatky bolseviku a fasistu.

4 0
možnosti

To, co zde píšete o situaci v USA, nemohu potvrdit a ni vyvrátit, ale mám jednu otázku: Myslíte si, pane Tichý, že měl Trump mlčet, na podvody neměl upozorňovat, měl to zamést pod koberec a žít zbytek života ve lži?

Ještě podotknu - podle mě se s tím něco dělat dá. Dá se bojovat a snažit se dosáhnout maxima toho, co se dosáhnout dá. Je to složité téma, takže jej nebudu rozvíjet. Já každému doporučuji v souvislosti se situací v USA umírněnost a zdrženlivost - nemáme úplné informace, jsme zásobováni převážně jednostrannými informacemi antitrumpovských médií. Pravda si cestu na povrch najde, jen to bude chvíli trvat. Překonat tu deku mediální cenzury dá zabrat. Počkejme a uvidíme. Je to velmi zajímavé a poučné a hraje se i o nás.

0 0
možnosti

Jen stručně. Ty nesmyslné bláboly toho arogantního namyšleného fracka z Bílého domu a toho jeho stejně vypečeného týmu nemá smysl vůbec nějak hlouběji komentovat.

3 6
možnosti

Mám Vás, pane Rozsívale, zapsaného jako slušného diskutujícího. Ale paměť mě už občas zklame. Váš dnešní příspěvek je vulgární a stříká z něj nenávist. To nejsou vlastnosti, které by podporovaly diskusi.

Mám na Vás dvě otázky: Opravdu věříte, že máte o situaci v USA přiměřené, kvalitní a prověřené informace? Znáte americké zákony a skutečně víte, co se tam děje?

Já se domnívám, že ne. Ani já americké zákony neznám a nerozumím všemu. Situaci v USA jsem ale věnoval desítky hodin času a dospěl jsem k přesvědčení, že s námi média hrají betla. Doporučuji zdrženlivost. Čas vše ukáže. Je to záležitost Američanů a my bychom to měli sledovat (ne v českých mainstreamových médiích), poslouchat obě strany...

2 0
možnosti

Konspirační šílenství...to ani nelze číst. Kolik lidí dokáže ten magor, který neumí prohrát, zblbnout? Podstatné je to, že ve volebních komisích jsou republikáni i demokraté, že volby v USA organizuje vždy jednotlivý stát - v těchto sporných případech dokonce s republikánskými guvernéry. Republikánský guvernér státu Georgia potvrdil platnost voleb a vyhlásil Bidena vítězem...Teprve nyní se ukazuje, jaký magor stále ještě má kufřík s tlačítky na atomové zbraně, což je děsivé, ještě děsivější je to, kolik obdivovatelů má - i u nás.

7 5
možnosti

Přesně. Už u minulých voleb jsem tvrdil, že tento darebák se nikdy prezidentem stát neměl. Bohužel, realita byla nakonec ještě horší. Dávat do pořádku všechno po něm, no chudák Biden.

3 6
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS