Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J48a84n 67R60i13c94h81t42e72r

11. 10. 2019 15:30

Nedělám si iluze o našich médiích, ale o nějakých pumových útocích bychom snad četli i u nás, ne? Zvlášť kdyby jich byly desítky či dokonce stovky...:-/

0 2
možnosti
LP

1) V článku je věta: "Podle policejních statistik proběhlo ve Švédsku od ledna do konce července 2019 120 pumových útoků." Ve slově ́Podle ́ je odkaz na web švédské televize SVT Nyheter: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/kraftig-okning-av-antalet-sprangdad

2) Zadejte si do Googlu slovní spojení ́výbuchy ve Švédsku ́ a zjistíte, že i naše mainstreamová média o tom sem tam něco napíšou.

5 0
možnosti
Foto

R47o41m38a75n 13K58o87z39e88l

10. 10. 2019 23:41

No jo a přitom pořád ten, kdo chce přijímat úprchlíky, tak je oslavován, že nenahání laciné politické body, např. slovenský exprezident Kiska.

7 0
možnosti
PN

P57e57t43r 28N69e89d26o74m85a

10. 10. 2019 22:21

Svedove jsou kvalifikovani a chytri. Meli bychom jim umoznit imigraci do CR za zvyhodnenych podminek. By se vyplatili.

22 0
možnosti
ST

By se vyplatili??

Vy nejste Čech?

0 8
možnosti
PN

P29e28t33r 46N35e32d37o90m32a

10. 10. 2019 22:10

Zajimave bude pozorovat jak to cele ve Svedsku dopadne? Masove emigrace nebo obcanska valka? Nejspise se Svedove prizpusobi, zeny budou sedet doma a ven jen v doprovodu muze. A postupne vymrou pametnici na doby, kdy Svedsko patrilo k nejbezpecnejsim zemim na svete a pro dalsi generace uz bude vysoka a cim dla vyssi kriminalita normalni

30 0
možnosti
LH

Reinfeldt vyzval Švédy, aby „otevřeli svá srdce“ uprchlíkům z celého světa, tito lidé jsou skuteční uprchlíci, kteří zachránili jen svůj holý život, teď je řada na vás...

1 5
možnosti
SB

Jestli tím míníte, že je řada na nás na Češích, tak to tedy nemáte pravdu.

Když někdo něco udělá, tak je potom řada na mně pouze v případě, že jsem se s ním na tom domluvil.

Jestliže však žádná taková dohoda nebyla, tak proč ny mě něčí skutek měl k něčemu zavazovat?

Mezi mnou a vámi též není žádná dohoda o tom, že až já pozvu na oběd Dušana, vy poté ještě týž den pozvede na večeři Standu. Nemohu vám tedy říci, že já už jsem Dušana pohostil, tak koukejte vzít mobil a zavolat Standovi. Mým jednostranným rozhodnutím pozvat na oběd Dušana, rozhodnutím, které jsem s vámi vůbec nekonzultoval, Vám nevznikla žádná povinnost.

A stejně tak je to o našich povinnostech reagovat na to, co dělají Švédové: Oni to dělají o své vůli bez sebemenší koordinace s námi. Takže nám žádná povinnost nevzniká a řada na nás není.

22 0
možnosti
Foto

Socialismus ničí a nakonec i zničí Švédsko.

19 0
možnosti
MT

Evropsky socializmus je osa zla.

8 0
možnosti
JP

J58a51n 90P81e67š32u19l76a

10. 10. 2019 17:53

Díky za další zajímavý článek. Mohu doplnit, že v těchto dnech zvažuje dánská vláda, že od poloviny listopadu zavede - prozatím namátkové - hraniční kontroly osob přijíždějících ze Švédska ( https://www.dr.dk/nyheder/politik/regeringen-indfoerer-graensekontrol-fra-sverige-til-danmark ). Evropská komise protestuje, prý by měli raději lépe spolupracovat v rámci Schengenu a naopak zmírnit kontroly, které už mají na hranicích s Německem ( https://www.dr.dk/nyheder/politik/regeringen-indfoerer-graensekontrol-fra-sverige-til-danmark ).

Bezprostředním důvodem je, že 6. srpna letošního roku vybuchla před hlavním daňovým úřadem v Kodani nastražená bomba - následky 1 zraněný a velká škoda - a vyšetřování prokázalo, že pachatel(é) přijel(i) ze Švédska. ( https://www.dr.dk/nyheder/indland/eksplosion-i-skattestyrelsen-alt-det-vi-ved-og-ikke-ved ). Byl to už devátý výbuch v Kodani od začátku roku; ve Švédsku jich v téže době bylo 20. Podle švédského experta je bombový útok na veřejnou budovu zpravidla odplatou gangsterů, pokud úřady dlouhodobě narušují jejich aktivity ( https://www.dr.dk/nyheder/indland/svensk-forsker-om-eksplosioner-de-kommer-typisk-efter-lang-tids-pres-paa-banderne ).

Dánsko teď plánuje 16 iniciativ na zvýšení bezpečnosti - vedle kontroly hranic je to především větší využívání kamerových záznamů, detekce výbušnin apod. ( https://www.dr.dk/nyheder/politik/minister-om-graensekontrol-den-vil-vaere-synlig-og-kunne-maerkes ).

Dánové jsou mnohem méně "korektní" než Švédi a problémy se tam diskutují dost otevřeně. Ani migranty roku 2015 nijak nevítali (byť jich nakonec přijali kolem 30 tisíc). Díky tomu je vidět, že se švédské problémy přelévají ven. Bude co sledovat.

Ještě jednou díky za zajímavé informace.

35 0
možnosti
LP

Děkuji Vám. Mám o Dánsku přeložený článek, který o těchto případech pojednává. Vydám jej, asi příští týden.

13 0
možnosti
JM

Je to proste neuveriteľné. Môj sused je Švéd a rozprával mi už pred pár rokmi, čo všetko tam zažil - mal obchod so zbraňami pri policajnej stanici, policajti si ku nemu náboje chodili kupovať pretože pridelené im nestačili, takže dostával info z prvej ruky. Jeho syn bude mať budúci rok 15 a sťahuje sa za otcom na Moravu, pretože Štokholm nie je bezpečné mesto a on sám chce odísť.

27 0
možnosti
LP

Děkuji Vám. I na toto téma mám přeložený článek, který brzy vydám. Ale není nad zkušenosti z první ruky...

3 0
možnosti
OJ

Ono je to marné. Já tyhle příběhy onehdá líčil jednomu známému z duhé strany "barikády" a on mi řekl, že to jsou všechno hoaxy, že se nic takového ve Švédsku neděje. A to se jedná o kluka o jehož inteligenci mám vysoké mínění. Zdá se že (někteří) lidé uvěří až když pocítí na vlastní kůži.

37 1
možnosti
MJ

Předpokládám, že dotyčný není ze Švédska, že? Ono totiž nejde v poslední době o denní přestřelky, skuupinová znásilnění apod, které se dříve odehrávaly převážně v imigrantských čtvrtích. Kriminalita se nám nastěhovala i do blahobytného centra Stockholmu. Poslední hit kriminálníků jsou přepadení uvnitř v bytových domech, kdy útočníci okradou oběti o drahé hodinky. Ovšem brutalní přepadení se odehrávají nejenom uvnitř,ale i na ulici. A takto bychom mohli pokračovat hodně dlouho ;-€

1 0
možnosti
  • Počet článků 238
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1728x
Douglas Murray: „Pokud nemáte kontrolu nad svými hranicemi, nemáte smysluplné imigrační zákony a nemáte právo nepouštět lidi do vaší země, tak vlastně žádnou vlastní zemi nemáte."

Douglas Murray: „Ke konci života většiny dnešních obyvatel Evropa už nebude Evropou a její národy ztratí to jediné místo na světě, jež nazývaly svým domovem."

„Tam, kde začíná ideologie, končí zdravý rozum."