Diskuse

Alláh Akbar

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Alláh-u Akbar. V arabštině znamená : Bůh (Alláh) je veliký. Vew všech ostatních jazycích to zamená. RYCHLE K ZEMI ! :-P

0 0
možnosti
JB

Gramaticky rozebráno - kabír znamená velký, akbar je největší. Alláh je špatně, chybí koncovka určitá - u. Takže Alláhu akbaru je vlastně nejsprávněji, jenže se to lidově zkracuje bez těch u. V islámu neplatí rčení - neber jméno Boží nadarmo, používají toto jméno naprosto všude a automaticky.Nebo se pouříví Rabbaná - můj Pane. Tak asi tak, z hlediska gramatického, náboženství nekomentuji. Mimochodem i u nás používané HALALI při lovu je z arabského Lá illaha illá lláh, neboli pokřiku bojujících hord muslimů ve Španělsku v dobách před konquistou - není Boha kromě Boha.

1 0
možnosti
LP

Děkuji Vám. Já jsem vyšel pouze z toho, že mi to foneticky zní spíše jako Alláhu Akbar, než Alláh Akbar. Nejsem žádný arabista, tak mi lidé snad nějakou nepřesnost odpustí.

0 0
možnosti
JR

J17a53r89a 30R20a78n87k

9. 10. 2016 22:03

Cely ten klip je des a pokud by s takovym nazorem ``prednasel`` v Kanade, byl by deportovan, od jiste doby jsou mesity kontrolovany, jeden jediny v prvni rade na pravo, ocividne``caucasoid```- podle antropologu, nezvedl ruku ani jednou, zrejme tam nepatril.....

2 0
možnosti
LP

Jestli to máte v Kanadě zvládnuté, tak vám moc závidím, ale také vám to moc přeji. V západní Evropě je obrovský problém a u nás v ČR to již svižně postupuje také...

0 0
možnosti
MK

Doba pokročila; titíž muslimové z videa a mnoho dalších dnes už žádá, aby Oslo bylo vyhlášeno jako muslimské město! Muslimové z Londýna, kteří uspořádali velkou manifestaci, mají obdobný požadavek.

Hodnotím Vaši snahu o vysvětlení pojmů, ale přituhuje, byť si to zatím český volič moc neuvědomuje a to vnímám jako své osobní mínus.

Je však potřeba, aby se osvěta linula i z těch nejvyšších míst, a ne aby té elitě řadoví občané tahali hlavy z písku!

2 0
možnosti
ZH

Ale, ale, autore, měl byste si zajít na nějaké důkladné politické školení. Vždyť dnes už každé malé dítě ví, že muslim je ten, kdo peče na to, co Mohamed učil a dělal, kdežto islamista je ten, kdo se snaží co nejlépe napodobovat svůj nejvyšší vzor. Muslim Mohamed byl přece muslim, takže nemůže mít nic společného s islamisty, to dá rozum, že?

A kruci, jak to po sobě čtu, nějak hloupě jsem se do toho zamotal. Ale co, taky na to peču a nechám to tak. Však oni mě zdejší svatí už řádně omínusují...

1 0
možnosti
JR

J63a74r22a 98R58a25n13k

9. 10. 2016 22:06

To zamotani bude asi tim, ze nemuzete priznat, ze existuji i ti ``moderate``, nebo dokonce ateisti mezi muslimy a zeny, ktere bojuji pod pokryvkou feminismu za sva prava.

0 0
možnosti
  • Počet článků 238
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1728x
Douglas Murray: „Pokud nemáte kontrolu nad svými hranicemi, nemáte smysluplné imigrační zákony a nemáte právo nepouštět lidi do vaší země, tak vlastně žádnou vlastní zemi nemáte."

Douglas Murray: „Ke konci života většiny dnešních obyvatel Evropa už nebude Evropou a její národy ztratí to jediné místo na světě, jež nazývaly svým domovem."

„Tam, kde začíná ideologie, končí zdravý rozum."