Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

J65i54r96i 26T13i38c31h17y

1. 11. 2019 1:40

Vase preklady burcuji lidi, aby se probrali z apatie a nepodlehli "zapadni" levicove-liberalni fasisticke propagande. Bohuzel bezny lid uz je tak ohloupeny tou propagandou, ze se obavam, ze zvrat uz je skoro nemozny.

1 0
možnosti
Foto

A není jedno, jakým způsobem pácháme kolektivní sebevraždu?

0 0
možnosti
Foto

Vážně si pa Andrew Ash neuvědomuje, jak starost o zachování své vlastní existence úspěšně přispívá k vyhynutí celého lidstva? No jo, bližší košile než kabát.

0 1
možnosti
LP

Víte, pane Řezníku, já už dám spíše na činy, než na kecy. I já jsem byl mladý ekologický aktivista a dokážu se do určitých věcí vcítit, protože určité věci jsem dělal také, i když na ně dnes vůbec nejsem hrdý. Problematiku ochrany přírody jsem také studoval na vysoké škole. Jen tak namátkou...

Voda v krajině ubývá, rozptýlená zeleň v krajině ubývá, zastavuje se stále více plochy a stále více vody se odvádí pryč z krajiny bez toho, že by byla zasáknuta v místě, v důsledku špatného hospodaření v lesích zde máme kůrovcovou katastrofu a prakticky polovina lesa tvořená smrky jde do háje, hospodaření v zemědělství přispívá k degradaci půd a snižování jejich úrodnosti a zhoršuje vodní režim v krajině...

Všechny výše uvedené problémy považuji za podstatnější než obsah CO2 ve vzduchu. Všechny!

Celé to haló kolem CO2 považuji za snahu odvést pozornost od problémů, které nás ohrožují, ale které nejsou politici ochotni reálně řešit, a o snahu o nastolení totality.

2 0
možnosti
LP

V diskusi pod blogem paní Kateřiny Lhotské jsem narazil na toto video: https://www.youtube.com/watch?v=JQ7mXPcT8Ck

A toto video je také zajímavé... https://www.youtube.com/watch?v=I_-wSckXbfc

Na You Tube je videí z akcí Extinction Rebellion celá řada. Zdá se, že Londýn zažil skutečně náročné období...

1 0
možnosti
PL

P88e12t29r 73L37u89k61e74š

31. 10. 2019 18:11

Díky za překlad zajímavého článku.

V jedné věci se ale autor mýlí (považuje sluneční erupce za "zřejmě hlavní příčinu změny klimatu").

Sluneční aktivita prochází víceméně pravidelnými cykly. V maximu bývá Slunce poseto skvrnami a o sluneční erupce není nouze. V minimu je skvrn poskrovnu a Slunce je v klidu. Teď jsme někde okolo slunečního minima a poslední cyklus byl mimořádně slabý. Sluneční erupce nejsou.

Činnost Slunce se určitě na klimatu projevuje, ale je to přesně naopak, než autor článku předpokládá - nyní k oteplování nepřispívá, naopak jej zpomaluje.

0 0
možnosti
Foto

Radioamatéři ovšem uvádějí, že sluneční činnost právě kulminuje - tzn. jsou špatné podmínky pro šíření elmg. vln. Tak si můžeme vybrat. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 238
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1728x
Douglas Murray: „Pokud nemáte kontrolu nad svými hranicemi, nemáte smysluplné imigrační zákony a nemáte právo nepouštět lidi do vaší země, tak vlastně žádnou vlastní zemi nemáte."

Douglas Murray: „Ke konci života většiny dnešních obyvatel Evropa už nebude Evropou a její národy ztratí to jediné místo na světě, jež nazývaly svým domovem."

„Tam, kde začíná ideologie, končí zdravý rozum."