Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Odvolám se na toho pana profesora, jak jsem o něm psal v blogu o Betlému... Říkal, že za mnoha problémy je třeba vidět "land", půdu...asi o problému ví vice, než já... Jako nezávislému pozorovateli se mi zdálo, že i v tom relativně malém státě je "místa dost" pro všechny...fyzicky určitě ano, ale ideologicky asi ne... Když jsme projížděli pouští z Jeruzaléma do Jericha kolem židovské osady v poušti (pardon, ale nelákalo by mě tam bydlet...), arabský taxikář poznamenal, že to je "jejich" půda a proto se Arabi zlobí kvůli těm osadám. Bral bych to, kdyby z té půdy někoho vytlačili, ale kolem dokola nic...pár Beduínů...kdyby tam ta osada nebyla, tak je tam poušť... Příliš logické je to moje uvažování asi...

1 0
možnosti
Foto

Ale i poušť Gobi patří Mongolům, takže bez jejich svolení byste tam jurtu si asi nemohl postavit a vyhlásit za své vlastnictví.

0 0
možnosti
Foto

Pokud výstavba probíhá na území, určeném Plánem OSN pro rozdělení Palestiny v r. 1947, tak je to v pořádku, pokud jde o území, které bylo určeno jako území Jeruzaléma pod mezinárodní správou, tak do toho nemá co Izrael mluvit, jedině OSN, kde asi snadno získá politickou podporu palestinská výstavba.

Mír je pokračování války jinými prostředky.

0 0
možnosti

Aha, takže stavební předpisy a povinnost vybudovat infrastrukturu a sítě platí jen pro židy, pro Palestince ne... Rv

1 0
možnosti

J23i68ř88í 14N82o65s48e48k

30. 1. 2017 9:28

Takže kromě tunelů měly Obamovy miliony přispět i na výstavbu těchto splácaných barabizen pro sluníčkové lidičky. Jak jinak...

1 0
možnosti
  • Počet článků 238
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1728x
Douglas Murray: „Pokud nemáte kontrolu nad svými hranicemi, nemáte smysluplné imigrační zákony a nemáte právo nepouštět lidi do vaší země, tak vlastně žádnou vlastní zemi nemáte."

Douglas Murray: „Ke konci života většiny dnešních obyvatel Evropa už nebude Evropou a její národy ztratí to jediné místo na světě, jež nazývaly svým domovem."

„Tam, kde začíná ideologie, končí zdravý rozum."