Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Mrzačení ženských genitálií: Multikulturalismus zešílel.

Překlad článku Khadiji Khan „Female Genital Mutilation: Multiculturalism Gone Wild" pro českou verzi webu Gatestone Institute zpracovaný paní Helenou Kolínskou a mnou.
  • Vyžadování "náboženské svobody" nevědomky odhaluje falešné tvrzení významných muslimů - například iránsko-amerického náboženského učence a televizního moderátora  Rezy Aslana  a palestinsko-americké aktivistky Lindy Sarsour, kteří trvají na tom, že mrzačení ženských genitálií (ženská obřízka), anglicky Female Genital Mutilation (FGM) "není islámská praxe."
  • Podle statistik Národní zdravotní služby (NHS) je této příšerné proceduře vystavena jen ve Spojeném království každou hodinu nejméně jedna dívka - a to téměř třicet let poté, co byla ženská obřízka v zemi zakázána.
  • Ženská obřízka je stejně otřesný zločin jako znásilnění nebo otroctví. Avšak na Západě samozvané feministky - včetně muslimů, jako je Linda Sarsour a nemuslimských aktivistů na křížové výpravě proti "islamofobii" - buď  o těchto barbarských praktikách mlčí, nebo popírají jejich vztah k islámu. Podporují tito lidé také otroctví, což je další praxe podporovaná islámem?

Obhájci dvou michiganských lékařů z Indie, a jedné z jejich manželek, kteří byli 22. dubna obviněni velkou porotou a obžalováni ze zmrzačení genitálií dvou sedmiletých dívek, mají v úmyslu použít náboženskou svobodu jako argument obhajoby svých muslimských klientů.

Obžalovaní jsou členy islámské sekty Dawoodi Bohra sídlící v jejich domovské zemi. Tento federální soudní proces je první svého druhu od roku 1996, kdy byla ženská obřízka (FGM) zakázána. Tým obhájců argumentuje, že tato praxe je náboženským rituálem, a proto by měla být chráněna americkými zákony.

Jejich obhajoba nevědomky odhaluje falešné tvrzení významných muslimů - například iránsko-amerického náboženského učence a televizního moderátora Rezy Aslana a palestinsko-americké aktivistky Lindy Sarsour, kteří trvají na tom, že mrzačení ženských genitálií, anglicky Female Genital Mutilation  (FGM) "není islámská praxe."

Mrzačení ženských genitálií, také známé jako ženská obřízka, je vyřezání nebo odstranění klitorisu a někdy i stydkých pysků. Jedná se o způsob, jak odstranit sexuální touhu a sexuální prožitek dívky, a jak zaručit, aby zůstala do svatby pannou a aby po svatbě zůstala věrná manželovi. Podle Světové zdravotnické organizace:

Ženská obřízka nepřináší žádné zdravotní výhody a mnoha způsoby dívky a ženy poškozuje. Tato procedura zahrnuje odstranění a poškození zdravé a normální ženské genitální tkáně a negativně zasahuje do přirozených funkcí dívčích a ženských těl. Obecně řečeno, rizika narůstají se zvyšující se závažností postupu.

Postupy se většinou provádějí u mladých dívek od dětství až po dospívání a občas i u dospělých žen. Odhaduje se, že každoročně ženská obřízka ohrožuje více než 3 milióny dívek.

Tato procedura byla vykonána na více než 200 miliónech žen a dívek žijících v současné době v 30 zemích v Africe, na Středním východě a v Asii, kde je ženská obřízka rozšířená nejvíce.

Příliv imigrantů a uprchlíků z těchto částí světa do západních zemí vedl k dramatickému a nebezpečnému nárůstu počtu případů ženské obřízky v Evropě, Velké Británii a Spojených státech amerických.

Podle statistik Národní zdravotní služby je této příšerné proceduře vystavena jen ve Spojeném království každou hodinu nejméně jedna dívka - a to téměř třicet let poté, co byla ženská obřízka v zemi zakázána.

Zpráva Evropské komise navíc ukázala, že v Evropě podstoupilo ženskou obřízku přibližně 500 000 žen, a mnoho dalších je vystaveno riziku, že k tomu budou donuceny. Například v Německu byla v roce 2013 otevřena klinika, která obětem ženské obřízky poskytuje fyzickou a psychologickou léčbu; odhaduje se, že v zemi je zmrzačením postiženo 50 000 žen, přičemž přibližně 20 000 z nich žije v Berlíně. Pod jménem "Desert Flower Centre" (Centrum Květ pouště) je tato snaha vedena a financována modelkou a herečkou narozenou v Somálsku a prominentní aktivistkou proti ženské obřízce Warisou Dirie.

Modelka a herečka narozená v Somálsku a význačná aktivistka proti ženské obřízce Waris Dirie, vede a financuje kliniku v Německu "Desert Flower Centre", která poskytuje fyzickou a psychologickou léčbu obětem ženské obřízky. (Fotografie: Carlos Alvarez /Getty Images)

V souvislosti s případem lékařů provádějících ženskou obřízku v Michiganu schválili 15. května Sněmovna reprezentantů státu Minnesota a Senát státu Michigan legislativu, která by v těchto státech rozšířila stávající federální zákony proti ženské obřízce i na rodiče dívek, které byly tomuto rituálu podrobeny. Koneckonců jsou to matky a otcové, kteří nutí své dcery, aby to podstoupily – například v případě v Somálsku narozené spisovatelky Ayaan Hirsi Ali to byla její babička.

V rozhovoru pro britské noviny Evening Standard v roce 2013 vysvětlila Hirsi Ali - bývalá muslimka, která se zřekla své víry a stala se otevřenou kritičkou islámu a práva šaría, zvláště ve vztahu k ženám - proč je těžké stíhat členy rodiny podílejících se na FGM. Řekla: 

„Udělali mi to ve věku pěti let a o deset let později, dokonce ani o 20 let později, bych proti svým rodičům nevypovídala. Je to psychologický problém. Lidé, kteří to dělají, jsou otcové, matky, babičky a tety. Žádná holčička by je neposlala do vězení. Jak by žila s takovým pocitem viny?“

Širší problém, který musíme řešit vedle legislativy, spočívá v tom, že západní multikulturalismus zešílel. Vezměte si například dubnové rozhodnutí Celie Dugger, redaktorky rubriky "Zdraví a věda" novin New York Times, přestat používat výraz mrzačení ženských genitálií, protože má "kulturní náboj".

Napsala: „Existuje propast mezi západními (a některými africkými) aktivisty, kteří bojují proti této praxi a lidmi, kteří tyto rituály praktikují. Cítila jsem, že jazyk, který používáme, prohlubuje tuto propast."

Ženská obřízka je stejně otřesný zločin jako znásilnění nebo otroctví.  Avšak na Západě samozvané feministky - včetně muslimů, jako je Linda Sarsour a nemuslimských aktivistů na křížové výpravě proti "islamofobii" - buď  o těchto barbarských praktikách mlčí, nebo popírají jejich vztah k islámu. Podporují tito lidé také otroctví, což je další praxe podporovaná islámem, která se dnes ještě praktikuje v Saudské Arábii, Libyi, Mauretánii a Súdánu, stejně jako pod vládou Islámského státu a Boko Haram?

Právě proto je legislativa proti FGM, jakkoliv je nesmírně důležitá, sama o sobě nedostatečná.  Nastal čas, abychom byli ostražití nejen vůči lidem, kteří ženskou obřízku provádějí, i vůči rodičům, ale abychom odhalili a zdiskreditovali každého, kdo se tuto brutalitu snaží ospravedlnit.

 

Khadija Khan je pákistánská novinářka a komentátorka, která v současné době sídlí v Německu.

 

Female Genital Mutilation: Multiculturalism Gone Wild

Česká verze webu Gatestone Institute.

Film Květ pouště, který byl natočen podle stejnojmenné autobiografické knihy Waris Dirie.

 

Hudební epilog

 

Autor: Libor Popovský | pondělí 3.7.2017 9:13 | karma článku: 34,17 | přečteno: 1841x
  • Další články autora

Libor Popovský

Šmelina se zelenou energií

Podtitul článku: "Růst ́zelených ́ zisků jde ruku v ruce s bezohledným omezováním svobody občanů." Článek J. B. Shurka "The Green Energy Profiteering Scam", který vyšel 20. října 2022, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

9.2.2023 v 11:02 | Karma: 29,47 | Přečteno: 606x | Diskuse| Společnost

Libor Popovský

Opakem tyranie není demokracie a světová vláda, ale svoboda a práva jednotlivce

Článek J. B. Shurka "The Antidote to Tyranny is Liberty, Not Democracy or International Government", který vyšel 31. července 2022, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

27.1.2023 v 17:31 | Karma: 20,93 | Přečteno: 430x | Diskuse| Společnost

Libor Popovský

Svoboda stojí za to, aby se za ni bojovalo

Článek J. B. Shurka "Liberty Is Worth the Fight", který vyšel 23. listopadu 2022, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

20.1.2023 v 7:04 | Karma: 13,99 | Přečteno: 208x | Diskuse| Společnost

Libor Popovský

Důvody, proč jsou výsledky letošních amerických prezidentských voleb velmi podezřelé

Článek Patricka Bashama "Reasons why the 2020 Presidential Election is Deeply Puzzling", který vyšel 27. listopadu 2020 v americkém on-line magazínu The Spectator, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

6.12.2020 v 13:34 | Karma: 38,53 | Přečteno: 1567x | Diskuse| Politika

Libor Popovský

Byly prezidentské volby v USA ukradeny?

Článek Soerena Kerna "Was the US Election Stolen?", který vyšel 17. listopadu 2020, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou. Dlouhý článek...

21.11.2020 v 9:16 | Karma: 33,41 | Přečteno: 1362x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

Zatkněte propalestinské levicové fašisty, vyzývá demokratický kongresman

25. dubna 2024  20:44

Demokratický kongresman Adam Smith označil propalestinské demonstranty za „levicové fašisty“ a...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 238
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1728x
Douglas Murray: „Pokud nemáte kontrolu nad svými hranicemi, nemáte smysluplné imigrační zákony a nemáte právo nepouštět lidi do vaší země, tak vlastně žádnou vlastní zemi nemáte."

Douglas Murray: „Ke konci života většiny dnešních obyvatel Evropa už nebude Evropou a její národy ztratí to jediné místo na světě, jež nazývaly svým domovem."

„Tam, kde začíná ideologie, končí zdravý rozum."