Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Napsal jste to hezky, pane. Ovšem každý vlastencký nápad by měl být podpořen pozitivním příkladem.

Bylo by dobré, kdybyste na závěr svého článku doplnil stručný přehled vašich vlastních aktivit v tomto směru. Absolvoval jste vojenskou službu v době, kdy ještě byla povinná? Jste evidován jako dobrovolný záložák? Účastníte se pravidelně jiné formy výcviku,

A hlavně, máte dospívající nebo již dospělé syny na které by se vámi navrhovaná povinnost vztahovala? Co tomu říkají?

4 0
možnosti
LP

Porazil jste mě na hlavu...

Super, takže na vše rezignujeme....

1 2
možnosti
PA

Jj. Roky čekám na to, kdo z politiků s tím opět přijde. Teď, potom co se rozprodaly a rozkradly všechny zbraně záložáků, náhradní díly a zchátraly nebo rozprodaly všechny použitelné nemovitosti. Neumím si představit z čeho by se to zaplatilo. Jinak bych byl pro. Ale spíše pro německou variantu. Tedy výcvik odpoledne po škole nebo zaměstnání. Ne někoho zavřít do kasáren a tam ho buzerovat.

0 0
možnosti
LP

Ano, je to tristní. A taky rušení vojenských výcvikových prostorů. Jako by už byl vždy jen mír a další generace to nebudou potřebovat. I samopaly vzor 58 by jistě byly lepší než klacky. Je toho hodně, vydalo by to na román.

Určitě jsem pro nějakou logisticky a materiálově levnější variantu výcviku - stany (v létě), polní kuchyně, teplá voda. Kde je vůle, tam je i cesta. Po práci a po škole, proč ne, alespoň by to bylo na místní úrovni.

0 0
možnosti
PD

no, tedy požadujete, aby byl občan na dobu několika měsíců zbaven občanských práv. Nebude mít status vojáka (přísaha), ale ani běžného občana (uposlechnutí rozkazu).

0 0
možnosti
LP

Já nic nepožaduji, já jen přispívám do diskuse. Tohle s dovolením přenechám odborníkům.

1 1
možnosti
VE

Povinnou vojenskou službu 3 měsíce měli v minulých parlamentních volbách v programu Robejškovi Realisté. To jenom, že to není tak úplně nová myšlenka. Myslím, že největší problém je, že nevíme proti komu, čemu aktuálně budovat samostatnou armádu, aby měla smysl.

0 0
možnosti
LP

Já ani netvrdím, že to nová myšlenka je.

Armáda - já bych spíše mluvil o budování schopnosti se bránit - se buduje pro případ potřeby. Všichni doufáme, že ten případ potřeby nikdy nenastane. Patří k tomu i výchova ve školách, výchova k hrdosti na vlastní zemi... a mnoho dalších věcí. Začít ji budovat až v případě potřeby, je pozdě. Je to ale samozřejmě mnohem složitější.

1 0
možnosti
JK

Měl jste si ten blog schovat na apríla.

1 3
možnosti
Foto

Napsal jste to za mě, souhlasím.

4 0
možnosti
  • Počet článků 238
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1728x
Douglas Murray: „Pokud nemáte kontrolu nad svými hranicemi, nemáte smysluplné imigrační zákony a nemáte právo nepouštět lidi do vaší země, tak vlastně žádnou vlastní zemi nemáte."

Douglas Murray: „Ke konci života většiny dnešních obyvatel Evropa už nebude Evropou a její národy ztratí to jediné místo na světě, jež nazývaly svým domovem."

„Tam, kde začíná ideologie, končí zdravý rozum."