Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

Velké procento našich mužů se však nechce ženit. Kde tedy mají naše dívky hledat partnery? Neznám statistiku rozvodovosti u smíšených manželství, nedivil bych se, kdyby smíšená manželství muslim-nemuslimka byla stálejší, než ta naše. Manželství muslim-muslimka jsou trvalá, i když rozvod z vůle muže u nich není žádný problém.

Z těchto důvodů je váš článek jen zbožným přáním, se kterým se ztotožňuji, ale nevidím cestu, jak ho realizovat.

0 0
možnosti
LP

To nepopírám, ale to je jiná kapitola. O tomto někdy jindy.

Ano, vypadá to beznadějně, ale, ... cesta je cíl. Musíme bojovat!

1 0
možnosti
LJ

To bych si taky velmi přál, abychom se v pevnosti manželství (a také počtu dětí) muslimům vyrovnali. To je jejich silná zbraň a proti ní nemáme protizbraň.

0 0
možnosti
LP

Pevnost manželství ANO, ale ne za tu cenu, jako ji mají muslimové. Když Vám hrozí vražda ze cti, nebo zmrzačení, tak si rozvod dobře rozmyslíte.

Co se týče počtu dětí, tak s Vámi nesouhlasím. Ano, potřebujeme zvýšit počet dětí na 2 až 3, ale závodit s muslimy v plození dětí, to jednoznačně NE! Musíme to vyřešit jinak. Nejsme králíci.:-) Demokratickou cestou to však bohužel nepůjde.

1 0
možnosti
LJ

Pokud jde o tu pevnost manželství, ty hrozby trestů u muslimů jistě jsou, ale nevím, zda je to ten hlavní činitel. U nás před 100 a více lety byla také pevná manželství a hlavním důvodem, domnívám se, bylo to, že oba partneři (a celá společnost) to považovali za věc dobrou. Pak ovšem přišel někdo s myšlenkou pokroku.

Pokud jde o počet dětí, chápu, že prudký růst populace je neúnosný. Každoročně přibývají na světě desítky milionů osob, přírodní zdroje jsou přitom omezené. Ostatně to je asi jedna z příčin současné migrace, možná významnější, než občanské války v muslimských zemích. Na druhé straně spoléhat, že chybějící pracovní síly pro průmysl k nám dojdou ze zahraničí, je taky špatné.

0 0
možnosti
LP

1) Ad pevnost manželství. Je to složité. Názor na to mám, ale je to na celý článek. :-)

2) Tato země je naše a my za ni máme odpovědnost. Pokud si ji necháme vzít, tak je to naše chyba. Utíkat není kam. Svět bílého muže se zmenšuje.

3) Jen v Africe přibude každý rok 50 mio obyvatel. V Africe i na Blízkém východě je 3 krát více obyvatel než tam bylo před 50 lety. Nás je o 15 % více než nás bylo před 100 lety. Představte si, že by v naší zemi musely být vedle každé školy další dvě školy, vedle každé nemocnice další dvě nemocnice atd. Měli bychom se tak dobře, jako se máme? Já myslím, že bychom se tak dobře neměli. Se suchem a se zdroji ať se jdou všichni bodnout. Ani v naší zemi není voda pro více obyvatel než máme. Pokud si to tady necháme zaplevelit a přetížíme zdroje tak, jako to udělali lidé na Blízkém východě a v Africe, tak dopadneme stejně. Odmítám nést důsledky selhání jiných lidí z cizí kultury. Ke svobodě patří i odpovědnost a k právům patří povinnosti a to lidem na Blízkém východě a v Africe je cizí.

1 0
možnosti
BD

Prd vybojujete. Muslimové budou jen vámi oprávněně pohrdat. Nebudete mít argumenty k diskutování.Islám není náboženství, Jde o životní styl. A vše je naopak založeno na dobrovolnosti a spravedlnosti. Zkuste si něco nastudovat. Ale vše je děláno lidmi pro lidi a lidé jsou různí. I křesťan může být tyran a těch je v Česku mnohem víc než muslimů !.

0 0
možnosti
Foto

I95v94o 81P85a52t67t35a

13. 9. 2016 9:54

Máte pravdu, když píšete že velké procento (podle různých statistik více než polovina) mužů se nechce ženit. Cesta z toho zdánlivě začarovaného kruhu samozřejmě existuje. Zveřejnil jsem ji v časopisu Demografie 2/2007 pod názvem "Komplexní řešení demografického problému": sociologie.netstranky.cz/komplexni-reseni-dem-problemu.html

0 0
možnosti
LJ

Přečetl jsem si článek podle toho odkazu. Je to fundovaný text, dovolil bych si však jednu připomínku, která vychází z mé zkušenosti. Několikrát jsem sledoval ráno okolo 7:30 v Ostravě na zastávce Betonářská, jak děti nasedají s brašnami do trolejbusů. Na vysvětlenou musím dodat, že na tuto zastávku chodí děti z vesničky Soužití, což je vesnice, ve které žijí romské a neromské rodiny v poměru 1:1. Do každého trolejbusu nasedalo tak 10-15 romských dětí a 1-2 děti ostatních. Nevím, zda je možné někde zjistit, jaký podíl představují na ostravských školách romské děti, řekněme v 1. třídě základní školy a v 1. třídě střední školy. Kdyby to možné bylo, zjistili bychom, že to první číslo je vysoké, to druhé zanedbatelné, protože nemalá část dětí jaksi automaticky přebírá životní styl rodičů, tedy například žít ze sociálních dávek. Každá reforma důchodového či sociálního systému by na to měla reagovat.

0 0
možnosti
Foto

I59v75o 60P66a52t97t97a

13. 9. 2016 14:32

Děkuji za uznání. Nekvalitní text by redakční radou odborného časopisu neprošel. Článek vznikl zvláštním postupem. Zkrátil a zevšeobecnil jsem materiál: "Integrované reformy, důchodová a sociální pro ČR". Ale k Vaší otázce. Za prvé plně otázku chápu, nepoložil jste ji sám, trápí to zejména ty, kteří poblíž ghet žijí. Z oficiálních statistik (sčítání lidu domů a bytů), čísla nezískáte. Součástí dotazníku je národnost, etnické složení obyvatelstva se nesleduje. Obecně bych uvedl k problematice tzv. sociálně vyloučených: Čím více dětí v rodině, tím se mají lépe rodiče. Ještě bych dodal, Jiří Dienstbier a M. Marksová problém nevyřeší.

0 0
možnosti
  • Počet článků 238
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1728x
Douglas Murray: „Pokud nemáte kontrolu nad svými hranicemi, nemáte smysluplné imigrační zákony a nemáte právo nepouštět lidi do vaší země, tak vlastně žádnou vlastní zemi nemáte."

Douglas Murray: „Ke konci života většiny dnešních obyvatel Evropa už nebude Evropou a její národy ztratí to jediné místo na světě, jež nazývaly svým domovem."

„Tam, kde začíná ideologie, končí zdravý rozum."