Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Reagan byl bezcita, který pohrdal běžnými lidmi s menšími příjmy. Byli to pro něj lidi bez základních práv a svobod.

0 0
možnosti

P18e91t53r 98J96í94l49e40k

4. 1. 2019 15:14

Vojnu na dva roky, a takovou krutou jako jsme prožili my před čtyřiceti lety. Autora tohoto hodnotného článku zařadit k bigošům. Pouze PŠM bych svěřil absolventům vysoké školy života - jeho přátelům z organizace SPD!

1 3
možnosti

Tvrdý trest za pouhé vyjádření vlastního názoru...

Byl jste na vojně tedy cca v roce 1978 až 1979. To byl prezidentem už Gustav Husák. Rozhodně bych nechtěl absolvovat vojnu v totalitním státě. I o tom je tento problém. Zůstane naše země demokratická nebo se demokracie přemění na něco jiného, méně demokratického?

Před pár dny jsem četl článek, ve kterém autor vyjádřil názor, že dnes by již jeho otec státu při zbraňové amnestii ilegální zbraň nevrátil...

Můj názor je podmíněn tím, že zůstaneme svobodnou demokratickou zemí.

3 0
možnosti

Vezmu to z poněkud jiné strany. Vzpomeňme si na nějakou činnost, které jsme se učili před 2,3....10 lety a od té doby jste ji nepoužívali, například nějaké povinné školení v práci na něco, co se naši pracovní náplně až tak netýkalo nebo i týkalo, ale už jsme změnili zaměstnání a děláme něco jiného. Kolik si z toho ještě pamatujeme? A stejné by to bylo i s povinným základním výcvikem.....naprosto vyhozené peníze, které by mohly být investovány do výcviku profesionálních vojáků.

1 0
možnosti

Můžete mít skvělé vojáky, můžete mít skvělé zbraně, ale bez vůle bojovat a bránit se Vám jsou k ničemu.

Pokud tedy budete vsázet jen na profesionální armádu a podceníte přípravu společnosti, tak je to taky špatně.

Pravda je podle mě někde uprostřed. Mělo by to být otázkou diskuse odborníků - aby k ní však došlo, tak zde musí být vůle většiny. Tato vůle zde zatím není. Většina lidí si, zdá se, stále myslím, že nás zachrání někdo jiný. Ale takto to nefunguje. Kdyby takto postupovali naši politici za 1. světové války, tak bychom samostatnost nikdy nezískali.

Svoboda není zadarmo. Viz citát pod mojí fotkou.

1 0
možnosti

"Armáda ČR je stavěná na mise v zahraničí a při naší obraně se vychází z předpokladu, že jsme součástí NATO."

A to je právě to jádro pudla. My jsme si už příliš zvykli na ty klasické politické plky o tom že nějaké nenahraditelné NATO nás ve všech ochrání a vlastní rozum jaksi chybí. Výsledkem je tudíž to že pouze děláme druhým pi..mce v různých pro nás naprosto nesmyslných misích za jejich zájmy a vlastní obrana je jaksi na bodu nula. Rv

3 4
možnosti

Pokud není NATO nenahraditelné, čím jiným ho doporučujete nahradit? I kdybychom se všichni stali profesionálními vojáky, nebudeme obranyschopní samostatně, protože nás pořád bude málo.

4 0
možnosti
Foto

Nevím, kde se bere v lidích touha psát o věcech kterých nemá ani páru. Stačí pár ..... klíšé vývoz demokracie....... stát a národ .... a podobně.RvRvRv

1 5
možnosti
Foto

To je blábol jak z 80tek, za totáče, jak z PŠM;-D po přečtení diskuze a zjištění, že jste na vojně nebyl(a);-D se mu vlastně ani nedivím; čemu se divím, je, že něco obdobného viselo na Neviditelném psu8-o asi tam budu muset nakouknut. Jinak, aby to bylo o něco korektnější, vycházíte z milné premisy, a zpochybňování NATO, což je u některých asi příznačné, vzhledem k jejich vztahu k našemu směřování, které je nyní zpochybňováno. To proč a kdo za tím stojí, pak už je samozřejmě jiná věc.:-/Rv

6 3
možnosti

A co vy tady? Měl jsem za to že jste odletěl do USA vítat ty migranty tím chlebem a solí aby jste nám ukázal jak se to má dělat. Bez Vás to tam totiž nějak nefunguje:

https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/493343-nasilny-dav-americane-pouzili-proti-migrantum-u-zdi-na-hranici-s-mexikem-slzny-plyn.html ;-D

2 2
možnosti
Foto

No nevím. Možná nějaký 2-3 měsíční boot camp. Aby to byl efektivně využitý čas.

Případně by mohl navazovat nějaký pokračovací výcvik, ale už dobrovolný.

1 0
možnosti

I to by jistě bylo přínosem. Nějak se začít musí.

2 0
možnosti

Vím že se Vám moje zjednodušení nebude líbit, ale... smyslem povinného výcviku by neměla být "odborná znalost", ale převýchova občanů? Trochu orwellovské.

Mimochodem, zmínka o "propagaci multikulturalismu" je už dávno jen floskule. Multikulturalismus je už pěkných pár let mrtvá koncepce a fandí mu poslední ostrůvky excentriků. Možná tím tím termínem označujete něco jiného, těžko říct.

0 0
možnosti

Já rozhodně převychovávat nikoho nechci. Pokud však mám volit mezi propagací multikulturalismu a propagací rodiny a národa, tak volím rodinu a národ. Zkráceno...

2 0
možnosti

To chce klid. Dnes nikdo souhlasit nebude, ale v případě konfliktu budou stát s otevřenou hubou a řvát proč se dosud nic nedělalo. Zkrátka Český primitivismus.

6 0
možnosti

Já jsem v klidu. Já se jen pokouším trochu tlačit na ty dveře z druhé strany.

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS