Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Evropské kostely - poničené, pokálené nebo podpálené

Článek Raymonda Ibrahima "European Churches: Vandalized, Defecated On, and Torched ´Every Day´", který vyšel 14. dubna 2019, přeložený paní Helenou Kolínskou a mnou.
  • Jen v březnu 2019 byly poničeny nebo zapáleny čtyři kostely. Německý web  PI-News  to popsal takto: "V naší zemi probíhá plíživá válka proti všemu, co symbolizuje křesťanství: jsou to útoky na kříže na vrcholcích hor, na sošky svatých v kapličkách u silnic, na kostely… a nedávno dokonce i na hřbitovy."
  • V téměř každém případě útoku vandalů na kostely se úřady a média snaží identitu vandalů zatajit. V těch vzácných případech, kdy na veřejnost unikne informace, že pachatelé jsou muslimové a migranti, jsou pachatelé prezentováni jako duševně nemocní lidé.
  • “Téměř nikdo nepíše ani nemluví o narůstajícím počtu útoků na křesťanské symboly. Ve Francii i v Německu se o tomto skandálu znesvěcení a o identitě pachatelů výmluvně mlčí… Neuslyšíte ani slovo, ani sebemenší náznak, který by mohl vést k podezření, že s tím mají něco společného migranti… Pachatelům vyloučení ze společnosti nehrozí, ale ti, kdo se odváží spojovat znesvěcení křesťanských symbolů se současnou masovou imigrací do Evropy, jsou obviněni z nenávisti, nenávistných projevů a rasismu…“- PI News, 24. března 2019.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mnoho kostelů v západní Evropě je nyní dennodenně cíleně poničeno, pokáleno nebo podpáleno.

Ve Francii jsou podle německého webu PI-News každý den znesvěceny v průměru dva kostely. V roce 2018 ve Francii proběhlo 1 063 útoků na kostely a křesťanské symboly jako jsou kříže, obrazy a sochy. To představuje 17% nárůst oproti roku 2017, kdy proběhlo 878 útoků. Situace se tedy výrazně zhoršuje.

V únoru a březnu proběhly ve Francii například tyto akty znesvěcení:

  • Vandalové vydrancovali kostel Notre-Dame des Enfants  v Nîmes a z lidských exkrementů tam udělali kříž.    Hostie vyhodili do odpadků.
  • Kostel svatého Mikuláše (Saint-Nicolas) v Houilles byl v únoru poničen celkem třikrát. Místní duchovní řekl, že socha Madony s dítětem z 19. století byla rozdrcena na padrť“ a je považována za neopravitelnou. Kříž původně zavěšený na zdi byl stržen a pohozen na podlahu.
  • Vandalové znesvětili a zničili kříže a sochy v Katedrále Saint-Alain v Lavauru (Cathédrale Saint-Alain de Lavaur).  Paže sochy ukřižovaného Krista zkroutili do posměšné karikatury a nakonec spálili oltářní plátno.
  • V neděli 17. března 2019 podpálili žháři brzy po polední mši Kostel svatého Sulpicia v Paříži.

Podobné zprávy přicházejí také z Německa. Jen v březnu 2019 byly poničeny nebo zapáleny čtyři kostely. Web PI-News (Politically Incorrect) to popsal takto: "V naší zemi probíhá plíživá válka proti všemu, co symbolizuje křesťanství: jsou to útoky na kříže na vrcholcích hor, na sošky svatých v kapličkách u silnic, na kostely… a nedávno dokonce i na hřbitovy."

Kdo je za tento rostoucí počet útoků na kostely zodpovědný? Německá zpráva napovídá: „Zpřerážené kříže, zničené oltáře, podpálené výtisky Bible, převrácené křtitelnice a dveře kostela jsou počmárané islámskými výrazy jako třeba ´Alláhu Akbar´.“

Německá zpráva z 11. listopadu 2017 konstatovala, že jen v Bavorsku bylo poničeno asi 200 kostelů a mnoho křížů: „V současnosti se policie zabývá znesvěcením kostelů téměř dnes a denně. Pachatelé jsou často mladiství výtržníci s migračními kořeny.“  Jiné zdroje popisují pachatele jako mladé islamisty“.

Bohužel to vypadá tak, že v evropských regionech s početnými muslimskými populacemi dochází k nárůstu útoků na kostely a křesťanské symboly. Například v Severním Porýní-Vestfálsku v Německu, kde žije více než milion muslimů, byla v roce 2016 před Vánocemi sťata hlava téměř 50 křesťanským sochám (včetně soch Ježíše Krista) a řada křížů byla zničena.

V roce 2016, po příchodu dalšího milionu převážně muslimských migrantů do Německa, napsaly místní noviny v padesátitisícovém městě Dülmen „téměř žádný den se nyní neobejde bez toho, aby v našem městě a jeho okolí nebyla zničena sakrální socha."

Zdá se, že tam, kde ve Francii roste počet muslimských migrantů, roste i počet vandalských útoků na kostely. Studie z ledna 2017 uvedla, že „extremistické islamistické útoky na křesťany“ vzrostly ve Francii o 38 procent, z 273 útoků v roce 2015 na 376 útoků v roce 2016. Většina těchto útoků se stala v době Vánoc a “mnoho útoků se událo v kostelech a různých modlitebnách.”

Jako typický poslouží příklad z roku 2014, kdy jeden muslim závažně poničil“ interiér historického katolického kostela v Thonon-les-Bains. Podle zprávy (doplněné fotografiemi) „převrátil a roztřískal dva oltáře, kostelní svícny a kazatelny, zničil sochy, serval dolů tabernákl, zkroutil mohutný bronzový kříž, vyrazil dveře do sakristie a rozbil několik vitrážových oken.  A pak ještě “rozdupal” eucharistii.

Podobné případy vandalismu v jiných evropských zemích naleznete zde, zde, zde, zde a zde.

V téměř každém případě útoku vandalů na kostely se úřady a média snaží identitu vandalů zatajit. V těch vzácných případech, kdy na veřejnost unikne informace, že pachatelé jsou muslimové a imigranti, jsou pachatelé prezentováni jako duševně nemocní lidé. Jak uvádí nedávná zpráva na webu PI-News:

„Téměř nikdo nepíše ani nemluví o narůstajícím počtu útoků na křesťanské symboly. Ve Francii i v Německu se o tomto skandálu znesvěcení a o identitě pachatelů výmluvně mlčí… Neuslyšíte ani slovo, ani sebemenší náznak, který by mohl vést k podezření, že s tím mají něco společného imigranti… Pachatelům vyloučení ze společnosti nehrozí, ale ti, kdo se odváží spojovat znesvěcení křesťanských symbolů se současnou masovou imigrací do Evropy, jsou obviněni z nenávisti, nenávistných projevů a rasismu…“

 

 

Raymond Ibrahim je autor nové knihy Sword and Scimitar: Fourteen Centuries of War between Islam and the West (Meč a turecká šavle: Čtrnáct století války mezi islámem a Západem), vedoucí spolupracovník Gatestone Institute a spolupracovník nadace Judith Rosen Friedman při Fóru pro Blízký východ (Middle East Forum).

 

https://www.gatestoneinstitute.org/14044/europe-churches-vandalized

 

Autor: Libor Popovský | středa 17.4.2019 9:12 | karma článku: 40,82 | přečteno: 2259x
  • Další články autora

Libor Popovský

Šmelina se zelenou energií

Podtitul článku: "Růst ́zelených ́ zisků jde ruku v ruce s bezohledným omezováním svobody občanů." Článek J. B. Shurka "The Green Energy Profiteering Scam", který vyšel 20. října 2022, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

9.2.2023 v 11:02 | Karma: 29,47 | Přečteno: 606x | Diskuse| Společnost

Libor Popovský

Opakem tyranie není demokracie a světová vláda, ale svoboda a práva jednotlivce

Článek J. B. Shurka "The Antidote to Tyranny is Liberty, Not Democracy or International Government", který vyšel 31. července 2022, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

27.1.2023 v 17:31 | Karma: 20,93 | Přečteno: 430x | Diskuse| Společnost

Libor Popovský

Svoboda stojí za to, aby se za ni bojovalo

Článek J. B. Shurka "Liberty Is Worth the Fight", který vyšel 23. listopadu 2022, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

20.1.2023 v 7:04 | Karma: 13,99 | Přečteno: 208x | Diskuse| Společnost

Libor Popovský

Důvody, proč jsou výsledky letošních amerických prezidentských voleb velmi podezřelé

Článek Patricka Bashama "Reasons why the 2020 Presidential Election is Deeply Puzzling", který vyšel 27. listopadu 2020 v americkém on-line magazínu The Spectator, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

6.12.2020 v 13:34 | Karma: 38,53 | Přečteno: 1567x | Diskuse| Politika

Libor Popovský

Byly prezidentské volby v USA ukradeny?

Článek Soerena Kerna "Was the US Election Stolen?", který vyšel 17. listopadu 2020, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou. Dlouhý článek...

21.11.2020 v 9:16 | Karma: 33,41 | Přečteno: 1362x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Mohly by hlídat tisíce dětí. Většině z dětských skupin ale stát nedá peníze

26. dubna 2024

Premium Míst pro děti ve školkách je zoufalý nedostatek. Státu se pro letošek přihlásilo 180 lidí z...

Izraelský ministr Ben Gvir měl nehodu, auto po nárazu skončilo na střeše

26. dubna 2024  19:04

Izraelský ministr národní bezpečnosti Itamar Ben Gvir měl autonehodu ve městě Ramla ve středu země....

EU se od zemí jako Česko naučila hodně o Kremlu i Putinovi, řekla Leyenová

26. dubna 2024  18:09,  aktualizováno  18:29

Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se...

Zkusil unést hocha ze školky, vydával se za jeho matku. Mladík dostal rok vězení

26. dubna 2024  18:16

Nejprve telefonicky a poté i osobně se čtyřiadvacetiletý muž snažil vynutit si vydání chlapce z...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 238
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1728x
Douglas Murray: „Pokud nemáte kontrolu nad svými hranicemi, nemáte smysluplné imigrační zákony a nemáte právo nepouštět lidi do vaší země, tak vlastně žádnou vlastní zemi nemáte."

Douglas Murray: „Ke konci života většiny dnešních obyvatel Evropa už nebude Evropou a její národy ztratí to jediné místo na světě, jež nazývaly svým domovem."

„Tam, kde začíná ideologie, končí zdravý rozum."